Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 30, 2012 1:22 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do poł lutego str 1, 39-40

toć skórki dołączą do nich wszystkich w przyszłym tygodniu :D
teraz-we wtorek odjajczę jego i Maciusia, za tydzień oba skórki-i już w klateczkach skórki aby się oswoiły, a Maciuś luzem-wszyscy dołączą do jego i paluszków pokoju-on już wtedy będzie oswojony więc zwolni klateczkę.
takiego mam plana.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sty 30, 2012 6:02 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do poł lutego str 1, 39-40

Dołączam się z kciukami za nowe życie miziaka :ok:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pon sty 30, 2012 18:50 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do poł lutego str 1, 39-40

Hej dziewczynki,

@ Kituni - tak, wszystkie kociambry mają budki - w zeszłym roku dziewczyny z PKDT postawiły 3 ogromne budki :1luvu: , w tym roku Kotikowo dołożyło jednokocie apartamenty :1luvu: . DO wyboru do koloru jednym słowem. Nie mam dojścia do EDIT słomy, która ponoć jest najlepsza. Ale wszystkie mają wyczyszczone budki z zeszłego roku i wyłożone świeżymi materiałami. W II połowie tyg. mają być najgorsze mrozy. Karmy jedzą chyba 2 razy więcej niż zwykle, wyglądają jak małe niedźwiadki niemalże w zimowej sierści.

@smarti - jak Gamli po emocjach wczorajszych ? Dochodzi do siebie ?

Garfi był dzisiaj odjajczony :D W sobotę badaliśmy cukier (ok), dziś rano były wyniki nerkowe i wątrobowe (wszystko w normie) :) Kawaler to 5,5kg żywego kocurra przed kastracją. Myśle, że jak "napęcznieje" będzie wyglądał jak mały lew :mrgreen: Kawał kota innymi słowy :mrgreen: :mrgreen: Jest ok 5 letni, brakuje mu jednego kła (chyba kła,bo pewna nie jestem :roll: ), oprócz grzybka (szczepimy felisvaciem w środę) jest zupełnie zdrowy. W sobotę szybko wsadziłam go do transporterka, w lecznicy nie był specjalnie szczęśliwy, ale bez ekscesów. W DT oprócz pierwszego siku poza kuwetą, kuwetkuje, je jak na lwa przystało, ma swoje ulubione miejsce pod ławą kuchenna. Jest dosyć leniwy i stacjonarny. Główne kima w kuchni pod stołem, trochę zwiedza. Dziś go wygłaskałam, ugniatał w powietrzu i mruczał jak traktor. Ale już skumał , że transporter to wizyta u nielubianego weta i trzeba go było podstępem tam ulokować - niezawodne sardynki :D

Cała lecznica się nim zachwycała :)

EDIT. Myślę , że będzie załamany jak skuma, że przez ok. 4 dni będzie chodził w kołnierzu 8)

TDT ma przerwę w sesji i wszyscy wyjeżdżają 6/7 - 12.02. PILNIE POTRZEBUJEMY TDT na ten tydzień niecały !!!!

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pon sty 30, 2012 19:16 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do poł lutego str 1, 39-40

a ja właśnie skórkom przywiozłam od weta jeszcze jeden olejaczek-niech skórki mają aby im doopki nie marzły-wet może ,w końcu młody jest a i jako młody przecież, gorącą krew ma :mrgreen: :ryk:

Gimli jest uroczy-wypuściłam go ze dwa razy na pokój-ma nasze paluszki głęboko,głeboko gdzieś :ryk: Diego się na niego nasyczał,nawarczał,naprychał i aż cały zapluł a on nawet nie zaszczycił przystojnego hiszpana swoim łaskawym spojrzeniem :ryk:
ma wszystkie koty gdzieś-albo są mu poddane i to ma się rozumieć samo przez się albo mogą dla niego nie istnieć :P

Figa patrzy na niego zamglonym z zachwytu (prawym) oczkiem a Piesunio biega za nim i go obwąchuje jak kotkę (bo przecież nie widzi :kotek: )

Gimli jest większy od Promysia i nawet ..wstyd przyznać ale chyba jeszcze piękniejszy :1luvu:

jest uroczy,barankuje gada i udeptuje -i zjada wszystkim wszystko z misek :mrgreen:
dziś od kolacji szlaban-Gimli i Maciuś jutro rano na odjajczenie :kotek: :kotek: :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon sty 30, 2012 19:41 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do poł lutego str 1, 39-40

Iwonka - bardzo, bardzo się cieszę :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Baranek i tuptałek z niego :ryk:

Na dworze jak go zobaczyłam, zawołałam i uklękłam - od razu wskoczył mi na kolana. Ostatnio przeglądałam zdjęcia wstawione w wątku i na 1 z nich widać ślady jego łapek na moich spodniach :1luvu:

Trzymam kciuki zatem za obu chłopaków jutro :)

W takim razie jego zachowanie względem innych kotów było takie jak mówiła Karolina - z kotką się ignorowali, a i na dworze widać było, że neutralnie podchodził do stołujących się tam kotów. Może zostanie paluszkową i skórkową lokalną gwiazdą :wink:

adzi

Post » Pon sty 30, 2012 20:06 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do poł lutego str 1, 39-40

Fajnie czyta się takie posty
Wszyscy zadowoleni,szczęśliwi :D
Oby tak dalej
Trzymajcie się chłopaki!
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pon sty 30, 2012 22:42 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do poł lutego str 1, 39-40

Dziewczynki zapraszam do podziwiania Drapcia :))))

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

Na pewno Kituni wrzuci również fotki tutaj, ale jak ktoś ma FB, to podziwiać proszę :) Przystojniak pierwszej kategorii z niego :1luvu: :1luvu: :1luvu:

adzi

Post » Wto sty 31, 2012 10:47 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do konca lutego str1,39-40

chwilowo mi nie wskakuje :roll:

Gimli i Maciuś pojechali na odjajczenie :kotek: :kotek: :ok:

Maciuś dostał premedykacje już na starcie-u mnie w domu bo inaczej nie byłoby jak wsadzić go do kontenerka-skubaniutki wyczuwa na odległość igłę i spier.... przed nią gdzie pieprz rośnie :mrgreen:
p.dr.wet odniósł dwie rany gryzione,jedną szarpana i jedną kłutą .. Będzie żył. :ryk:

smarti

Post » Śro lut 01, 2012 12:25 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do konca lutego str1,39-40

Dziewczyny, Garfield nie siusia do kuwety, tylko po mieszkaniu...jakieś porady?
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Śro lut 01, 2012 12:49 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do konca lutego str1,39-40

zaraz przyslę ekspertkę :!:

czy on jest po kastracji?

smarti

Post » Śro lut 01, 2012 12:56 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do konca lutego str1,39-40

Tak, ale dopiero co. Już wysnułam przypuszczenie, że to jeszcze hormony. Kazalam myć zasikane miejca cytryną...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Śro lut 01, 2012 12:58 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do konca lutego str1,39-40

A do kuwetki kropelkę waleriany na przywabienie...?
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Śro lut 01, 2012 13:05 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do konca lutego str1,39-40

A to nie będzie się tam tarzać po prostu? Z tego co zrozumiałam, qpale ok, są gdzie trzeba...

KaleidoStar

Post » Śro lut 01, 2012 13:09 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do konca lutego str1,39-40

Możliwe, że się wytarza, a możliwe, że po prostu będzie darzył kuwetę większym zainteresowaniem.. Jak jest świeżo po zabiegu to kuweta może mu się źle kojarzyć (może jeszcze coś go pobolewa, drażni) i dlatego siusia wszędzie tylko nie tam. U mnie skórki na początku obsikiwały materac, musiałam go wyrzucić i kupić nowy, dwa tygodnie przespałam na twardej kanapie:) Potem pogodziły się z kuwetą i problem z sikaniem po mieszkaniu odszedł bezpowrotnie.
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Śro lut 01, 2012 14:09 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do konca lutego str1,39-40

Garfi to ten rudzielec?

Uwazajcie z walerianą - na część kotow działa silnie pobudzająco i dopiero będziesz miała jatkę w kuwecie. Na początek jeśli już chcesz zastosować walerianę to sprobuj kropelkę na szmatce i mu położyć i zobaczysz czy się tarza z przyjemności czy jest agresywnie pobudzony. kiedyś chciałam przyczaić moje stado aby ze mną spało kropelkę kropiąc na wersalkę - miałam jatke nie do opanowania i była lekko przerazona.

A teraz będę szukac jakichs info o garfim.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]