Tak myślę, że i ten brzuszek mu się zmniejszy, skoro pozbędzie się robali.
Tylko nie jest fajnie, bo muszę swoje stado odrobaczyć(a były niedawno odrobaczane), bo Laki przecież wszędzie łaził.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
alab108 pisze:Gibutkowa, wejdziesz na drapaczek?
Gibutkowa pisze:Ania adoptuj mnie adoptuj! Obiecuję że nie będę biegać po komodzie i nie będę sikała na łóżko
alab108 pisze:Gibutkowa, wejdziesz na drapaczek?
Gibutkowa pisze:Ania, jaki lepszy? A gdzie indziej ja będę tak rozpieszczana jak u Ciebie?![]()
Miaaauuu nawet się nauczę miauczeć
![]()
JaEwka pisze:Dodałam allegro Lakiego na naszą stronę na FB wolontariacką. Poprosiłam tylko żeby ktoś wstawił zdjęcia bo ja za cholere nie wiem jak to wstawić![]()
http://www.facebook.com/WolontariuszeWroclaw
JaEwka pisze:Dwaj zgryźliwi tetrycy(chociaż zgryźliwi to oni nie są podejrzewam
)
Super, że się tak świetnie dogadują. Ja się właśnie zastanawiałam jak on w ogóle na koty zareaguje.
Jak działa preparat Aranesp?
Hormon zwany erytropoetyną pobudza wytwarzanie czerwonych krwinek w szpiku kostnym. Darbepoetyna alfa, substancja czynna zawarta w Aranesp, działa dokładnie tak jak naturalna erytropoetyna wytwarzana przez organizm, lecz jest nieco inaczej zbudowana, co oznacza, że darbepoetyna alfa ma dłuższy czas działania i może być podawana rzadziej niż naturalna erytropoetyna. Darbepoetyna alfa jest produkowana metodą zwaną „technologią rekombinacji DNA”: produkowana jest przez komórkę, która otrzymała gen (DNA), który sprawia, że komórka jest zdolna do produkcji darbepoetyny alfa. U pacjentów z długotrwałą niewydolnością nerek, główną przyczyną anemii jest brak naturalnej erytropoetyny. Brak naturalnej erytropoetyny jest również jedną z przyczyn anemii u pacjentów przechodzących chemioterapię. Aranesp działa poprzez stymulację wytwarzania czerwonych krwinek w taki sam sposób jak naturalna erytropoetyna.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], squid i 147 gości