DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 30, 2012 10:10 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

Kurcze szkoda ze nie masz jak podjechać do Aliny :) tam by miała profesjonalny styling :lol:

Może kotka po prostu była odwodniona, bo nie dostawała pić? :roll:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pon sty 30, 2012 10:15 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

sisay pisze:Może kotka po prostu była odwodniona, bo nie dostawała pić? :roll:

Mogła pić ze stresu, a może wcześniej mieszkała w chłodzie? Najważniejsze, że jest lepiej :ok:
Ciekawa jestem nowej fryzury 8)
ObrazekObrazek

coztego

Od: Czw cze 29, 2006 19:22

Post » Pon sty 30, 2012 10:29 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

Nie będzie nowej fryzury, przynajmniej póki co... Wetka wystawia tylko paragon, a ja muszę mieć fakturę... :roll: mogę za nią wyłożyć, ale kto mi odda?
o Alinie też myślałam, gdyby to było lato to co innego, ale w zimę nie mogę takiej podróży ryzykować autobusem, mogłaby się zaziębić...

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon sty 30, 2012 11:08 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

Porozmawiaj z wetką, bo na pewno może wystawić rachunek na fundację. Skoro się nie rozliczają z vatu, to muszą mieć alternatywę na faktury.
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Pon sty 30, 2012 15:57 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

Pani wet ma dzwonić do księgowej i zadzwoni do mnie, więc jak się dowiem to napiszę :)

Będzie rachunek, będzie fryzjerowanie :)

OlaLola

Post » Wto sty 31, 2012 13:37 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

Tak skrótowo.
No i jesteśmy po.... usuwaniu kamienia... Jak ten kotek miał jeść jak go zębulki bolały... Postanowiliśmy za jednym zamachem usunąć kamień, potem była kąpiel i czesanko. :)
Kicia nie ma połowy ząbków, po zaglądnięciu w dalszą część paszczęki jest tam pusto. Brakuje jej też jednego kła, parę ząbków ma krzywych, zamiast być prosto, są zygzakiem. Kamień w zębach przednich nie wydawał się taki straszny, ale w reszcie... masakra... Pani doktor mówi, że ma conajmniej 9 lat.... Badaliśmy też cukier i wyszła 148 :ok: To bardzo dobry wynik zwłaszcza, że kicia jadła troszkę rano :) Ogólnie do zapłaty mam 85zł, 65 za czyszczenie zębów, kąpiel i badanie cukru, 20zł za wizytę za dwa dni i następny antybiotyk. Zdjęcia, potwierdzenia itp wrzucę wieczorkiem. :)

OlaLola

Post » Wto sty 31, 2012 17:32 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kot, chora persiczka

Wątek Gadżet powstał, przepraszam, ale wczoraj się nie wyrobiłam. Rozliczenie za dzisiejszą wizytę jest na jej wątku
viewtopic.php?f=13&t=138568

Dzika malucha złapana, ze stresu nie chciała jeść, ale jednak głód robi swoje. Siedzi zamknięta w koszyku wiklinowym. Jutro rano jedzie do DT.
I jeszcze parę zdjęć:
Śnieżka
Obrazek
Plamka
Obrazek
Diana ( która nie mieszka już w kuchni, koty ma w tyłku i przeprowadziła się do pokoju.
Obrazek

OlaLola

Post » Czw lut 02, 2012 16:21 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Komu kota, komu?

Dziś nowy rozdział w życiu rozpoczął Wypadek. Kocur wyrzucony na ulicę, który znalazł swoją ostoję w wylęgarnii i do którego teraz uśmiechnął się los. To zdjęcia sprzed półtorej roku.

Obrazek
Obrazek

Kocur nie jest już w takiej formie jak na zdjęciach, życie kota wolnożyjącego dało mu popalić. Bójki z innymi kotami czy choćby zima odcisnęły na nim piętno. Teraz będzie już tylko lepiej.

Wypadzio pojechał dziś na kastrację, wieczorem wet mi go przywiezie, a w sobotę Wypadek pojedzie do DT do Formicy :)

OlaLola

Post » Pt lut 03, 2012 14:29 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowe życie Wypadka

:ok: :ok: :ok:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pt lut 03, 2012 18:03 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowe życie Wypadka

Super, biedaczek nie będzie marznąć :ok:

sisay

Post » Pt lut 03, 2012 21:50 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowe życie Wypadka

Pan od Wypadka miał dzwonić dziś żeby umówić się żeby go zobaczyć. Nie zadzwonił.... :roll:
a sam Wypadek... jest super, tulić by się tylko chciał, do kotów bardzo dobrze, załatwia się do kuwety, pokichuje. Dostaje Genatamycynę do oczu z jednego bardzo mu cieknie... i Unidox. Jutro Wypadek się przeprowadza do Formicy. Kochany jest, to bardzo dobry kotek.

OlaLola

Post » Pt lut 03, 2012 22:09 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowe życie Wypadka

Olu, wkleiłam foty Miny, a Ty nie podziwiasz?... :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob lut 04, 2012 11:57 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowe życie Wypadka

Widziałam, widziałam tylko nic nie napisałam... :roll: zaraz nadrobię :)
Z Wypadkiem jedziemy dziś do Formicy. Persia bije Krawacia, wyleguje się na łóżku to dwie jej najulubieńsze rzeczy :)

OlaLola

Post » Nie lut 05, 2012 12:04 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowe życie Wypadka

Melduję, że Wypadek jest przemiłym, wyluzowanym i kochanym kotkiem :1luvu:
Dał się wymiziać i wytulić wszystkim, a potem położył się spać na kanapie obok nowo poznanej kici-rezydentki jakby nigdy nic :D

sisay

Post » Nie lut 05, 2012 18:45 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowe życie Wypadka

Koty z TG takie są :) Wypadzio jest na prawdę fajnym kotkiem. :)
szukamy kogoś z Rybnika kto przeprowadziłby wizytę przed adopcyjną dla Śnieżki !!

OlaLola

[poprzednia][następna]