Mirmiłki :) - KONIEC cz. III. Prosimy o zamknięcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 01, 2012 22:11 Re: Mirmiłki w kolorze niebieskim :) - i ZDENEK.

Taki sam malusieńki! Ale nasz jest taki delikatniutko beżowy, z ciemniejszą plamką na łepku. I taką fajną jakby czuprynkę ma. Może jutro w jaśniejszym świetle obfocę. Super stworek. O ile wobec szczurków uczucia rozmaite, o tyle chomcie, świnki mnie rozbrajają. Że o królach nie wspomnę.
Właśnie Cześ z króliczką gada. Opowiada jej chyba o nowym... ;)
Aniada

Post » Śro lut 01, 2012 23:10 Re: Mirmiłki w kolorze niebieskim :) - i ZDENEK.

Śliczne coś! :1luvu:

Jak sobie pomyślę JAK Amelka by się ucieszyla z takiego prezentu...szkoda,że zamęczyłaby stworka.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw lut 02, 2012 7:27 Re: Mirmiłki w kolorze niebieskim :) - i ZDENEK.

Zdenek jest zajefajny. Wiem, że trudno oswajalny i rzekomo mało kontaktowy, ale patrzenie na jego harce to niesamowity relaks. Dziś będziemy mu meblować własne M. Postaram się zrobić fotkę.
Kotuchy wyglądają na kanapie, jakby podglądały przez okno sensacyjny film, lecący u sąsiada. Aż im Duży powiedział, że tak to jest, gdy się nie płaci abonamentu za tv.
Aniada

Post » Czw lut 02, 2012 8:09 Re: Mirmiłki w kolorze niebieskim :) - i ZDENEK.

Gratuluję zachomiczenia (zachomikowania? ) :mrgreen:

Ten ze zdjęcia cudny, czekam na prawdziwe fotki ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw lut 02, 2012 15:03 Re: Mirmiłki w kolorze niebieskim :) - i ZDENEK.

No to proszę. Nasz nowy lokatorek. Jeszcze wczoraj o tej porze jakby mi ktoś powiedział, że będę miała takie cosik to bym się w łeb popukała i zapytała, czy w domu wszyscy zdrowi.
"Więc nie mówcie mi, że nie macie chomika, bo w każdej chwili mieć możecie!"

Obrazek

Obrazek

Jak widać, rozmiary chomisia i plasterków banana są porównywalne.
Aniada

Post » Czw lut 02, 2012 15:06 Re: Mirmiłki w kolorze niebieskim :) - i ZDENEK.

Aaale ładny, foksteriera przypomina!
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Czw lut 02, 2012 15:12 Re: Mirmiłki w kolorze niebieskim :) - i ZDENEK.

Hańka pisze:Aaale ładny, foksteriera przypomina!

No! Dosłownie wypisz-wymaluj, kubek w kubek - foksterier!!! :lol: Normalnie można się nabrać :mrgreen:

Tu chałupka. Mam nadzieję, że istotce wielkości plasterka banana wystarczy taka ilość miejsca. :roll:

Obrazek

Jeszcze mu miseczkę z piaskiem chcemy postawić, ewentualnie kawałek kory lub wydrążonego drzewa do chowania się.
Aniada

Post » Czw lut 02, 2012 15:57 Re: Mirmiłki w kolorze niebieskim :) - i ZDENEK.

Zdenuś :D a to niespodzianka z takim nowym lokatorem. Domek ma całkiem wypaśny Aniado :ok:
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Czw lut 02, 2012 18:47 Re: Mirmiłki w kolorze niebieskim :) - i ZDENEK.

Ależ maleństwo :-)
Aniada pisze:"Więc nie mówcie mi, że nie macie chomika, bo w każdej chwili mieć możecie!"

:lol:
A była chyba kiedyś taka piosenka: więc kup mi chomika, chomika, chomika mi kup...
Tylko nie wiem, czy to nie było o koniku a ja sobie czegoś nie przerobiłam i tak mi zostało :roll: w pamięci przerobione.
kojarzy ktoś? Czy już może czas najwyższy poprosić o skierowanie? :roll:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw lut 02, 2012 19:05 Re: Mirmiłki w kolorze niebieskim :) - i ZDENEK.

Nie kojarzę :lol:
Aniada

Post » Czw lut 02, 2012 19:09 Re: Mirmiłki w kolorze niebieskim :) - i ZDENEK.

...zachwyt...
A trocinki to się kopie tak szybko łapkami przednimi,aż się zrobi górka trocinkowa pod brzuszkiem.To sie tę górkę nóżkami tylnimi tak szybko oduwa w tył...pamiętam,zawsze mnie to osłabiało,ten wykop tylnych łapek!

Aniado CO KOTY NA TOOOO??????

kotkins

Post » Czw lut 02, 2012 19:16 Re: Mirmiłki w kolorze niebieskim :) - i ZDENEK.

kotkins pisze:Aniado CO KOTY NA TOOOO??????

Ach! Jeja! O rrrrrrrety! Patrzcie, patrzcie, teraz!!! teeeeee-raaaaaaaz!!!!!! Biegnie! Jeeest. O jacie! O jeja! W życiu nie widziałem czegoś podobnego!! Leci, leci, leci, znooooo-wuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Odsłoń! Odsłoń, mówię, na zdechłą, wyleniałą mysz! Odsłoń! Zejdź, zejdź mi z głowy! Szalony kojocie! Depczesz mnieee! Maaaammoooooo!!!!! On depcze! on zasłania!!! Maaaaaamoooooooo, ja muszę widzieć! MU-SZĘ-WI-DZIEĆ!! Przepuść, natychmiast! Fangę w nos kcesz? No kcesz???? Kcesz się bić? OOOOOOOOOOOO cicho!! jeeeest, znowu jest, wyszedł z domku, owyszedłznowuzdomkupokapokapoka, poOOOO-kAAAAAAAAż mi!!!!!!

...tak właśnie reagują koty. CHOOOOOOOMMMMMM...

W tej chwili jest już spokojniej. Przyzwyczajają się. I żeby nie było - Zdenek ich nie widzi, a one przeżywają wydarzenie życia!
Aniada

Post » Czw lut 02, 2012 19:19 Re: Mirmiłki w kolorze niebieskim :) - i ZDENEK.

Aniada pisze:
kotkins pisze:Aniado CO KOTY NA TOOOO??????

Ach! Jeja! O rrrrrrrety! Patrzcie, patrzcie, teraz!!! teeeeee-raaaaaaaz!!!!!! Biegnie! Jeeest. O jacie! O jeja! W życiu nie widziałem czegoś podobnego!! Leci, leci, leci, znooooo-wuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Odsłoń! Odsłoń, mówię, na zdechłą, wyleniałą mysz! Odsłoń! Zejdź, zejdź mi z głowy! Szalony kojocie! Depczesz mnieee! Maaaammoooooo!!!!! On depcze! on zasłania!!! Maaaaaamoooooooo, ja muszę widzieć! MU-SZĘ-WI-DZIEĆ!! Przepuść, natychmiast! Fangę w nos kcesz? No kcesz???? Kcesz się bić? OOOOOOOOOOOO cicho!! jeeeest, znowu jest, wyszedł z domku, owyszedłznowuzdomkupokapokapoka, poOOOO-kAAAAAAAAż mi!!!!!!

...tak właśnie reagują koty. CHOOOOOOOMMMMMM...

W tej chwili jest już spokojniej. Przyzwyczajają się. I żeby nie było - Zdenek ich nie widzi, a one przeżywają wydarzenie życia!

:ryk: :ryk:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Czw lut 02, 2012 19:24 Re: Mirmiłki w kolorze niebieskim :) - i ZDENEK.

Aniada pisze:Nie kojarzę :lol:

Trudno 8)
Muszę po skierowanie 8)
Aniada pisze:Ach! Jeja! O rrrrrrrety! Patrzcie, patrzcie, teraz!!! teeeeee-raaaaaaaz!!!!!! Biegnie! Jeeest. O jacie! O jeja! W życiu nie widziałem czegoś podobnego!! Leci, leci, leci, znooooo-wuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Odsłoń! Odsłoń, mówię, na zdechłą, wyleniałą mysz! Odsłoń! Zejdź, zejdź mi z głowy! Szalony kojocie! Depczesz mnieee! Maaaammoooooo!!!!! On depcze! on zasłania!!! Maaaaaamoooooooo, ja muszę widzieć! MU-SZĘ-WI-DZIEĆ!! Przepuść, natychmiast! Fangę w nos kcesz? No kcesz???? Kcesz się bić? OOOOOOOOOOOO cicho!! jeeeest, znowu jest, wyszedł z domku, owyszedłznowuzdomkupokapokapoka, poOOOO-kAAAAAAAAż mi!!!!!!

:ryk:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw lut 02, 2012 19:46 Re: Mirmiłki w kolorze niebieskim :) - i ZDENEK.

Ojoj...Aniado zrób im karmniczek na balkonie!
Moje mają w ogrodzie i spędzają całe ranki na parapecie.Każde reaguje po swojemu a jedno nawet wychodzi z siebie...kiedyś opiszę na wątku:).Ptaszki nieświadome się odżywiają, a koty...kotyyyy... :mrgreen:

Zdenek pewnie nie wie o ich istnieniu...Uważjcie, bo one nie myślą o niczym innym jak dorwać tę MYSZ!!!!

Ich małe ,puchate mózgi pracują tylko na tej fali...całe są chęcią posiadania MYSZY ,od wąsków do ogonka.I -wierz mi Aniado- on TO zrobią.To są potomkowie tygrysów (Miś zwłaszcza),dadzą radę...
Uważajcie...

kotkins

[poprzednia][następna]