K-ów, czyli jak 30 kotów jechało kuligiem, potrzebna karma!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 03, 2012 21:52 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Trzymamy razem z paw :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Pt lut 03, 2012 22:31 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Tymuś, dasz radę!

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob lut 04, 2012 1:28 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Dziękuję wszystkim za kciuki :1luvu:
I zapytam jeszcze- znacie jakiegoś speca od nerek i układu moczowego w Krakowie? Jak już go przywiozę, to będę potrzebowała szybkiej i fachowej konsultacji.
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Sob lut 04, 2012 8:38 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

mikela pisze:Dziękuję wszystkim za kciuki :1luvu:
I zapytam jeszcze- znacie jakiegoś speca od nerek i układu moczowego w Krakowie? Jak już go przywiozę, to będę potrzebowała szybkiej i fachowej konsultacji.

Alinka aptekarka leczyła kota u kogoś kto bazuje na sposobach i diagnostyce Neski-Suszyńskiej, tej fachury z Konstancina. Jak się dowiem to dam znać. Ale Duda też jest dobra w tym zakresie, mieliśmy kilka kotów z problemami nerkowymi, mój Rufin też do niej chadza a on ma kamienie cystynowe, których nikt nie chce leczyć tylko odsyłają do piachu :evil:

BTW, zmniejszyliśmy dawkę z połowy tabletki 2 x dziennie do 1/4 raz dziennie i na razie jest ok :) Może, jak mówiła Duda, faktycznie w tym wieku już mu to minie

Tweety

Post » Sob lut 04, 2012 8:59 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Tweety pisze:
mikela pisze:Dziękuję wszystkim za kciuki :1luvu:

Alinka aptekarka leczyła kota u kogoś kto bazuje na sposobach i diagnostyce Neski-Suszyńskiej, tej fachury z Konstancina. Jak się dowiem to dam znać. Ale Duda też jest dobra w tym zakresie, mieliśmy kilka kotów z problemami nerkowymi, mój Rufin też do niej chadza a on ma kamienie cystynowe, których nikt nie chce leczyć tylko odsyłają do piachu :evil:

BTW, zmniejszyliśmy dawkę z połowy tabletki 2 x dziennie do 1/4 raz dziennie i na razie jest ok :) Może, jak mówiła Duda, faktycznie w tym wieku już mu to minie

dzięki za info :)
Nie chcę zapeszać, ale jest lepiej. Tymek nie wymiotuje już wodą, mimo, że pije i siusia całkiem sporo :ok: Teraz tylko trzeba go dobrze poprowadzić.

edit: jednak będę dziś na spotkaniu. Tymoteusz ma nadal niestabilną temperaturę, choć ogólny stan jest lepszy. Nie mogę go zabrać w tak długą podróż bez możliwości ogrzewania, bo ciągle balansujemy między hipotermią(teraz 35.6, wczoraj była niemierzalna), a dolną granicą normy :(
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Sob lut 04, 2012 13:17 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Trzymam za Tymka mikela. Mam nadzieję, że da się ten kryzys pokonać.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob lut 04, 2012 13:25 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Malaga w nowym domku, ma się znakomicie, Państwo zakochani w nim na zabój :)
Dziękuję ogłaszarkom i proszę o zdjęcie ogłoszeń.

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Sob lut 04, 2012 16:10 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

w sprawie Salomona - mimo że kilka razy czyściłam mu uszka płynem otifree ciągle ma tam nawracające brudki. czy mogłabym bez konsultacji z weterynarzem smarować mu je oridemylem? mam jeszcze połowę tubki po Piotrusi. i została mi resztka feliwaya - ale przy przekręconej butelce pozom płynu nie sięga wkładu - to chyba już do wyrzucenia? dyfuzor podrzucę na kociarnię - dziękuję! u nas hierarchia ustalona - duzi gonią małych, ja gonię dużych :)

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Sob lut 04, 2012 19:17 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

paw pisze:w sprawie Salomona - mimo że kilka razy czyściłam mu uszka płynem otifree ciągle ma tam nawracające brudki. czy mogłabym bez konsultacji z weterynarzem smarować mu je oridemylem? mam jeszcze połowę tubki po Piotrusi. i została mi resztka feliwaya - ale przy przekręconej butelce pozom płynu nie sięga wkładu - to chyba już do wyrzucenia? dyfuzor podrzucę na kociarnię - dziękuję! u nas hierarchia ustalona - duzi gonią małych, ja gonię dużych :)

IMO lepiej zapytać. Znany Ci Żil miał brudek z powodu najprawdopodobniej poświerzbowego właśnie zachwiania równowagi flory bakteryjnej ucha (świerzb wyleczony w maju-czerwcu zeszłego roku). Wystarczyło to zakwaszać.
Oridermyl to antybiotykowe kombo i ja bym tego nie podawała bez wyraźnego wskazania, chyba że jest możliwość, że przyniosły świerzba z kociarni. Ale wtedy też lepiej obejrzeć, czy to to.

Mamercik kociarniany i domowy: http://www.hostingkota.pl/index.php/queen_ink/Mamert szuka domu :(

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Sob lut 04, 2012 19:29 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Kocuria pisze:
Kocuria pisze:czy znajdzie się osoba, która przyopiekowałaby mi się plusią i karmelem w okolicach 8-12 lutego? rzecz jasna trudy wynagrodzę :)

toszu, tweety, wasze pociechy nie byłyby zainteresowane może? :kotek:

dopiero dziś doczytałam, zapytam

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Sob lut 04, 2012 21:00 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Tosza pisze:
Kocuria pisze:
Kocuria pisze:czy znajdzie się osoba, która przyopiekowałaby mi się plusią i karmelem w okolicach 8-12 lutego? rzecz jasna trudy wynagrodzę :)

toszu, tweety, wasze pociechy nie byłyby zainteresowane może? :kotek:

dopiero dziś doczytałam, zapytam

już niestety nieaktualne, tomasz ma poprawkę która uniemożliwia mu wyjazd.
dzięki za spotkanie dzisiaj kociarniane, było super :kotek:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Sob lut 04, 2012 21:41 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

queen_ink pisze:
paw pisze:w sprawie Salomona - mimo że kilka razy czyściłam mu uszka płynem otifree ciągle ma tam nawracające brudki. czy mogłabym bez konsultacji z weterynarzem smarować mu je oridemylem? mam jeszcze połowę tubki po Piotrusi. i została mi resztka feliwaya - ale przy przekręconej butelce pozom płynu nie sięga wkładu - to chyba już do wyrzucenia? dyfuzor podrzucę na kociarnię - dziękuję! u nas hierarchia ustalona - duzi gonią małych, ja gonię dużych :)

IMO lepiej zapytać. Znany Ci Żil miał brudek z powodu najprawdopodobniej poświerzbowego właśnie zachwiania równowagi flory bakteryjnej ucha (świerzb wyleczony w maju-czerwcu zeszłego roku). Wystarczyło to zakwaszać.
Oridermyl to antybiotykowe kombo i ja bym tego nie podawała bez wyraźnego wskazania, chyba że jest możliwość, że przyniosły świerzba z kociarni. Ale wtedy też lepiej obejrzeć, czy to to.

Mamercik kociarniany i domowy: http://www.hostingkota.pl/index.php/queen_ink/Mamert szuka domu :(

Zgadzam się z queen w kwestii oridermylu. Lepiej przemywać płynem dr seidla. W kociarni świerzbu obecnie brak.

Mamert przewidziany jest na Dzień Kota, da radę?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob lut 04, 2012 22:00 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

dzięki, przekazałam wasze odpowiedzi paw, która jest domowobezinternetowa

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Sob lut 04, 2012 23:09 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

super było :) tym, którzy nie wystraszyli się mrozu bardzo dziękuję za przybycie. I znowu kilka spraw do przodu, i znowu jesteśmy mądrzejsi i bogatsi o kilka pomysłów :)

Tweety

Post » Nie lut 05, 2012 11:03 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

to jeśli dobrze myślę:
alma: 10-11.02
dzień kota: 18.02 (?)
kocivent: 26.02

tak?

jednocześnie, zgodnie z ustaleniami spotkaniowymi, proszę was o przetrzepanie swoich twardych i miękkich dysków w poszukiwaniu śmiesznych, dziwnych, kuriozalnych, zabawnych, nietypowych fotek waszych kotów/waszego autorstwa przedstawiających koty niekoniecznie wasze, które zgodzilibyście się pożyczyć fundacji do wykorzystania (np. na fanpejdżu, w reklamach, na innych serwisach itp.) - powoli planuję akcję i potrzebuję mięsa armatniego.
jeśli ktoś czuje, że jego absurdalne poczucie humoru potrzebuje ujścia, nie pogardzę wsparciem szarokomórkowym :kotek:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

[poprzednia][następna]