Rudy - już w domku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 04, 2012 8:52 Re: Rudy - już w domku :)

Kot je

Złapałam go i zaczęłam glaskać. Na początku się wyrywal, a potem.......... włączyl traktor na maksa i nie wiedział gdzie się wcisnąć we mnie żeby było mu wygodniej.
po głaskaniu napil się mleka i przyszedł po kolejną porcję pieszczot. A potem zjadł całe mokre:)
Ale jest przytulaśny, a mruczy tak głośno ze szok.
Boski jest.
Teraz został sam, bo rozciąnął się na kocyku do spania.

czajkax2

Od: Wto sty 31, 2012 15:17

Post » Sob lut 04, 2012 9:36 Re: Rudy - już w domku :)

Kocina wędruje z kolan jednej córki na kolana drugiej :D Siedzą obydwie w lazience i pozwalają się ugniatać i udeptywać. Siedziałyśmy z nim we 3, ale ciasno było :P
A Rudy nie wiedział na czyich kolanach mu wygodniej to łazil w kółko po wszystkich :) Z tego co widzę kocina jest bardzo przytulaśna, barankuje, ociera się o nas, wtula, mruczy aż miło.
Pokuszę się o stwierdzenie że będzie dobrze.

czajkax2

Post » Sob lut 04, 2012 10:10 Re: Rudy - już w domku :)

super wieści Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Sob lut 04, 2012 10:38 Re: Rudy - już w domku :)

No to :dance: :dance2: :dance: Kot poczuł, że to już jego dom :lol: .Nie będzie dobrze, JUŻ JEST DOBRZE !!!!!!Uff!!!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lut 04, 2012 11:17 Re: Rudy - już w domku :)

Świetnie, to już jesteście jego rodzinką. :) A jak reaguje na niuchające pod drzwiami zwierzaki? I jak one na niego?
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Sob lut 04, 2012 11:24 Re: Rudy - już w domku :)

saintpaulia pisze:Świetnie, to już jesteście jego rodzinką. :) A jak reaguje na niuchające pod drzwiami zwierzaki? I jak one na niego?

No to odbylo sie zapoznanie:)
Moja kotka Kaja i Rudy zasyczeli na siebie i kotka zwiała.
Suczka aż piszczy do małego, ponuchała go i polizała a on na nią syczaaaaaaaaaaal.
To tyle jeżeli chodzi o pierwsze wrażenie :)
Pies generalnie chce z nami do łazienki do kota wchodzić. Widzę że chyba prędzej zaprzyjaźni się z Rudym ( o ile Rudy pozwoli) niż Kaja.

czajkax2

Post » Sob lut 04, 2012 11:38 Re: Rudy - już w domku :)

Takie syki, czy warczenie to norma. Moją sunię aż skręcało, tak bardzo chciała lizać i niuchać małą kotkę. Druga suńka bez entuzjazmu. Najpierw głaskałam psice intensywnie, dawałam jakieś śmierdzące (czyli ulubione) gryzaki (wołowe). Potem kazałam im "siad" "zostań" i otwieralam drzwi. Miały obserwować koteczkę. Kotka warczała na nie, syczała. Nie dawała się powąchać, co nakręcało mocniej suńki. Więc była chwila na wyciszenie i znowu. Głaskanie obu stron na maksymalnie wyciągniętych rękach. Trwało to wszystko, trwało. Teraz kotka barankuje suńkom, te myją jej uszy. Czasem strzeli którąś po pysku, ot "bo tak wypada". Ale suńki uznały to chyba za typowy objaw kociej miłości i jest dobrze. Większa sunia przynosi kotce nawet jakieś swoje skarby.
Co ciekawe zauważyłam, że każdy zwierzak w mieszkaniu ma swój azyl i inne starają się go nie naruszać. Suńki swoje posłania, większa kotka budkę, a mniejsza transporterek. Schowanie się tam oznacza - przerwa - nie ma mnie.
Między kotkami stosunki dłużej się układają - chociaż mówią "tym samym językiem". A wobec psów chyba poddały się, bo skoro i tak nieczego nie rozumieją... :ryk: Twoja suńka już przynajmniej wie, co to kot. My startowaliśmy od zera.
Mam nadzieję, że Rudy pokocha zwierzaki tak, jak Was.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Sob lut 04, 2012 12:41 Re: Rudy - już w domku :)

Jak dziś rano dostałam SMSa od czajkax2, że kociak je to się tak starsznie ucieszyłam :dance2: .
O to się własnie najbardziej martwiłam, że nie zaskoczy i trzeba go będzie na siłe karmic i ciągać na dziendobry po wetach. Naprawdę super wieści. I to, że tak się garnie do głaskania - przechodzi moje najśmielsze oczekiwania. Poprostu rewelacja :ryk:
Tak sobie myślę, że może nie stykać na razie za bardzo kotki z nim, niech go za jakiś czas lekarz obejrzy i powie czy on zdrowy na 100%, żeby rezydentka nie złapała jakiegoś wirusa bo wtedy z dwoma jeżdzić trzeba na leczenie.
Czekam na koleje wieści i wierzę, że będą coraz lepsze.
A przy okazji fajnie by było jakbyś pochwaliła się zdjęciami kotki i pieska.
Pozdrawiam Cie serdecznie :)
I jeszcze raz dziękuje wszystkim osobom, które zaangażowały się w sprawę Rudzika teraz Rudego :1luvu:
Obrazek

AniaU

Od: Czw wrz 30, 2010 11:32

Post » Sob lut 04, 2012 13:38 Re: Rudy - już w domku :)

Nie mam psa, ale zauważyłam, że o wiele łatwiej jest kotu zaprzyjaźnić się z psem niż kotem rezydentem.To psy są bardziej otwarte na nowe znajomości.Powoli jednak będą wszystkie zwierzaczki bawić się razem.To dopiero parę godzin, a i tak jest świetnie, moim zdaniem.

ewar

Post » Sob lut 04, 2012 15:52 Re: Rudy - już w domku :)

czajkax2 pisze:Kocina wędruje z kolan jednej córki na kolana drugiej :D Siedzą obydwie w lazience i pozwalają się ugniatać i udeptywać. Siedziałyśmy z nim we 3, ale ciasno było :P
A Rudy nie wiedział na czyich kolanach mu wygodniej to łazil w kółko po wszystkich :) Z tego co widzę kocina jest bardzo przytulaśna, barankuje, ociera się o nas, wtula, mruczy aż miło.
Pokuszę się o stwierdzenie że będzie dobrze.

Będzie bardzo dobrze, przecież nawet doba jeszcze nie minęła a juz takie postępy.
Super! :piwa: :piwa:
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Sob lut 04, 2012 17:12 Re: Rudy - już w domku :)

Jest wspaniale w takim razie :) Gratuluję takiego dokocenia :)
I sprawności całej akcji adopcyjno-transportowej :)
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Sob lut 04, 2012 18:49 Re: Rudy - już w domku :)

AniaU pisze:A przy okazji fajnie by było jakbyś pochwaliła się zdjęciami kotki i pieska.

Za chwilę wstawię zdjęcia, jak tylko się zorientuję jak :P

Jak się wchodzi do łazienki to Rudy ładuje się na kolana bez zadnej krępacji i odpala traktor :D
Nie ma dosyć leżenia na kolanach i głaskania.
Ale zauważyłam że boi się wyciągniętej ręki nad głową.
Nie wiem czy się martwić bo 2 razy zwymiotował i brzydko pacnie mu z pyszczka. I jak po popołudniu zrobił kupkę to rzadka i cuchnąca była.
Od rana nic więcej nie jadł,ale to mnie nie martwi, bo jak już zaczął jeść to będzie.

Jeszcze nigdy nie spotkałam tak przytulaśnego kota.
AniaU to ty chyba pisałas ze jak chcę mieć od razu nakolankowego przytulaka to żebym na to nie liczyła :P :P :P

czajkax2

Post » Sob lut 04, 2012 19:06 Re: Rudy - już w domku :)

No, a ja chyba byłam bardziej optymistyczna, prawda?
Może jest zakłaczony i stąd te wymioty? Kiedy był odrobaczany? Tego lekceważyć nie można, chyba czeka Cię wizyta u weta :cry:

ewar

Post » Sob lut 04, 2012 19:35 Re: Rudy - już w domku :)

No to obiecane zdjęcia :)

Kaja - niespełna 3 letnia
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Maja - 25 lutego kończy roczek
Obrazek

No i Rudy - wielki pieszczoch na moich kolanach :D
Obrazek
Obrazek

czajkax2

Post » Sob lut 04, 2012 19:37 Re: Rudy - już w domku :)

ewar pisze:No, a ja chyba byłam bardziej optymistyczna, prawda?
Może jest zakłaczony i stąd te wymioty? Kiedy był odrobaczany? Tego lekceważyć nie można, chyba czeka Cię wizyta u weta :cry:

Wybieram się jutro. Tak czy siak trzeba go obejrzeć.
Jak mruczy to wydaje mi się że ma chrypkę.

czajkax2

[poprzednia][następna]