+++Kotki Dorotki+++

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lut 02, 2012 8:46 Re: +++Kotki Dorotki+++ nowe tymczasy str. 47 - 4 kotki Dorotki

nowe wieści z domku Jasia i Małgosi :1luvu:
Jaś i Małgosia - pierwsza doba już za nimi. Kociaki w miarę ok, chociaż Malgosia -tezaz MISIA troszkę bardziej z rezerwą, jeszcze troszkę z boku i mniej ufnie, w przeciwieństwie do Jasia, który rozgale całuski, baranki i mruczanki i z nieodpartym wdziękiem roznosi chaupę.
Kociaki maja apetyt - Jasio oczywiście większy jamochłon, ale i tak było u mnie.
No i MISIA bardziej ufna jest do Pana, przychodzi na kolanka i się przytula. kociaki uwielbiaja kocyk na parapecie i tam śpią. Za tydzień umówiona juz wizyta kontrolna do weta i ew. szczepienie.
Tak że narazie ok i oby tak dalej

I jeszcze pare zdjątek z ostatnich chwil u mnie :ok:
Obrazek+
Obrazek+

Gdzie Małgosia tam zaraz Jaś się wciskał :mrgreen: nawet jak szłam z nią do weta to on też koniecznie chciał :ryk:
Raz nawet go zabrałam na oględziny to taki był szczęśliwy że poszedł że całą drogę prawie mruczał :ryk:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw lut 02, 2012 9:29 Re: +++Kotki Dorotki+++ nowe tymczasy str. 47 - 4 kotki Dorotki

Ach ten Jaś... :1luvu:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw lut 02, 2012 11:24 Re: +++Kotki Dorotki+++ nowe tymczasy str. 47 - 4 kotki Dorotki

Cudna parka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Małgosia ma bardzo oryginalne, ciekawe umaszczenie :D
Trzymamy kciuki za kotki Dorotki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
tellma

Post » Pt lut 03, 2012 8:37 Re: +++Kotki Dorotki+++ nowe tymczasy str. 47 - 4 kotki Dorotki

Dorota Wojciechowska pisze:

Obrazek

powrót z imprezy :)
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt lut 03, 2012 9:04 Re: +++Kotki Dorotki+++ nowe tymczasy str. 47 - 4 kotki Dorotki

EdytaB_a pisze:powrót z imprezy

:ryk: i to Jasio jak to w zwyczaju facetów ten nieprzytomny :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pt lut 03, 2012 9:50 Re: +++Kotki Dorotki+++ nowe tymczasy str. 47 - 4 kotki Dorotki

Oj różnie to bywa :lol:

Cookie1706

Post » Pon lut 06, 2012 18:22 Re: +++Kotki Dorotki+++ nowe tymczasy str. 47 - 4 kotki Dorotki

No takim to zima niestraszna :D
Obrazek

Ciekawe co mu się śni jak w doupke tak ciepło :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon lut 06, 2012 18:27 Re: +++Kotki Dorotki+++ nowe tymczasy str. 47 - 4 kotki Dorotki

Mój ksiaże :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Nie lut 12, 2012 21:49 Re: +++Kotki Dorotki+++ nowe tymczasy str. 47 - 4 kotki Dorotki

pozdrawiamy sennie, leniwie i śpiąco :1luvu:

U nas cisza i spokój.(narazie)
Kociaste leniwie śpią gównie w okolicy grzejnika, a sheba namiętnie na telewizorze.
:ryk: i jak tu mysleć o zmianie na płaski telewizor :ryk:
Sheba coraz częsciej prosi o głaski i zamęcza mnie za każdym razem jak tylko siadam na fotelu.

A mój ksiaże :1luvu: no co tu pisać lepiej patrzeć Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon lut 13, 2012 8:55 Re: +++Kotki Dorotki+++ nowe tymczasy str. 47 - 4 kotki Dorotki

No to fotorelacja z naszych conniennych zajęć :D

Pas startowy pasażerowie się zbierają :ok:
Obrazek

Przyjęcie pozycji startowej, kto pierwszy ten lepszy :lol:
Obrazek

Teraz mnie myziaj :1luvu:
Obrazek

Ugniatanko powietrza :ok:
Obrazek

allllle mi dobrzeeeeee :kotek:
Obrazek

Ach te baby :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon lut 13, 2012 9:33 Re: +++Kotki Dorotki+++ nowe tymczasy str. 47 - 4 kotki Dorotki

:ok:

Cookie1706

Post » Wto lut 21, 2012 13:42 Re: +++Kotki Dorotki+++ leniwe życie tymczasów

Wieści z domu Jasia i Maji :D

Witam,
już dawno nic nie pisałam więc napiszę parę słówek jak tam nasze
kociaki :) więc oba mają się dobrze są zdrowe, po szczepieniu nie
miały żadnych objawów, apetyt im dopisuje Maja je prawie same suche,
co cieszy Jasia bo wyjada to co Maja zostawia :) w marcu jesteśmy
umówieni na kastracje i sterylizacje, oba zabiegi będą jednego dnia,
po wszystkim oczywiście zadzwonię. Poza tym wszystko w porządku kotki
są bardzo żywe i śmieszne i uwielbiamy je :D
Pozdrawiam
Agata
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw lut 23, 2012 13:10 Re: +++Kotki Dorotki+++ leniwe życie tymczasów

Wieści z domu Alfika :1luvu:
Obrazek+

Witam
Dawno mnie nie było,dnie przelatują przez palce ledwo był listopad a tu już prawie wiosna,koty już miauczą na dachach...trochę zdjęć przybyło-oczywiście kota a właściwe ma przydomek terrorysta ,rozsmakował się w makreli tak,że jak wie,że jest w lodówce to miauczy i chce ją otworzyć,szczególnie w środku nocy. a jak już ktoś się obudzi,to wykorzystuje swój urok patrzy tymi maślanymi oczami,aż postawi na swoim-trzeba ustąpić,bo o 7 pobudka Alfik jak słyszy budzik biega między łóżkiem a lodówką,a rano z lodówki nic nie dostaje-dziwne-kto by zrozumiał kota.Kiedy już wszystkich postawi na nogi,to naje się i kładzie się spać... Kiedyś jak już położył się spać po porannym terroryzowaniu,poczekałam aż zaśnie i co chwile go trącałam nosem i miauczałam mu nad uchem,miał zamknięte oczy i machał ogonem,hihi.
Pozdrawiam
Agnieszka
ps. fotki Alfa http://chomikuj.pl/fotkialfa

Alf ugniatacz Obrazek+
W ulubionym solarium Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro lut 29, 2012 14:19 Re: +++Kotki Dorotki+++ leniwe życie tymczasów

Dzisiaj od rana coś mam pod górkę.
Zaczeło sie od guzdralstwa porannego :evil: i ucieczce autobuu :evil: jedynego w kierunku pracy.
Więc spoźnienie murowane.

Tak mi przyszło do głowy, że ponieważ jest to wyjątkowy dzień bo 29 luty nie często się zdarza, więc nazwę ten dzień "Dzień którego nie ma"
No bo za rok nie będzie takiego dnia :twisted:

Z drugiej zaś strony, to nie za bardzo mi pasuje ta teza do zdarzenia które miało miejce bardzo wczesnym rankiem.

Jak wiecie od listopada dzięki laserkowi udaje mi się socjalizować Shebę.
Mogłam ja głaskać, ale z bezpiecznej dla niej pozycji ograniczającej moje ruchy - czyli z fotela.
Głaskam ją z wielka lubością swoją i jej jak się okazuje .
Jest juz mruczanko i ugniatanko, turlanki i codzienne minimum dwie sesje drapacze.

Shebie tak się to spodobało, że jak to określiłam - wychowałam sobie potwora :ryk: każdorazowo zajęcie miejsca na fotelu powoduje tupot i wykładkę Sheby i grucholenie :ok:
Biedny Big nie może załapać się na czochranko, bo Sheba namiętnie zajmuje całą powierzchnię pasa startowego bezczelnie wykładając mu się na nosie :D
Długo ćwiczę, żeby można ją pogłaskać też z przejściowego nachyleni się mojej osoby nad nią.
Nawet to się zaczeło udawać.
Najpierw niepewność w oczach Sheby i maksymalna czujność.
Ale że nigdy nie wykonywałam innych ruchów niz przyjemne głaskania i drapania, coraz częściej mogłam ją głaskać już kucając.

A dzisiaj, dzisiaj w "dniu którego nie ma" stała się rzecz wyjątkowa - krok milowy w życiu Sheby i moim.
Przytuliłam policzek do czarnej siorstki i nawet ucałowałam doupeczkę i jakby nic się wyjątkowego nie stało głaskałam dalej Obrazek

To naprawdę coś - dwa lata na 36 m wspólnego bytu i takie zmiany :D
No więc chyba nie chcę żeby to był "dzień którego nie ma", ze względu na postępy Shebuni chce się rzec DNIU TRWAJ :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro lut 29, 2012 15:18 Re: +++Kotki Dorotki+++ leniwe życie tymczasów

No no no Mamuska, gratuluje i oby tak dalej :D
Fajne masz te kotki tylko trochę "skryte" w dosłownym tego słowa znaczeniu jeżeli chodzi o czlowieki z poza domu :lol:
Musisz częściej gości zapraszać co by koty przyzwyczajać :wink:
Polecam swoją osobę :piwa:

Cookie1706

[poprzednia][następna]