Amberka szylkretowa Lady[`],Rudiś[`] Szejna,James,Shilla

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 30, 2012 16:25 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

zuzia96 pisze:ależ to oczywiste, że koteczek nr 4 :lol:

Wiesiu, ja kategorycznie żądam wyłączenia kamerki, którą zamontowałaś Rudisiowi, bo inaczej żaden quiz nie będzie miał sensu :ryk: :ryk: :ryk:
tak, to był koteczek nr 4 czyli Shilla :ok: :ok:
leżę sobie i słyszę, że któryś kociasty bawi się wiszącą myszką... myślę pewnie Rudisiowi się zebrało na zabawy, bo on dość często tą zabawką się bawi... ale o tej porze :roll:
no więc podnoszę głowę, nakierowuję lampkowy strumień świetlny i co widzę... że to Shillunia 8O 8O 8O
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Pon sty 30, 2012 16:40 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Joanna KA pisze:
zuzia96 pisze:ależ to oczywiste, że koteczek nr 4 :lol:

Wiesiu, ja kategorycznie żądam wyłączenia kamerki, którą zamontowałaś Rudisiowi, bo inaczej żaden quiz nie będzie miał sensu :ryk: :ryk: :ryk:
tak, to był koteczek nr 4 czyli Shilla :ok: :ok:
leżę sobie i słyszę, że któryś kociasty bawi się wiszącą myszką... myślę pewnie Rudisiowi się zebrało na zabawy, bo on dość często tą zabawką się bawi... ale o tej porze :roll:
no więc podnoszę głowę, nakierowuję lampkowy strumień świetlny i co widzę... że to Shillunia 8O 8O 8O

no przecież kamera pojechała razem z Rudisiem :ryk: należy tylko zlokalizować i sobie samemu wyłączyć :ryk: :ryk: :ryk:

Shillunia super dziewczynka :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon sty 30, 2012 16:55 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

hmmmm... to muszę ją zlokalizować. a już się bałam, że masz jakąś nawigację satelitarną do tej kamery :wink: :mrgreen:

w nagrodę dla Cioci zdjęcie Rudisia w szaliczku, w którego dzierganiu tak dzielnie pomagał :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pon sty 30, 2012 20:16 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Joanna KA pisze:hmmmm... to muszę ją zlokalizować. a już się bałam, że masz jakąś nawigację satelitarną do tej kamery :wink: :mrgreen:

w nagrodę dla Cioci zdjęcie Rudisia w szaliczku, w którego dzierganiu tak dzielnie pomagał :D

Obrazek

Oooo :roll: już skończyliście szalik :1luvu: ale Wam szybko poszło :lol: :lol:

ślicznie ci Rudisiu w szaliku :1luvu: namów Dużą, żebyście zrobili jeszcze szaliczek dla ciebie :lol: czerwony koniecznie :ryk:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pon sty 30, 2012 21:29 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

pomyślę, pomyślę i może się zrobi... jak się czas znajdzie... :roll:
moje dziecko znowu smarkoli... :?
ja już po prostu nie wiem co robić, albo czego nie robić żeby on ciągle czegoś nie łapał... normalnie załamka :(
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Wto sty 31, 2012 10:18 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

:oops: dlaczego dopiero teraz tu zawędrowałam ...zaznaczam do nadrobienia czytania wolą chwilką :ok:
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Wto sty 31, 2012 13:30 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

a witamy Ciocię Dilah :D
jakoś tak nas mało osób odwiedza, więc tym bardziej nam miło, że do nas zawitałaś :ok:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Wto sty 31, 2012 17:18 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Witamy się i oczekujemy wieści, co słychać u kotecków od nr 1 do nr 4 :D z naciskiem na nr 3 :D :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto sty 31, 2012 17:20 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Nie, na 4 ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto sty 31, 2012 18:29 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

he he he... :mrgreen:
w sumie to u tych dwóch "numerków" się najwięcej dzieje... :mrgreen:
aczkolwiek dzisiaj numerek "4" mi nerwy zszarpał, bo szukałam jej pół dnia po chałupie i nie mogłam znaleźć... :roll: już normalnie zaczęłam się zastanawiać czy nie czmychnęła jak poszłam śmieci wyrzucić... wydawało mi się to niemożliwe, bo my naprawdę zwracamy uwagę przy otwieraniu drzwi, okien, balkonu. szukam gwiazdeczki i szukam, no i nie ma nigdzie... noszzzzz...
jak już się zrobiła szarówka, to wzięłam latarkę i poszłam świecić po wszystkich kątach, bo pomyślałam, że może mi oczy błysną... znowu wszystko obeszłam i nie ma. żarło stoi nieruszone... hmmmm
jeszcze mi wpadło jedno miejsce do głowy w łazience. pod umywalką, pomiędzy szufladami, tam gdzie są rurki, jest taka dziura gdzie można wliźć... idę, patrzę... siedzi maupa :roll: i jeszcze mnie wzięła oprychała jak ją chciałam wyciągnąć :evil: to mówię do niej - a siedź. i poszłam :evil:

nr 1 - standardowo pod kołdrą przez cały dzień
nr 2 - standardowo do południa na wyglądaniu przez okno i obserwowaniu szpaka, który wyjada owoce jarzębiny w ogródku, a później na odpoczynku po tym jakże męczącym zajęciu
nr 3 - standardowo a to na krześle pod stołem, a to na kanapie, a to przy misce, a to w koszyku

Shilla ciągle bardzo się boi człowieka. aż się o nią zaczynam bać, bo jak tylko za blisko niej jestem, to tak ucieka, że mało nóg nie pogubi... :roll:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Wto sty 31, 2012 19:45 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Eee tam sie dzieje :mrgreen: u trójeczki nuuuuddddy :mrgreen:

za to bardzo intrygujące zajęcie wymyślił sobie numerek dwa :roll: obserwacje szpaka za oknem to jest to co kotecki bardzo lubią :mrgreen: a że go dopaść nie mogą (kto to jakieś szyby w oknach wymyślił! :roll: ), to dlatego zajęcie jest tak męczące i należy po nim odpoczywać :mrgreen: coby się organizm zregenerował :mrgreen:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto sty 31, 2012 21:13 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Shilla poczyna sobie coraz śmielej :ok:

idę zobaczyć co oni wszyscy tutaj robią
Obrazek

ooooo... jest i Burasek :1luvu:
Obrazek

nie, nie... jednak nie... boję się
Obrazek

rzucę chociaż okiem
Obrazek

Burasku, chodź na górę... pobrykamy :love:
Obrazek

Shilla po pierwszej fascynacji Rudisiem, jednak zdecydowała, że woli Jamesa.
najpierw było "wyginam śmiało ciało" na widok Rudolfa - to znaczy grzbiecik w łuk, stópki wszystkie razem, ogonek wiewiórczy i ocieranie o kanapę... a on nic...
a James niby buczał, ale przy okazji obserwował damulkę, no i wziął ją zaczął zaczepiać do zabawy - podskoki, biegi po całej chałupie jak stado koni... no i dziewczyna uległa... teraz się do niego wdzięczy :mrgreen:
a Szejna chyba zazdrosna, bo pogoniła podlota przed kolacją. a co się tu małolata będzie rozbestwiać. niech zna swoje miejsce... młoda, nie-młoda, w końcu to Szejna jest najpiękniejsza i JUŻ! mimo swoich 8 lat :wink:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Śro lut 01, 2012 9:29 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

:1luvu:
Niesamowicie mnie wzrusza, jak te wszystkie koty (Shilla i pozostałe zgarnięte z tego samego miejsca) są zżyte z innymi przedstawicielami swojego gatunku. Zdecydowanie muszą iść na dokocenie, inaczej będą się męczyć same.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro lut 01, 2012 18:56 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

Shilla faktycznie towarzyska jest bardzo... szkoda tylko, że nie w stosunku do człowieka.
ostatnio jak jej nałożę jedzenie, to zostaję dopóki nie zje. niby trzymam jej miskę żeby jej nie "uciekła", a przy okazji ją trochę smyrnę od czasu do czasu - trochę pozwala, ale po chwili odsuwa łebek.
Olu, mówiłaś mi, że Shilla raczej słabo je... hmmmm... no tak, ona faktycznie nie je... ona wpier.....la (sorki za słownictwo) :wink: nie chce jeść w ogóle suchego, ale mokre to po prostu wciąga nosem :mrgreen: w czym wiernie dotrzymuje jej kroku Rudiś

koty przespały cały dzień - wszystkie. ja natomiast miałam wizytę z dzieckiem u lekarza - na szczęście w oskrzelach czysto... uffff
żeby jednak nie było za fajnie, to mnie zaczyna coś brać... dżizas :roll:
biorę kolejny fervex i zmykam pod stos kołder i koców... mam nadzieję, że do niedzieli mi przejdzie, bo planujemy jechać nad morze w celach inhalacyjno-uzdrowiskowo-wypoczynkowych.
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Śro lut 01, 2012 19:03 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla DT

coraz śmielsza śliczna dziewczynka :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]