*Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Śro lut 01, 2012 21:34 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

No właśnie nie wiem ....Zawiezienie go to jest niezła przeprawa. Mamy niezłe mrozy. A ja niemobilna jestem. Niedawno miał zabieg i kastrację. Miał wielgachnego ropienia czy ropnia na głowie i był mocno podrapany ( pewnie bił się o jakąś koteczkę ). Nie mam za bardzo możliwości trzymać go w domu. W pracowni mam teraz prawie tyle stopni co na podwórku. Po kastracji dostał antybiotyk o przedłużonym działaniu bo nie mam możliwości podawać mu leków codziennie. W dodatku nie mam 100% pewności czy ten cwaniak nie ma jakiś właścicieli, bo nie przychodzi codziennie.

gagga

Od: Pon cze 21, 2010 10:42

Post » Czw lut 02, 2012 18:42 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Nowy kod banerka kierujący do tego wątku:

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=137708&start=0][img]http://miau.strefa.pl/Fundusz_Mazurki.gif[/img][/url]

i w wersji skróconej:
Kod: Zaznacz cały
[url= http://tiny.pl/hj8jr][img]http://miau.strefa.pl/Fundusz_Mazurki.gif[/img][/url]
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Pt lut 03, 2012 20:50 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Broszka pisze:Zgłaszam Joleczkę u Budrysek z podejrzeniem nawrotu nowotwora ucha:
viewtopic.php?p=8468213#p8468213
Zaprosiłam opiekunkę na nasz wątek.
Jeśli stan ucha nie poprawi się to potrzebna będzie operacja usunięcia przewodu sluchowego.

edit. doczytałam że Joleczka była już beneficjentką funduszu - operacja pierwszego ucha odbyła się w maju 2011.
Czy jest u nas jakiś wymagany okres karencji czy możemy pomóc i tym razem kiedy trzeba operować drugie ucho?

skwareek, możesz w pierwszych postach tego wątku wpisać całą listę benficjentów?

Dziękuję za zgłoszenie Joleczki :1luvu:
niestety jestem bez internetu i mam spore zaległosci na watkach

Joleczka 31.1 miała operację uszka, na szczescie juz na drugi dzien ganiala jak kociaczek :)
musialo ja bardzo bolec bo byla prawie niewidoczna a teraz wszedzie jej pelno :)
apetyt ma teraz ogromny :)
guz byl ogromny,praktycznie sam odpadl i pekl :( byly rowniez mniejsze guzki :(
wycinek poszedl na HP
operacja+krew wyniosla 320 zł, wczesniejsze wizyty + antybiotyki ok 100 zł

mam nadzieje, ze teraz bedzie juz tylko lepiej!
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Sob lut 04, 2012 10:35 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

O, nareszcie pojawiłaś się na naszym wątku :wink:
Koszty wyszły dość wysokie, ale zabieg nie był na samym uchu - zdaje się że była wykonywana również sanacja?

Co robimy?
Finansujemy całość czy tylko koszty onkologiczne czyli operację ucha + badania histopatologiczne?
Na wątku Joleczki są wpisy osób które deklarują wpłaty więc proponuję żeby nasz fundusz zapłacił tylko koszty onkologiczne.

Budrysek, potrzebny będzie skan przelewowej faktury i skan karty leczenia lub książeczki gdzie opisany jest zabieg (lub zaświadczenie od weta).
I potem skan wyniku badania histopatologicznego.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob lut 04, 2012 21:44 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Broszka pisze:O, nareszcie pojawiłaś się na naszym wątku :wink:
Koszty wyszły dość wysokie, ale zabieg nie był na samym uchu - zdaje się że była wykonywana również sanacja?

Co robimy?
Finansujemy całość czy tylko koszty onkologiczne czyli operację ucha + badania histopatologiczne?
Na wątku Joleczki są wpisy osób które deklarują wpłaty więc proponuję żeby nasz fundusz zapłacił tylko koszty onkologiczne.

Budrysek, potrzebny będzie skan przelewowej faktury i skan karty leczenia lub książeczki gdzie opisany jest zabieg (lub zaświadczenie od weta).
I potem skan wyniku badania histopatologicznego.

nie bylo sanacji pysia poniewaz operacja trwala za dlugo
w cenie 320 zł wliczone jest bad krwi 77 zł
HP bedzie bezplatnie za minimum 3 tyg

wplat na Joleczke jeszcze nie bylo
Obrazek

BUDRYSEK

Post » Pon lut 06, 2012 2:02 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Bryza: viewtopic.php?f=13&t=133118&p=8534281#p8534281
Kicia po przejściach, wykryto jakieś guzy w brzusiu. Będą jeszcze badania (przy usg brzuszek był zagazowany)
W każdym razie zgłaszam profilaktycznie. Tfu tfu tfu ... obyśmy nie byli potrzebni :(
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon lut 06, 2012 8:40 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Informuje, że nasz vet dostał druga wpłate :)
Bardzo dziękujemy dziewczyny. Skuter czuje się dobrze...w razie jakichkolwiek zmian będę informować :)

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Pon lut 06, 2012 10:30 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Dzień dobry,
piszę jako opiekunka Panny Marple:
viewtopic.php?f=1&t=138622
Co i jak powinnam zrobić, żeby Panna Marple mogła ubiegać się o pomoc z Funduszu?
Panna Marple jest pod opieką Kotyliona, u mnie jest na DT.
W pierwszym poście wątku jest opisane co jej jest, są też zdjęcia.
Skwareek, bardzo dziękuję za zaproszenie do Was w imieniu Panny Marple.

Panna Marple ma zmiany nowotoworowe w obu uszach. Operacja już by się odbyła, ale wyniki pokazały podwyższony mocznik i kreatyninę. 13.02 mamy powtórzyć badania i wtedy Dr zdecyduje o operacji.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon lut 06, 2012 12:06 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Magaaaa czy znacie moze przyblizony koszt operacji?? Nam wystarczy faktura badz jakis rachunek potwierdzajacy ze operacja sie odbyla, najlepiej z zaznaczeniem ze byla to wlasnie operacja uszu.

Budrysku czy od Ciebie tez mozemy liczyc na jakis rachunek za operacje i badanie krwi??
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon lut 06, 2012 12:24 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Koszt operacji (obydwoje uszu) 300-500zł. W zależności czy będzie konieczne poszerzanie kanałów słuchowych czy nie. Za operację oczywiście będzie faktura.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto lut 07, 2012 16:18 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Zgłaszam Barbarkę u hanelki, stareńką i sfatygowaną koteczkę uratowaną z Korabiewic, która z powodu guza ma dziś usuwaną listwę mleczną.
Hanelka ma pod opieką stadko kotów które ostatnio licznie chorują i z powodu operacji, leków i badań jest zadłużona po uszy.
viewtopic.php?p=8538931#p8538931
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto lut 07, 2012 20:56 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

skwareek pisze:
Budrysku czy od Ciebie tez mozemy liczyc na jakis rachunek za operacje i badanie krwi??

rachunek moze byc po wplaceniu kasy a jej na razie nie mam
moga wystawic fv przelewowa
Obrazek

BUDRYSEK

Post » Czw lut 09, 2012 8:10 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Dziewczyny, pozwoliłam sobie napisać o Funduszu tutaj :arrow: viewtopic.php?f=1&t=138896&start=0

Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko, bo się tu nie "udzielam finansowo", ale czasami zaglądam, Mazurka bardzo zapadła mi w pamięć :oops:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Czw lut 09, 2012 9:05 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

panikota pisze:Dziewczyny, pozwoliłam sobie napisać o Funduszu tutaj :arrow: viewtopic.php?f=1&t=138896&start=0

Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko, bo się tu nie "udzielam finansowo", ale czasami zaglądam, Mazurka bardzo zapadła mi w pamięć :oops:

Oczywiście nie mamy nic przeciwko, tylko właśnie w ostatnim tygodniu zostało zgłoszonych kilka kotków do pomocy a wpłacających na fundusz garstka i środki ograniczone :(

Zaraz doczytam wątek który podałaś...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw lut 09, 2012 9:22 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Doczytałam.
Książę - kocur w typie MCO lub NFO, prawdopodobnie wyrzucony z pseudochodowli znajduje się w DT u serbiel. Wyszedł mu w teście Elisa dodatni FelV. Ma guza w tylnej pachwinie - podejrzenie chłoniaka.
Zaprosiłam opiekunkę na nasz wątek jeśli usg potwierdzi podejrzenia...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]