dinzoo pisze:joszko89 sterylizowała kicie podczas rujki i wsio ok
Ona tydzień temu skończyła antybiotyk

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
dinzoo pisze:joszko89 sterylizowała kicie podczas rujki i wsio ok
Lilianna J-wie pisze:Ejjj.. Niech mnie ktoś oświeci.. Czemu miałoby być teraz za późno?
Lilianna J-wie pisze:Co za bzdura.. Ja w trakcie podawania Provery normalnie sterylizowałam kotki
ninakiler pisze:Czesc Bejbusiu... jak tam??? U mnie Lilka juz sie uspokoiła... rujka przeszła. Na szczescieBo to faktycznie męczące jest dla wszystkich.
izka53 pisze:hejka , vailet, z Bejbi się nie witam , bo i tak nie usłyszy
vailet pisze:jak sobie radzisz by japki tak kotka nie darła?
będzie darła, póki rujka nie minie
Lilianna J-wie pisze:Ja swoim dwóm pannom podaję Proverę. Najpierw 5 dni pod rząd, żeby je wyprowadzić z ruji. potem jedna tabletka dokładnie co tydzień.
Dawałam, kotka już z TM , rak listwy mlecznej. Ale znosi rujkę, a raczej jej objawy całkowicie, tylko , niestety, hormony dalej działają, ale już w złym kierunku.vailet pisze:Czy to normalne że popuściła mocz?
Jak najbardziej normalne, to pierwszy krok do sikania.
Dalila lała na chlebak , stojący na kuchennej szafce.dinzoo pisze: to tak jakby się z nią kotek zabawiał
Kocury sie nie zabawiają , są bardzo brutalne
Lilianna J-wie pisze:Moja persica też się tak zachowywała jak miała ruję, gadała gdy się drapało przy ogonie i froterowała mi wszystkie podłogi
karola7 pisze:Ale jakie jest przeciwwskazanie do sterylizacji po podaniu zastrzyku ? I dlaczego trzeba czekać, aż zastrzyk przestanie działać ?
W czasie rui nie powinno się sterylizować, dla bezpieczeństwa kota można też odczekać z tydzień żeby macica się obkurczyła i nie była tak ukrwiona, ale żeby czekać aż miesiąc. Po co ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 39 gości