Mój świat według Bejbi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 01, 2012 13:56 Re: Mój świat według Bejbi

ruda32 pisze:na pocieszenie -moja Pixi "śpiewa " pod drzwiami,miauczy w niebogłosy a rujki nie ma no bo po sterylce prawie rok

8O ruda32 nie żartuj 8O bo zawału dostanę :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Śro lut 01, 2012 14:00 Re: Mój świat według Bejbi

kalair pisze:Bawisz się giterkami nadal, widzę. :P

Witajcie! :D :D

Cześć Bożenka :) Jak widać bawię się i na dysk ściągnęłam,ale to już bez linków,więc pewnie tylko dla mnie będzie.Dużo mi nie wychodzi.Nie umiem powitania bez foty zrobić bo nie chce się zrobić tylko kręci i rezygnuję.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lut 01, 2012 16:10 Re: Mój świat według Bejbi

vailet pisze:http://www.youtube.com/watch?v=bjFL4OngS1w&feature=g-upl&context=G275bbe0AUAAAAAAAAAA
Trzeba głośno bo nie wiem jakie kto ma głośniki.

biedactwo, ona nie wie co się z nią dzieje :oops:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Śro lut 01, 2012 16:49 Re: Mój świat według Bejbi

dinzoo pisze:
vailet pisze:http://www.youtube.com/watch?v=bjFL4OngS1w&feature=g-upl&context=G275bbe0AUAAAAAAAAAA
Trzeba głośno bo nie wiem jakie kto ma głośniki.

biedactwo, ona nie wie co się z nią dzieje :oops:

Dzwoniłam do weta i niestety nagły przypadek,pies po wypadku :( Rozmawiałam z kimś innym i absolutnie nie można przez miesiąc Bejbi sterylizować bo miała zbyt silną ruję.To co na filmie to pikuś.Jest tak że jeśli kotka jest w bardzo silnej rui to macica musi mieć czas nie tydzień,ale miesiąc by się obkurczyć bo jest ryzyko krwawienia w czasie zabiegu,tymbardziej że Bejbi już krwawi z jelita 8O i jeszcze to że ten hormon w zastrzyku na wątrobę dobrze nie działa+narkoza naraz więc powiedzieli lepiej odczekać.Teraz jest osowiała,ale je.Unika nas jak może.Chowa się by być sama.Nie chce dotyku,nie miałczy i nie reaguje na głos jak na filmie.
Żałuję że nie mogłam rozmawiać z wetem Bejbi,ale znowu siła wyższa.Problem był by z kimkolwiek porozmawiać.Pytałam jeszcze czy jeśli mocniej zacznie krwawić z jelita to czy mogę podać Cyklonaminę i odpowiedź że tak.Bejbi jak wielu osobom wiadomo często krwawi i to musi mieć wpływ że krwotoku może dostać.Prawdopodobnie ona miała ciche rujki,niewidoczne i wtedy pojawiały się rozwolnienia z krwią.Więc będę ją umawiać na zabieg pod koniec działania hormonu.Takie jest zalecenie i to nie jednego weta.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lut 01, 2012 16:57 Re: Mój świat według Bejbi

Post, który napisałam wcześniej , tradycyjnie znikł, więc tylko w skrócie.

Moja kotka była tylko na proverze, zastrzyki jeszcze nie były znane. Jak nie zdobyłam na zcas, to ruja była koszmarna.
U Bejbi , jak minie miesiąc, albo nawet wcześniej, rujka pojawi się w dużo większym nasileniu i znów nie będzie mozna.

Bejbi doskonale wie , co się z nią dzieje, jej organizm domaga się zapłodnienia , w celu przedłużenia gatunku. Koleżanki cos nieuważnie uczyły się biologii. Nasze - ludzkie - odczucia i uczucia nie mają nic z tym wspólnego.

Pozdrawiam i znikam

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro lut 01, 2012 17:03 Re: Mój świat według Bejbi

izka53 pisze:Post, który napisałam wcześniej , tradycyjnie znikł, więc tylko w skrócie.

Moja kotka była tylko na proverze, zastrzyki jeszcze nie były znane. Jak nie zdobyłam na zcas, to ruja była koszmarna.
U Bejbi , jak minie miesiąc, albo nawet wcześniej, rujka pojawi się w dużo większym nasileniu i znów nie będzie mozna.

Bejbi doskonale wie , co się z nią dzieje, jej organizm domaga się zapłodnienia , w celu przedłużenia gatunku. Koleżanki cos nieuważnie uczyły się biologii. Nasze - ludzkie - odczucia i uczucia nie mają nic z tym wspólnego.

Pozdrawiam i znikam

Iza dlatego piszę że zanim to przestanie działać ją na zabieg chcę dać.Nie jest bezproblemowa bo często krwawi i tego się boję.Nie wie moim zdaniem co się dzieje.Jej organizm wie,ona nie.
Na siłę nie zaryzykuję i weci odmawiają sterylki,dopiero po miesiącu.Nie będę zwlekać dłużej niż to konieczne bo zaczynam się bać.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro lut 01, 2012 17:19 Re: Mój świat według Bejbi

A co z szczepieniem?
Gosiara

Post » Śro lut 01, 2012 17:41 Re: Mój świat według Bejbi

Gosiara pisze:A co z szczepieniem?

Chyba na razie nici :( nie mogę teraz na hormon,potem znowu ruja,więc jedak mniejsze zło to najpierw sterylka.Postaram się by jakoś umieścili Bejbi z boku klatek i uważali.Nie każdy tam wie że Bejbi nie jest szczepiona,a szef (chirurg) to nic o niej nie wie.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw lut 02, 2012 8:40 Re: Mój świat według Bejbi

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw lut 02, 2012 11:50 Re: Mój świat według Bejbi

Dzień dobry :1luvu:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Czw lut 02, 2012 13:41 Re: Mój świat według Bejbi

Karolek(ona) pisze:Obrazek

Wow 8O Cześć Karola,ale zajeb...obrazek :P :kotek: :kotek: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Post » Czw lut 02, 2012 13:43 Re: Mój świat według Bejbi

Lilianna J-wie pisze:Dzień dobry :1luvu:

Dzień doberek Lilianko :) Dziś już jest naprawdę dobry :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Czw lut 02, 2012 16:28 Re: Mój świat według Bejbi

Obrazek
Kiedyś spotkałam tego kaczorka mandaryńskiego :P Była ostra zima i dokarmialiśmy wodne ptactwo.Piękny nie? :P
Obrazek ,

vailet

Post » Czw lut 02, 2012 16:53 Re: Mój świat według Bejbi

Jak to spotkałaś? One nie żyją w naszym klimacie. Chyba że w zoo.. :lol: Doberek Wiolcia i Bejbulku!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw lut 02, 2012 16:57 Re: Mój świat według Bejbi

kalair pisze:Jak to spotkałaś? One nie żyją w naszym klimacie. Chyba że w zoo.. :lol: Doberek Wiolcia i Bejbulku!

Bożenka mogę wkleić fotę jak ją karmię :ok: Zagubiła się,było ponad -20 stopni i cały tłum ludzi w tym dzieci i pijaki chcieli ją złapać,ale nie dała się :ok: Pewnie by sprzedali za kilka flach :evil: Nie widać daty to było w 2010 roku.Byś widziała jak tańczy :lol: co za pozy ja mam filmik tylko słabej jakości.Z wrażenia zapomniałam Witamy u nas :D
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]