Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 26, 2012 20:56 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do końca lutego str1,39-40/trans.GDN-WAW

smarti pisze:przyjeżdża chyba w niedzielę ale jeszcze chyba transportu nie ma.
bo mi się dopiero skórki oswajają z obecnością klatki w pomieszczeniu do którego ma Gimli przyjechać :D

proszę nie krakać - mam nadzieję że transport jest, bo już osiwieję :lol:

proszę trzymać kciuki za wszystkie akcje in progress :ok:

EDIT. Info potwierdzo - Gimli nadciąga w niedzielę :D

dziewczyny udostępniajcie na FB wydarzenie Alexa (ślepaczka , w DT u kotiki)!!!

Miał/ma 2 wątki na miau. Znalazłam Alexa na terenie skórek na początku czerwca. Zjawił się nie wiadomo skąd, już wtedy nie widział, był wygłodzony, prawie wpadł pod tiry przy trasie na Wawe przeganiany przez inne koty. Kotika dała mu super tymczas - u niej odżył, został wyleczony, ma wyczyszczone oczodoły, stał się smakoszem Bozity, trzeba go na dietę chyba dać :D . Alex jest super miziakiem, nakolankowy do bólu. Bardzo pilnie szukamy mu DS ! Na razie z ogłoszeń nikt się nie odezwał :( Pewnie kolejki nie będzie, ale wystarczy 1 zakochana w nim dusza. Udostępniajcie !

http://www.facebook.com/events/331535016880858/

Dzisiaj dzwoniła do mnie moja mama (sama nie wierzyłam 8O to antykociarz wcielony) i jej koleżanka - pers cappucino (ok 3 lata), w wielkiej potrzebie. po śmierci właścicielki przegarneła go para jej sąsiadów (w IV 2011). Jeden na wózku z rakiem kości :cry: , ostatnio choroba dała im mocno się we znaki i ciągle jeżdżą na chemie do wawy, kot jeździ z nimi, ale jest pozostawiony sam sobie, gdyż w domu wielki dramat jest i dużo obowiązków z tym związanych. Nie mogą nadal się nim opiekować. Na razie zostaje u koleżanki mojej mamy, to jej pierwszy kot. Jej syn ma astmę - jeśli nie będzie problemów zdrowotnych pewnie zostanie u nich, w razie duszności będziemy szukać mu domu. Smutne to strasznie, że ludzkie nieszczęście tak często jest połączone z nieszczęściem zwierzaków :cry: Mam nadzieję, że znajdzie przystań na całe swoje życie u koleżanki i nie będę zakładąc mu miau wątku :)

o kciuki nadal prosimy :ok:
Ostatnio edytowano Wto sty 31, 2012 4:25 przez adzi, łącznie edytowano 3 razy

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Czw sty 26, 2012 23:32 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do poł lutego str 1, 39-40/trans.GDN-WAW

@smarti - Maciuś był najchudszym kotem tam spośród ponad 30. Trzyba było zawsze dopilnować , aby zjadł, bo on trochę poskubał, szedł się poocierać pomiziać, wtedy reszta kotów atakowała jego porcję 8) , a on niczym nieszczęśliwy Werter, melancholijnie spoglądał z pogardą na te kocie przepychanki o jedzenie :mrgreen: Stąd moje niedowierzanie :lol:

@kituni - za kark je stanowczo. Tojfle jedne :evil: .

Po weekendzie wstawię jakieś nowe foto Tadeo, jestem zakochana oficjalnie w kolejnym kocie po tej jego transformacji podkanapowej (fakt że z rezydentką w miarę się dogadał, nie jest już tak terroryzowany. w nocy uprawiają jogging po nas i wszystkim co jest im po drodze 8O ) Tadeo jest teraz moim mruczadełkiem, właśnie śpi obok w nogach i już tak odpukać chyba tydzień z rzędu :D Cały czas za nami chodzi, zaczepia, kradnie jedzenie, mały grzybek-tojfel z niego :D Miałam przez chwilę wątpliwości czy dobrze robię z codzienną porcją przymusowych mizianek. Brałam go za kark, on ze strachu wtulał się we mnie jak małpka 8O , i na przymusowe głaski. Jak przykrywałam go kocem, to włączął mu się super traktor , relaksował się i odpływał. Po jakimś czasie wracał gdzieś do siebie. W sumie nawet nie wiem kiedy , ale chyba od jakiś 2 tyg jest super postęp. w zasadzie stał się pełnoprawnym kotem w naszym domu i jest go wszędzie pełno.

adzi

Post » Pt sty 27, 2012 10:30 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do poł lutego str 1, 39-40/trans.GDN-WAW

na wątku transportowym znalazłam informację, że szukacie transportu z Trójmiasta do Wawy? http://forum.szczury.biz/viewtopic.php? ... c&start=30

nubijka

Od: Pt cze 24, 2011 17:21

Post » Pt sty 27, 2012 10:57 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do poł lutego str 1, 39-40/trans.GDN-WAW

OOO super ! prawdopodobnie mamy transport, ale jako zapas " w razie co" zawsze się przyda !

Bardzo dziękuję za info :D

adzi

Post » Pt sty 27, 2012 23:42 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do poł lutego str 1, 39-40

A miałam nadzieję , że zimy nie będzie w tym roku :( Jak pomyślę, że ma być nawet -20 pod koniec tygodnia i koty wolnobytujące mają to przetrwać to serce pęka normalnie....Chyba znowu wrócę do gotowania tłustych ciepłych rosołów na korpusach - chyba z 30 % tłuszczu, garów normalnie nie idzie domyć, ale do picia kaloryczne i pożywne. Załamka :(

U was też tak zimno :?: :?:

adzi

Post » Pt sty 27, 2012 23:59 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do poł lutego str 1, 39-40

byłam wczoraj u rodziców (wyadoptowałam Bubę, którą umieściłam u nich na strychu) i widziałam czarnego
kocurek jest świetny, piękny kot i niesamowity miziak :1luvu:
przytula się bez przerwy i ugniata jak tylko coś miękkiego ma pod łapkami :1luvu:
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Sob sty 28, 2012 0:19 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do poł lutego str 1, 39-40

KarolinaS pisze:byłam wczoraj u rodziców (wyadoptowałam Bubę, którą umieściłam u nich na strychu) i widziałam czarnego
kocurek jest świetny, piękny kot i niesamowity miziak :1luvu:
przytula się bez przerwy i ugniata jak tylko coś miękkiego ma pod łapkami :1luvu:

z Bubę :ok: :ok: :ok: :ok:

jak tylko dogadam się z mężem Agi i Smarti dogram konkretną godzinę odbioru Gamliego i będę dzwonić. DO 1545 mam zajęcia na WNS więc na pewno po południu. jesteś może na UG w tym czasie ?

:1luvu: :1luvu: :1luvu: słodki Gamli siedzi w ciepełku , zamiast zamarzać na dworze dzięki dobrym duszom, które dały mu szansę :1luvu: :1luvu:

adzi

Post » Sob sty 28, 2012 0:25 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do poł lutego str 1, 39-40

tak będę od 8.00 do 14.30: A 206 do 10.30 i A 303 do końca ;)
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Sob sty 28, 2012 13:14 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do poł lutego str 1, 39-40

Biedne kociaste na mrozie:( U mnie w bloku na szczęście ciepła piwnica otwarta. Też im coś na ciepło dziś przygotuję.
A Tojfle grzeją dupsko (Gryzio oczywiście w mojej pościeli, Drapcia w swojej "komnacie") w ciepłym domku - chociaż tyle dobrze.

Adzi - te wolnobytujące mają budki, prawda?
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Nie sty 29, 2012 1:59 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do poł lutego str 1, 39-40

Napiszcie mi do której można kota zwiezć,bo TZ chciałby jechać jak najpózniej się da
No i gdzie w Wawie ma się stawić,jaka dzielnica
Trzymam kciuki za całą akcję :ok:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Nie sty 29, 2012 9:45 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do poł lutego str 1, 39-40

Aga - czekam na info od Smarti - Michalin to jeśli dobrze pamiętam po drodze wjazdowej do Wawy.

adzi

Post » Nie sty 29, 2012 10:40 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do poł lutego str 1, 39-40

Hej,jestem-nie miałam netu od przedwczoraj.
Michalin to na trasie wyjazdowej na Lublin.
czyli jadąc z Gdańska trzeba w Wawie przejechać Wisłę obojętnie którym mostem i za mostem skręcić w prawo tak aby jechać nad Wisłą.....

.....spod bramy trzeba zadzwonić bo pijaki ukradli i dzwonek i numer.

można zadzwonić i być w każdym momencie byle nie między 16-tą a 18.30 bo wtedy mam mszę za bliską osobę i nie będę mogła odebrać niestety.

mam pyt-czy Gimli znaczy?
bo od tego zależy w którym pomieszczeniu go umieszczę- jeśli jest zdrowy to pon wt planuję odjajczenie :D
Ostatnio edytowano Pon sty 30, 2012 1:11 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie sty 29, 2012 20:15 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do poł lutego str 1, 39-40

Skórek wyjechał z Trojmiasta o 19 :)
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pon sty 30, 2012 1:10 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do poł lutego str 1, 39-40

jaki skórek 8O
to Gimli :kotek: :ok: i w dodatku największy miziak świata :D

jest w klatce osłonięty szczelnie,ale Paluszki nic innego nie robią tylko obwąchują klatkę cały czas :D
kicio nic sobie z tego nie robi-chciałby wyjść ale na razie musi się przyzwyczaić do innych kiciów a one do niego metodą zalecaną przez behawiorystkę.
zjadł całe suche,garść indyczka gotowanego i poprawił saszetką rybnego niemieckiego whiskasa-nie wiem co jadł dotąd dlatego sałam to co wydawało mi się najbepieczniejsze na początek-zresztą ja niemieckiego whiskasa kupuję i trzymam właśnie na takie szczególne okazje bo to przysmak jest :D
grzejniczek przy samym kiciu, feliway włączony-nowe życie rozpoczęte :kotek: :ok: :ok: :ok:
wciągnął wszystko pięknie i mam nadzieję że pójdzie spać. :D

dzięki wielkie Aga dla Ciebie i dla TŻ-ta za przywiezienie miziaka :D :1luvu:
dziękuję też bardzo Karolina za TDT :D :1luvu:
Adzi -pojadą do Ciebie dwa transporterki :D :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sty 30, 2012 1:16 Re: ZwyrodnialcyGDN/TDT do poł lutego str 1, 39-40

No ja tu czekam na info z zapartym tchem :lol:

Super, że zjadł, nie jest wystrachany za bardzo i wielkie kciuki za nowy start i nowe życie z dala od tej patologii :ok: :ok: :ok:

To ja bardzo dziękuję Iwonie za ratunek :1luvu: , wielką pomoc KarolinyS i jej rodziny :lol: oraz ma się rozumieć adze, że jacka nakręciła na "kociarstwo" i krótszy sen dzisiaj :lol:

Iwonka wiem, że masz swoje roszady kocie, ale może Gimli nauczyłby skórki błogich mizianek ?

EDIT. swoją drogą to w Maciusia jakby inny kot wstąpił - ma apetyt 8O i nie interesują go głaski , a zawsze był pierwszy :roll: Może gówniarstwo go demoralizuje ?

adzi

[poprzednia][następna]