ŚWIDNICA!! Hania znaleziona? Potrzebna wizyta POADOPCYJNA!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 31, 2012 20:04 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, domkuuu!! nowa fotka!

Haneczko przepiękna, za domek i twoje zdrówko i dobre samopoczucie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Wto sty 31, 2012 22:44 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, domkuuu!! nowa fotka!

HANIA i FELUŚ DZIEKUJĄ ŚLICZNIE WSZYSTKIM ZA GŁOSY W KONKURSIE MISS/MISTER KOTKI NIEPELNOSPRAWNE :D

:1luvu: :1luvu: :1luvu: HANIA ZOSTAŁA OFICJALNIE I VICEMISS :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Śro lut 01, 2012 17:50 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, domkuuu!! nowa fotka!

:ok: :ok: :ok: za domek dla Haneczki , imienniczki mojej córci :lol:

A jak drugie oczko? Hania jest cały czas leczona czy już wszystko ok ?
Tzn. czy nowy domek musi sie z gory nastawić na długotrwałe leczenie czy po prostu inny wygląd oczka i to że kocia nie widzi?

Lolcia81

Od: Pt sie 05, 2011 11:01

Post » Śro lut 01, 2012 23:01 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, domkuuu!! nowa fotka!

Lolcia81 pisze::ok: :ok: :ok: za domek dla Haneczki , imienniczki mojej córci :lol:

A jak drugie oczko? Hania jest cały czas leczona czy już wszystko ok ?
Tzn. czy nowy domek musi sie z gory nastawić na długotrwałe leczenie czy po prostu inny wygląd oczka i to że kocia nie widzi?

z drugim oczkiem nic się nie dzieje... po prostu wygląda inaczej i kocinka nie widzi, choc ja osobiscie podejrzewam ze cos tam dostrzega... np jak robie fotki z lampą błyskową zawsze spojrzy się w obiektyw :D Mysle ze silne bodzce swietlne widzi...

Co do dlugotrwalego leczenia to nie jestem pewna, mysle ze nie ma takiej potrzeby. Oczko wygląda inaczej itd, ale nie sprawia jej bólu, czy tez nie przeszkadza w jakichkolwiek czynnosciach. Co do wnikliwych odpowiedzi...to mysle ze weterynarz lub Andzelika1952 powinna wiedziec wiecej, bo to są tylko moje obserwacje i przemyslenia, a weterynarzem nie jestem :oops:

ninakiler

Post » Czw lut 02, 2012 7:39 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, domkuuu!! nowa fotka!

zamówiłam ogłoszenia dla Hani :) i udostępniłam album na FB... póki co choć tyle mogę zrobić :roll:
Coś mnie ciągnie codziennie na ten wątek :lol:

Ehhh
:ok: za domek :ok:

Lolcia81

Post » Czw lut 02, 2012 7:50 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, domkuuu!! nowa fotka!

Lolcia81 pisze:zamówiłam ogłoszenia dla Hani :) i udostępniłam album na FB... póki co choć tyle mogę zrobić :roll:

Ehhh

hej Lolcia81 :1luvu: , bardzo dziękujemy :1luvu: Hania jest przecudna.. niech ciągnie, może... 8)

najlepiej porozmawiać z andzeliką, tel. w pierwszym poście :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw lut 02, 2012 8:06 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, domkuuu!! nowa fotka!

Hanulka pisze:
hej Lolcia81 :1luvu: , bardzo dziękujemy :1luvu: Hania jest przecudna.. niech ciągnie, może... 8)

najlepiej porozmawiać z andzeliką, tel. w pierwszym poście :1luvu:

ja nie wątpię że cudna :kotek: ehhh ... napisałam pw :kotek:

Lolcia81

Post » Czw lut 02, 2012 13:33 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, domkuuu!! nowa fotka!

Lolcia81 pisze:zamówiłam ogłoszenia dla Hani :) i udostępniłam album na FB... póki co choć tyle mogę zrobić :roll:

Ehhh

dziekujemy Ci bardzo za ogłoszenia i za wszystko... :D nawet małe udostępnianie moze wiele zdziałac... :D gdyby kazdy podchodzil tak do sprawy jak Ty pewnie juz dawno znalazła by wymarzony domek dla siebie.:D

A do odwiedzin jak najbardziej zachecamy...:) Hani bedzie miło, że się o nią troszczy więcej osób :D

ninakiler

Post » Czw lut 02, 2012 13:42 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, domkuuu!! nowa fotka!

ninakiler pisze:HANIA i FELUŚ DZIEKUJĄ ŚLICZNIE WSZYSTKIM ZA GŁOSY W KONKURSIE MISS/MISTER KOTKI NIEPELNOSPRAWNE :D

:1luvu: :1luvu: :1luvu: HANIA ZOSTAŁA OFICJALNIE I VICEMISS :1luvu: :1luvu: :1luvu:

GRATULACJE :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw lut 02, 2012 13:56 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, domkuuu!! nowa fotka!

ninakiler pisze:

Ehhh

dziekujemy Ci bardzo za ogłoszenia i za wszystko... :D nawet małe udostępnianie moze wiele zdziałac... :D gdyby kazdy podchodzil tak do sprawy jak Ty pewnie juz dawno znalazła by wymarzony domek dla siebie.:D

A do odwiedzin jak najbardziej zachecamy...:) Hani bedzie miło, że się o nią troszczy więcej osób :D

na pewno z zaproszenia skorzystam :lol: :ok:

a powiedz mi, bo gdzies tu na wątku czytałam (ale w pracy nie bardzo mam czas odszukac :lol:) że te problemy Hani z oczkiem to taka nawracajaca sprawa ? Tzn. że jest jakiś czas lepiej a potem cośtam się dzieje i znowu jest gorzej ?
Nie wiem czy nie pokręciłam :oops:
W każdym razie, należy się spodziewać że problem bedzie nawracał ?

:ok: :ok: :ok: za najlepszy domek :)))

Lolcia81

Post » Czw lut 02, 2012 14:54 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, domkuuu!! nowa fotka!

Na pytanie o oczko odpowiemy my, byłyśmy przy warszawskiej wizycie Hani u kociego okulisty.

Hania na drugie oczko nie widzi, nie da się procesu odwrócić i już zawsze będzie mruczącym i ślicznym ślepaczkiem.
W oku które jeszcze Hania ma, według weterynarza, jest jakaś mikroskopijna dziurka przez którą wszystkie zarazy mają ujście. Nie boli jej to oczko i dopoki się nie powiększa można nie reagować ale..
Oczko kiedyś trzeba będzie usunąć ponieważ jest narażone na uszkodzenia mechaniczne - zadrapania, zatarcia.

Teraz nic się nie dzieje ale jak się zadzieje (może nigdy) trzeba bedzie usunąć.

Filipek/Otylka

Od: Nie sty 16, 2011 19:57

Post » Czw lut 02, 2012 15:09 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, domkuuu!! nowa fotka!

Filipek/Otylka pisze:Na pytanie o oczko odpowiemy my, byłyśmy przy warszawskiej wizycie Hani u kociego okulisty.

Hania na drugie oczko nie widzi, nie da się procesu odwrócić i już zawsze będzie mruczącym i ślicznym ślepaczkiem.
W oku które jeszcze Hania ma, według weterynarza, jest jakaś mikroskopijna dziurka przez którą wszystkie zarazy mają ujście. Nie boli jej to oczko i dopoki się nie powiększa można nie reagować ale..
Oczko kiedyś trzeba będzie usunąć ponieważ jest narażone na uszkodzenia mechaniczne - zadrapania, zatarcia.

Teraz nic się nie dzieje ale jak się zadzieje (może nigdy) trzeba bedzie usunąć.

Dziękuję za wyjaśnienie :)
Innymi slowy - może będzie już zawsze OK, a może trzeba będzie kiedyś oczko usunąć i nowy domek musi miec to na uwadze .

Lolcia81

Post » Pt lut 03, 2012 8:18 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, domkuuu!! nowa fotka!

Lolcia81 pisze:
Filipek/Otylka pisze:Na pytanie o oczko odpowiemy my, byłyśmy przy warszawskiej wizycie Hani u kociego okulisty.

Dziękuję za wyjaśnienie :)
Innymi slowy - może będzie już zawsze OK, a może trzeba będzie kiedyś oczko usunąć i nowy domek musi miec to na uwadze .

Dokladnie....
miejmy nadzieje jednak, ze nic zlego się nie bedzie dziac... bo narazie jest tak od dluzszego czasu...:)

ninakiler

Post » Pt lut 03, 2012 8:23 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, domkuuu!! nowa fotka!

:ok:
A macie jakies nowe zdjęcia Hani?

Zawsze jak odpalam forum w domu to moja córcia prosi, żeby jej pokazac tego kotka co się nazywa tak jak ona :lol:

Lolcia81

Post » Pt lut 03, 2012 8:45 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, domkuuu!! nowa fotka!

Lolcia81 pisze::ok:
A macie jakies nowe zdjęcia Hani?

Zawsze jak odpalam forum w domu to moja córcia prosi, żeby jej pokazac tego kotka co się nazywa tak jak ona :lol:

We wtorek bede... to moge zrobic specjalne zdjatka dla córci...;) i wstawie tutaj naszą piekną Haneczkę :ok: :ok: :ok:

ninakiler

[poprzednia][następna]