Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 03, 2012 8:41 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocia Mama Ewa pisze:Marlenko, nie ma za co :D
Oby tylko bazarek Dawidkowy miał powodzenie :ok: :ok: :ok:

Już pierwszy grosik zarobiony :mrgreen: Oby tak dalej!
W sobotę będę przygotowywała do wystawienia fanty od Iwoki na bazarek na pokrycie kosztów ostatniej faktury za leczenie, może pomozesz? :piwa:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lut 03, 2012 10:10 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Są już zdjęcia z sesji :mrgreen:
Jak tylko Terenia wróci i się ogarnie to wrzucić je na forum 8)

Cookie1706

Post » Pt lut 03, 2012 16:32 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Bezdomniak Rudzik już w Chatce :D
Proszę uważać aby nie uciekł z boksu bo jest troszkę wystraszony sytuacją w jakiej się znalazł :wink: siedzi razem ze Skarpetkiem
Trzeba jeszcze złapać jego siostrzyczkę czarnulkę ale jej dzisiaj nie było :(
Po ustąpieniu mrozów wrócą na "swoje śmieci" ale przez te parę dni musimy je jakoś przetrzymać :ok:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pt lut 03, 2012 17:02 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

ja tez zrobilam bazarek z ksiazkami ktore przeslala mi Gosia

viewtopic.php?f=20&t=138687&p=8524441#p8524441
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt lut 03, 2012 20:55 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Jutro do południa do adopcji jedzie Maurycy, tym razem dom bez kotów będzie jedynakiem, do towarzystwa 9 letni chłopiec i dwie papugi nimfy, no mam nadzieję że Maurycy nie będzie chciał się posilić papugami przed czym Panią ostrzegłam - ale papugi siedzą w klatce na wysokości - mam nadzieję że Maurycy nie będzie się nimi interesował. Chłopak już wymyśla miejsce do spanka dla Maurycego - ale też ich uświadomiłam , że kot śpi gdzie chce :D
To ich pierwszy kot, adopcję sfinalizuje Iwonka :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lut 03, 2012 21:06 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:Jutro do południa do adopcji jedzie Maurycy, tym razem dom bez kotów będzie jedynakiem, do towarzystwa 9 letni chłopiec i dwie papugi nimfy, no mam nadzieję że Maurycy nie będzie chciał się posilić papugami przed czym Panią ostrzegłam - ale papugi siedzą w klatce na wysokości - mam nadzieję że Maurycy nie będzie się nimi interesował. Chłopak już wymyśla miejsce do spanka dla Maurycego - ale też ich uświadomiłam , że kot śpi gdzie chce :D

no to kciuki :ok:

jak beda nowe fotki na stronie daj znac wrzuce na picasse
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Pt lut 03, 2012 21:21 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Oj coś mi się wydaje, że Maurycy + papugi będzie sie = armagedon :lol:
Miejmy nadzieję, że nie doskoczy :wink:
Za udaną adopcje kocurka :piwa:

Tereniu zdjęcia postaram się dostarczyć do Kch tak żebyś odebrała je w poniedziałek na dyżurze :D Niestety ale pamięć z fotkami jeszcze do mnie nie dotarła :? Skleroza nie boli :twisted: Także pewnie będę musiała sama się po nie pofatygowac w niedzielę. Jeszcze ich nie oglądałam, już nie mogę się doczekać!

Cookie1706

Post » Pt lut 03, 2012 21:30 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Maurycy :ok:

Michałowa po kontroli u weta, ma jeszcze 2 kąpiele i kubraczek na tydzień :roll:
Skarpetek jest obłędny, co chwilę wywala brzuch do miziania i baaardzo chce się bawic. Rudy nie jest tak wylewny. Spryskałam ich frontlinem, bo się podejrzanie czochrały.
Dziewczynka była, ale nie dała się złapac, była najedzona, więc nasze smakołyki nie robiły na niej wrażenia. Może jutro rano ktoś da radę...

Martyna, to był chyba najszybszy bazarek w historii miau 8O

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt lut 03, 2012 21:34 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

No chyba tak :)
rozwinął sie jak burza

ale fajnie fajnie bo Dawidkowi kasa potrzebna

:ok:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Pt lut 03, 2012 21:43 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:Jutro do południa do adopcji jedzie Maurycy, tym razem dom bez kotów będzie jedynakiem, do towarzystwa 9 letni chłopiec i dwie papugi nimfy, no mam nadzieję że Maurycy nie będzie chciał się posilić papugami przed czym Panią ostrzegłam - ale papugi siedzą w klatce na wysokości - mam nadzieję że Maurycy nie będzie się nimi interesował. Chłopak już wymyśla miejsce do spanka dla Maurycego - ale też ich uświadomiłam , że kot śpi gdzie chce :D

Powodzenia piękny kocurku , obyś znalazł szczęście w nowym domku :)
jak mawia Doda - " królowa jest tylko jedna "
I Król - Mauryś - także :ok:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt lut 03, 2012 21:44 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Cookie1706 pisze:Oj coś mi się wydaje, że Maurycy + papugi będzie sie = armagedon :lol:
Miejmy nadzieję, że nie doskoczy :wink:
Za udaną adopcje kocurka :piwa:

Tereniu zdjęcia postaram się dostarczyć do Kch tak żebyś odebrała je w poniedziałek na dyżurze :D Niestety ale pamięć z fotkami jeszcze do mnie nie dotarła :? Skleroza nie boli :twisted: Także pewnie będę musiała sama się po nie pofatygowac w niedzielę. Jeszcze ich nie oglądałam, już nie mogę się doczekać!

No zobaczymy jak to będzie :mrgreen: papużki z tego co Pani mówiła są cały czas w klatce nie są wypuszczane - a że Maurycy pewnie bedzie nimi zainteresowany to jest na bank w końcu to drapieżnik :)
Zdjęcia sobie odbiorę w poniedziałek spoko, w przyszłym tygodniu mam nadzieję że nie muszę nigdzie jechać na delegację na dłuższy czas - muszę porobić ogłoszenia kociakom zresztą zaraz napiszę o ogłoszeniach - bo to jedna z najistotniejszych spraw bo bez ogłoszeń kociaki nie znajdą domów, ogłoszenia to podstawa.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lut 03, 2012 22:09 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

The Szops pisze:Maurycy :ok:

Michałowa po kontroli u weta, ma jeszcze 2 kąpiele i kubraczek na tydzień :roll:
Skarpetek jest obłędny, co chwilę wywala brzuch do miziania i baaardzo chce się bawic. Rudy nie jest tak wylewny. Spryskałam ich frontlinem, bo się podejrzanie czochrały.
Dziewczynka była, ale nie dała się złapac, była najedzona, więc nasze smakołyki nie robiły na niej wrażenia. Może jutro rano ktoś da radę...

Martyna, to był chyba najszybszy bazarek w historii miau 8O

Marta, masz rację Skarpetek totalny luzak i miziak.Dzisiaj mnie totalnie rozbroił. Jak byłam dzisiaj rano to w budce siedziała dziewczynka,ale niestety uciekła mi "bocznym wejściem" i nawet nie skusiła się na jedzonko. Zostawiłam i sobie poszłam.
Szkoda,bo przy okazji można by ją wysterylizować. Mielibyśmy o parę "bezdomniaków"mniej.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt lut 03, 2012 23:21 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Maurysiek słoneczko :1luvu: , nawet nie zdążę się już pożegnać.....
Powodzenia, oby ten domek okazał się szczęśliwym :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pt lut 03, 2012 23:28 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Jak zwykle dyżurek z przygodami (np. autobus się zepsuł i czekaliśmy 10 minut na następny - na mrozie :evil:). Rzeczy, które miałam spisane na kartce załatwione (książka dla Mary i film dla Gosi w witrynce, tam gdzie umowy wypełnione; neomycynę odwiozłam - dzięki za przypomnienie Jadziu), to czego na kartce nie było - np. defurr (odkłaczacz) - zapomniane.
Podziwiam the Szops że w taki mróz dzielnie walczyli o złapanie - mała czarna jeszcze im zwiała, ale odgrażają się, że jutro na pewno się uda :ok:
Ryży śliczny i dziczy a Skarpetek przecudny miziankowo-zabawowy kotek. Jeśli chodzi o Dawidka - nie wiem, czy nie ma jakiegoś problemu w paszczy, bo jak dałam jeść to nie raczył (mimo że zdjęłam mu klosz), ale jak dolałam wody i roztarłam widelcem na luźny pasztet wsunął połowę od razu. Jak wychodziłam założyłam klosz. Madhuri trzeba by wyczesać bo strasznie się kłaczy - jak nie zapomnę :oops: to na następny dyżur przywiozę i odpowiednią szczotkę i tego defurra. I może jej uspokajającą obróżkę zanabędę przy okazji zamówienia w zooplusie. Bo ona taka biedna leży, mam wrażenie że trochę ze strachu: zejdę i mnie napadną :? .
Śmieci nie wywaliłam bo prawdę mówiąc się bałam i chciałam szybko na autobus, bo następny...
super że Maurycy ma dom z dzieckiem - u pani Agnieszki bardzo dobrze się dogadywał z jej synkiem :ok: :ok: :ok: A papuga miejmy nadzieję w klatce na wysokościach przeżyje :) Dobrze że gadatliwego gada miałam okazję wyczochrać na pożegnanie.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob lut 04, 2012 13:52 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Po dyżurze:
Maurycy pojechał do domu :D

Józio z powrotem w Chatce, siedzi w boksie. Jest wyleczony ze stanu zapalnego, ale wczorajsze kontrolne badania moczu wykazało obecność licznych kryształków, (szczawianów wapnia). Jeżeli nie będzie przestrzegał ścisłej diety, rozwiną się u niego kamienie nerkowe. Specjalne jedzenie dla niego jest na półce w kartoniku opisane, obok jest Urinovet. Przez tydzień ma jeszcze brać Urinovet rozpuszczany w połowie saszetki mokrego C/D. Saszetka mokrego na dwa dni, reszta tylko suche i nic innego. Takie są zalecenia weta.

Michałowa wykąpana, do twarzy jej w czerwonym. :D

Kropka ma jakąś rankę i trochę spuchniętą górną wargę. Dziwnie to wygląda, może się skaleczyła?

Pysiol fajnie się bawi, podobnie Maciuś i Dakota.

Byli Jadzia z Wiesiem po Dawidka na zdjęcie szwów. Byłyśmy u bezdomniaków. Koło budy był Bolek oraz siostrzyczka, którą Jadzia złapała. Teraz cała trójka (Skarpetek, Rudy i Dziewczynka) siedzi w wolierze na zdrowej. Jest tam zimno, ale jak dla nich to i tak upał. Jest włączony grzejnik - jak się trochę nagrzeje, to może przeniesiemy tam jeszcze jakieś koty?

Przyniosłam trochę karmy dla tej karmicielki z Bytomia i dołożyłam do tego, co wcześniej przyniosła Dorotka.

Wyprane kocyki włożyłam do szafy na zdrowej.

Na zdrowej zostawiłam też torbę z rzeczami na bazarek dla Marlenki.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

[poprzednia][następna]