Schronisko KRK - Dramat pilnie potrzebuje domku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 26, 2012 19:01 Re: Schronisko KRK - trzy bure królewny na wydaniu

Pokazałam zdjęcia Peli weterynarzowi od oczu. Powiedział, że wymaga intensywnego leczenia, bo ma stan zapalny i spojówki i rogówki. Więcej będzie mógł powiedzieć, jak ją zobaczy( również to, czy operacja poprawi jej widzenie). Czy jest szansa, by to jakoś zorganizować? Nie chcę, by weterynarz schroniskowy poczuł się urażony, ale to naprawdę jest weterynarz, który bardzo dobrze zna się na leczeniu oczu. Korygował mi leczenie bardzo chorych oczu u kotów, które leczyłam u innych, dobrych weterynarzy. Zawsze z dobrymi wynikami. Zaraz wygrzebię zdjęcia Klusi, której bardzo pomógł.
Wymyślcie, jak to zrobić, proszę. Jak trzeba będzie ją operować, to ją przetrzymam u siebie. Pieniądze jakoś zbiorę, pożyczę, wszystko jedno, tylko jak to logistycznie i dyplomatycznie zorganizować?

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Czw sty 26, 2012 19:14 Re: Schronisko KRK - trzy bure królewny na wydaniu

Pela dzisiaj znalazła nowy dom.

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Czw sty 26, 2012 19:21 Re: Schronisko KRK - trzy bure królewny na wydaniu

mk999 pisze:Pela dzisiaj znalazła nowy dom.

Bardzo się cieszę. A jest szansa, by powiadomić właściciela, że jej można być może jeszcze dużo pomóc?
Podałabym kontakt do weterynarza ( on ma bardzo umiarkowane ceny , nie promuję jakiejś kosmicznej kliniki z cenami z kosmosu :wink: ).
Jak dostałam odpowiedź na temat jej oczu, to przyszło mi do głowy, że te oczka moga sprawiać ból. :(

Tosza

Post » Czw sty 26, 2012 20:32 Re: Schronisko KRK - trzy bure królewny na wydaniu

Tosza pisze:
mk999 pisze:Pela dzisiaj znalazła nowy dom.

Bardzo się cieszę. A jest szansa, by powiadomić właściciela, że jej można być może jeszcze dużo pomóc?
Podałabym kontakt do weterynarza ( on ma bardzo umiarkowane ceny , nie promuję jakiejś kosmicznej kliniki z cenami z kosmosu :wink: ).
Jak dostałam odpowiedź na temat jej oczu, to przyszło mi do głowy, że te oczka moga sprawiać ból. :(

Na pewno można Peli pomóc ale najważniejszy był dla niej dom,
niech się zaklimatyzuje, bo stres też dużo daje, schron, adopcja i znowu schron.Pela dostawała kropelki na oczka, na wzmocnienie oraz głaski i buziaki a teraz trzymamy kciuki za jej nowy dom.

mk999

Post » Czw sty 26, 2012 20:40 Re: Schronisko KRK - trzy bure królewny na wydaniu

Na fb też interesują się Magiem :ok:

mk999

Post » Czw sty 26, 2012 22:10 Re: Schronisko KRK - trzy bure królewny na wydaniu

Pix i Felix to te dwa czarne kudłacze, prawda? Który jest który? Mieszańca Pieczarka pokaże lub juz pokazała pani, której się marzy od dawna ciemny chłopiec MCO,może się zakocha a nad tym drugim mysli jak mu pomóc, bo ze zdjęcia wygląda na najbardziej potrzebującego. Jakie charaktery mają te koty. Mieszaniec ma pól roku, a pers?
Jak sie czuje ten starszy rudo-bury kot? Czy to jeden z tych zrzeczonych rudych "persów"? Czy jest zżyty z drugim kotem?

Tosza

Post » Czw sty 26, 2012 22:22 Re: Schronisko KRK - trzy bure królewny na wydaniu

Tosza pisze:Pix i Felix to te dwa czarne kudłacze, prawda? Który jest który? Mieszańca Pieczarka pokaże lub juz pokazała pani, której się marzy od dawna ciemny chłopiec MCO,może się zakocha a nad tym drugim mysli jak mu pomóc, bo ze zdjęcia wygląda na najbardziej potrzebującego. Jakie charaktery mają te koty. Mieszaniec ma pól roku, a pers?
Jak sie czuje ten starszy rudo-bury kot? Czy to jeden z tych zrzeczonych rudych "persów"? Czy jest zżyty z drugim kotem?

Pers czarny ma 5 lat - Felix, te persy rudo- bury i rudy były pozostawione w Galerii Krakowskiej, to są kocury, mają od 8 do 10 lat, nie są wykastrowane ale są bardzo wyeksploatowane.
Dają sie głaskać , szczególnie ten rudy bo ten rudo - bury się boi.

mk999

Post » Czw sty 26, 2012 22:33 Re: Schronisko KRK - trzy bure królewny na wydaniu

mk999 pisze:
Tosza pisze:Pix i Felix to te dwa czarne kudłacze, prawda? Który jest który? Mieszańca Pieczarka pokaże lub juz pokazała pani, której się marzy od dawna ciemny chłopiec MCO,może się zakocha a nad tym drugim mysli jak mu pomóc, bo ze zdjęcia wygląda na najbardziej potrzebującego. Jakie charaktery mają te koty. Mieszaniec ma pól roku, a pers?

Pers czarny ma 5 lat - Felix, te persy rudo- bury i rudy były pozostawione w Galerii Krakowskiej, to są kocury, mają od 8 do 10 lat, nie są wykastrowane ale są bardzo wyeksploatowane.
Dają sie głaskać , szczególnie ten rudy bo ten rudo - bury się boi.

A Felix i Pix sa miłe? Felix kastrowany? Czy czuje się źle, czy tylko źle wyglada( stan futra)?
Rude kocury są z jakiejs rozmnażalni pewnie...Czym się charakteryzuje wyeksploatowany kocur? 8O Bo kotka, to wiem...
Dla niebieskich dom się nie udał.W każdym razie nie ten, o którym myślała Pieczarka

Tosza

Post » Pt sty 27, 2012 17:25 Re: Schronisko KRK - trzy bure królewny na wydaniu

Magowi szykuje się domek :D
ObrazekObrazek
Chcesz zabić i zniszczyć, zniewolić nienawiść? Ja też...

Lunszpik

Od: Czw lis 12, 2009 15:41

Post » Pt sty 27, 2012 17:54 Re: Schronisko KRK - trzy bure królewny na wydaniu

Lunszpik pisze:Magowi szykuje się domek :D

BarbAnn będzie w sobotę promować i wydawać koty.

mk999

Post » Sob sty 28, 2012 16:43 Re: Schronisko KRK - trzy bure królewny na wydaniu

Maja, Bambina i Gadu Gadu mają domy :)
ObrazekObrazek
Chcesz zabić i zniszczyć, zniewolić nienawiść? Ja też...

Lunszpik

Od: Czw lis 12, 2009 15:41

Post » Sob sty 28, 2012 16:55 Re: Schronisko KRK - trzy bure królewny na wydaniu

s u p e r ! ! !

Mruczeek

Od: Sob kwi 19, 2008 10:35

Post » Sob sty 28, 2012 17:04 Re: Schronisko KRK - trzy bure królewny na wydaniu

Lunszpik pisze:Maja, Bambina i Gadu Gadu mają domy :)

Super, bardzo się cieszę.

mk999

Post » Sob sty 28, 2012 18:56 Re: Schronisko KRK - trzy bure królewny na wydaniu

z tego rudoburego taki pers jak ze mnie królowa angielska
Ma takie grube łapy i pycho ze jestem pewna ze jego genach jest mieszanka MCO
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Sob sty 28, 2012 19:16 Re: Schronisko KRK - trzy bure królewny na wydaniu

BarbAnn pisze:z tego rudoburego taki pers jak ze mnie królowa angielska
Ma takie grube łapy i pycho ze jestem pewna ze jego genach jest mieszanka MCO

Poza tym okreslenie "długowłosy" to w jego przypadku chyba nadużycie :) Przestał sie tak bardzo bać? Ma szanse na dom?

Tosza

[poprzednia][następna]