Mój świat według Bejbi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 31, 2012 22:17 Re: Mój świat według Bejbi

dinzoo pisze:joszko89 sterylizowała kicie podczas rujki i wsio ok

Ona tydzień temu skończyła antybiotyk :( i nie chciałam bo nawet szczepić nie wolno dopiero po 10 dniach.W życiu takiej rui nie widziałam.Teraz za późno bo wczoraj dostała ten hormon na miesiąc :(
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Wto sty 31, 2012 22:21 Re: Mój świat według Bejbi

Ejjj.. Niech mnie ktoś oświeci.. Czemu miałoby być teraz za późno?
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Wto sty 31, 2012 22:23 Re: Mój świat według Bejbi

Zaraz będzie link z wczorajszego nagrania,ale pamiętajcie mój śmiech to przez TŻ-a nie z Bejbi bo to powód do płaczu i nie ma się z czego cieszyć :( :( Wczoraj pisałam że TŻ ręką tak śmiesznie robił i to mnie rozśmieszało nie Bejbi :(
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 31, 2012 22:25 Re: Mój świat według Bejbi

Lilianna J-wie pisze:Ejjj.. Niech mnie ktoś oświeci.. Czemu miałoby być teraz za późno?

Bo już hormon długodziałający dostała.Byłam wczoraj i rozmawiałam o tym,a dziś dzwoniłam i w trakcie jak działa hormon nie wolno sterylizować :(
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 31, 2012 22:26 Re: Mój świat według Bejbi

Co za bzdura.. Ja w trakcie podawania Provery normalnie sterylizowałam kotki
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Wto sty 31, 2012 22:27 Re: Mój świat według Bejbi

http://www.youtube.com/watch?v=bjFL4Ong ... AAAAAAAAAA
Trzeba głośno bo nie wiem jakie kto ma głośniki.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 31, 2012 22:32 Re: Mój świat według Bejbi

Lilianna J-wie pisze:Co za bzdura.. Ja w trakcie podawania Provery normalnie sterylizowałam kotki

To nie bzdura bo to nie Provera to silnie długo działający hormon,a ja nigdy kotom takich rzeczy nie dawałam i gdybym wiedziała to Proverę bym poprosiła i wsio za 10 dni,albo szybciej by było po zabiegu.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 31, 2012 22:35 Re: Mój świat według Bejbi

ninakiler pisze:Czesc Bejbusiu... jak tam??? U mnie Lilka juz sie uspokoiła... rujka przeszła. Na szczescie :oops: Bo to faktycznie męczące jest dla wszystkich.

Nina zrób to szybko (wysterylizuj) bo jak zacznie tak mocno rujkować to zwariujesz.Gdyby nie chorowała..już dawno by była po zabiegu.Dziś luźna kupa i na końcu gęsta krew tak prze jakby rodziła robiąc koopsko 8O
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 31, 2012 22:36 Re: Mój świat według Bejbi

Moja persica też się tak zachowywała jak miała ruję, gadała gdy się drapało przy ogonie i froterowała mi wszystkie podłogi
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Wto sty 31, 2012 22:41 Re: Mój świat według Bejbi

izka53 pisze:hejka , vailet, z Bejbi się nie witam , bo i tak nie usłyszy :mrgreen:

vailet pisze:jak sobie radzisz by japki tak kotka nie darła?

będzie darła, póki rujka nie minie :evil:

Lilianna J-wie pisze:Ja swoim dwóm pannom podaję Proverę. Najpierw 5 dni pod rząd, żeby je wyprowadzić z ruji. potem jedna tabletka dokładnie co tydzień.

Dawałam, kotka już z TM , rak listwy mlecznej. Ale znosi rujkę, a raczej jej objawy całkowicie, tylko , niestety, hormony dalej działają, ale już w złym kierunku.

vailet pisze:Czy to normalne że popuściła mocz? :roll:

Jak najbardziej normalne, to pierwszy krok do sikania.
Dalila lała na chlebak , stojący na kuchennej szafce.

dinzoo pisze: to tak jakby się z nią kotek zabawiał

Kocury sie nie zabawiają , są bardzo brutalne

Cześć Iza.Doradź coś,czy ty dawałaś kiedyś taki hormon długo bo miesiąc działający w zastrzyku?Żałuję że go dostała,ale nie jadła i przez to.Teraz je 8O ,ale tylko suche.Weci zabraniają teraz po tym zastrzyku robić sterylkę i nie wiem co zrobić bo Bejbi dziś gorzej niż na filmiku.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 31, 2012 22:42 Re: Mój świat według Bejbi

Nic.. Koty reagują na hormony jakieś 48 do 72 godzin po podaniu. Przynajmniej ja tak zaobserwowałam w przypadku swoich panien i jak kiedyś Malinę wyprowadzałam
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Wto sty 31, 2012 22:46 Re: Mój świat według Bejbi

Ale jakie jest przeciwwskazanie do sterylizacji po podaniu zastrzyku ? I dlaczego trzeba czekać, aż zastrzyk przestanie działać ?
W czasie rui nie powinno się sterylizować, dla bezpieczeństwa kota można też odczekać z tydzień żeby macica się obkurczyła i nie była tak ukrwiona, ale żeby czekać aż miesiąc 8O . Po co ? :roll:

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Wto sty 31, 2012 22:47 Re: Mój świat według Bejbi

Lilianna J-wie pisze:Moja persica też się tak zachowywała jak miała ruję, gadała gdy się drapało przy ogonie i froterowała mi wszystkie podłogi

To co nagrałam to było przedwczoraj koło 4 rano.Początek 8O Teraz już tak płacze żałośnie i ma skurcze jakby wewnątrz miała młot pneumatyczny.Te skurcze dziś widać,a jak dotkniesz to mocno to drży.Coś okropnego bo ja jestem właściwie prawie ciągle w domu i na tym metrarzu to masakra.Jakoś(tfu,tfu) nie sika jeszcze na rzeczy.Doczytałam Lilianna to jeszcze za wcześnie od podania bo przed 15 wczoraj Bejbi dostała ten środek.Oby wreszcie ją to wyciszyło i teraz już muszę nie może się tak męczyć z rują.To już nie rujka,ale rujsko :evil:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 31, 2012 22:50 Re: Mój świat według Bejbi

karola7 pisze:Ale jakie jest przeciwwskazanie do sterylizacji po podaniu zastrzyku ? I dlaczego trzeba czekać, aż zastrzyk przestanie działać ?
W czasie rui nie powinno się sterylizować, dla bezpieczeństwa kota można też odczekać z tydzień żeby macica się obkurczyła i nie była tak ukrwiona, ale żeby czekać aż miesiąc 8O . Po co ? :roll:

No właśnie nie wolno po pierwsze że macica jest opuchnięta.Te teksty że nie można po tym zastrzyku to nie moje słowa tylko dwóch wetów.Zobaczymy co przyniesie nam jutro,jeśli dalej tak będzie to dzwonię i będę pytać weta.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 31, 2012 22:53 Re: Mój świat według Bejbi

No, ale dlaczego nie wolno ? Jakie jest konkretne przeciwwskazanie ? Bo to, że nie ciacha się w rui ok , to że lepiej zaczekać te kilka dni po rui, żeby macica się obkurczyła też ok, ale żeby czekać miesiąc - po co i dlaczego ?

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

[poprzednia][następna]