Skarpecia, Niunia, PusiaKlusia, Kelsi i Fajans

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 25, 2012 16:36 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Aaa! Proverę. :lol:

Zgadza się, trzeba poczekać, nawet dłużej.
Dobrze będzie! :D :piwa:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro sty 25, 2012 17:35 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Jedyny plus to to, że noce już spokojniejsze. Jeden wet powiedział, żeby poczekać jeszcze tydzień, jak minie to kolejny tydzień i sterylka, a jeśli nie minie to jest to 'rujka permanentna' i trzeba mimo to ciachać :P
Obrazek
"Kocia twarz nie należy do najbardziej mimicznych. Nie wynika to z jego niechęci do okazywania uczuć, lecz z niemożności robienia zbyt wyrazistych min. Jednak kocie oczy rekompensują to w pełni. Po ich wyrazie możemy dokładnie poznać stan kociej duszy."

spookyaga

Od: Pt wrz 07, 2007 20:48

Post » Czw sty 26, 2012 12:54 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

No właśnie w czasie takiej rujki podaje się coś, żeby ją wyhamować, i ciacha. :P Witamy!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto sty 31, 2012 14:13 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Nareszcie jej przeszło, jest znowu sobą-czyli kochaną pieszczochą o swoim własnym charakterku :)
Jednak przez przejścia z kociakami jej futerko wygląda tragicznie, więc przeszła dziś kąpiel aby jej futerko nieco poprawić. Jest grzeczniutka, choć widać było że jej wcale to nie pasuje że siedzi cała mokra w wannie nie mam ani śladu po jej pazurkach :)
Ona strajkuje po cichu, czeka na odpowiedni moment do ucieczki a wcześniej jest 'flakiem'. Teraz siedzi i wylizuje się do sucha-o mróz nie trzeba się martwić w domu mam +23C :)
A sterylka czeka ją 3.02.2012 Więc niedługo!

Obrazek
Obrazek

Kotojeż

Ja jej kupiłam ostatnio kurze serduszka na przekąskę żeby ja trochę rozpieścić, a ta ich nawet gryznąć nie chce :evil:
Wrr! :D

A tu dodaję filmiki Mojego skarba :D
http://www.youtube.com/watch?v=QIkTQqiT ... ature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=sCCbI_18 ... ature=plcp
Obrazek
"Kocia twarz nie należy do najbardziej mimicznych. Nie wynika to z jego niechęci do okazywania uczuć, lecz z niemożności robienia zbyt wyrazistych min. Jednak kocie oczy rekompensują to w pełni. Po ich wyrazie możemy dokładnie poznać stan kociej duszy."

spookyaga

Post » Pt lut 03, 2012 14:06 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Już po zabiegu, zatacza się Peciulka jeszcze, ale wygląda na to że będzie ok :)
Obrazek

spookyaga

Post » Pt lut 03, 2012 16:50 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Ojoj, przegapiliśmy!! :oops: :oops:
Hejka Skarpeciu słodka, ale Ty się słodko bawisz! :1luvu: :1luvu:
I jak, już coś jadła??
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lut 03, 2012 17:11 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

kalair pisze:Ojoj, przegapiliśmy!! :oops: :oops:
Hejka Skarpeciu słodka, ale Ty się słodko bawisz! :1luvu: :1luvu:
I jak, już coś jadła??

Nie jadła, miejsca sobie znaleźć nie może, pół godziny po tym jak ją przywiozłam zaczęła próbować chodzić, teraz 'poszła' do kuchni.
No i 2 razy wymiotowała.
I podobno u weta po zabiegu no i raz już w domu się zesikała.
Chyba będzie ok :roll: , wet mówił, ze nie widział tam żadnych zmian przy sterylce. Ranka nie jest duża, jest popsikana sreberkiem i naklejony jest taki plasterek na ranę.
Ale się stresuję tym wszystkim :( tak się o moją malutką boję. A wcześniej nie miałam styczności z kotką po sterylce, jedynie z kocurkiem po kastracji ale to nie to samo, w końcu kastrat to nie taki poważny zabieg..
Obrazek

spookyaga

Post » Pt lut 03, 2012 17:14 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Spokojnie, dojdzie do siebie, dobrze, że siusiała!! :ok: :ok: Jak wymiotuje. to na razie nic jej nie dawaj. Ewentualnie kilka namoczonych chrupków za jakiś czas, Poczekaj z godzinkę, i jak nie zwymiotuje można już jej normalnie dać jeść. 8)
No niestety, koty po narkozie właśnie tak się zachowują denerwująco, włażą gdzie n ie trzeba, i w ogóle mają goopie pomysły. Więc uważaj. Będzie dobrze! :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lut 03, 2012 17:43 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Podtykałam jej jedzenie, ale nawet nie chciała, kupiłam jej lepsiajszą porcyjkę w nagrodę że taka grzeczna :) A i tak nie chce :P Lezy sobie pod stołem w kuchni więc ją tak zostawię póki nie dojdzie do siebie :)
Obrazek

spookyaga

Post » Pt lut 03, 2012 21:03 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Znów zwymiotowała, nic nie zjadła, ale.... chciała wskoczyć na fotel, jak ją zabierałam zamiauczała na protest.. pół godziny potem... już leżała na łóżku 8O
Co za uparte kocisko! Ciekawe jak zeskoczy! :roll:
Obrazek

spookyaga

Post » Pt lut 03, 2012 21:23 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Kubraczka nie ma? Pilnuj. 8) Powinna leżeć w ciepłym miejscu, przykryj ją może czymś.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob lut 04, 2012 9:42 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Chyba jest na mnie obrażona bo nie chce nic tknąć ode mnie, choć widziałam jej pierwszą reakcję na zapach otwieranego paszteciku, ale nie! ona mi kuku zrobiła to nie wezmę :lol: Nie plączą się jej już nogi ale chodzi jakby w szoku była.
Nawet już w nocy z kuwety korzystała :)
Tylko musiałam za nią uszko drapać bo nogą tylną nie dostanie :kotek:
Obrazek

spookyaga

Post » Sob lut 04, 2012 10:03 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Ale jeść już powinna. Dobrze, że do kuwetki chodzi!! :ok: :ok:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob lut 04, 2012 10:12 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

kalair pisze:Ale jeść już powinna. Dobrze, że do kuwetki chodzi!! :ok: :ok:

Obrazek

Nie chce ode mnie nic, a kupiłam jej na poprawę apetytu Sheba z wołowiną, no i klops. Jak jej podsunęłam to sobie poszła, a jak poszłam za nią, to jeszcze dalej poszła :ryk: Obrażona na mnie jak nic!

A tu ją teraz przyłapałam jak brzuchol łysy pokazuje :D
Obrazek
Obrazek

A tu wczoraj tuż po przywiezieniu

Obrazek
Obrazek

spookyaga

Post » Sob lut 04, 2012 12:40 Re: Skarpecia, maluchy-kluchy(Mają DS!) <3

Niuńka słodka, buziaczki w ten brzusio! :1luvu: :1luvu:

No, musi przemęczyć, i potem będzie już tylko dobrze. Ale uważaj, zeby nie rozdrapała ranki. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]