Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 26, 2012 11:05 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ariel pisze:Moje koty z kolei s chodzącą reklamą Sanabelle :). Jedzą sensitive, zarówno kurczakową jak i jagnięcą.
Próbowałam im zmieniać karmę, ale każda zmiana kończy się tak, że i tak muszę im kupić sanabelkę, a dodatkowo Tyfus i Małi-Małi, obaj z tendencją do struwitów po postu się przytykają.

to Ci zazdroszczę - ja po prostu od początku dawałam kotom RC w przekonaniu ze to super najlepsza na rynku karma - teraz nie mogę ich przestawić bo RC dodaje uzależniacze, więc niewielkie mam szanse.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw sty 26, 2012 11:13 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

U mnie na RC jedzie Natalka zgarnięta w zeszłym roku z działek. Po prostu nic innego nie ruszy, taka z niej dama. RC też nie każde :roll:.
Acana wchodziła im raczej kiepsko, Orijen także, Purina nie jest najlepsza, na darowanego kiedyś Biomilla nawet nie popatrzyły.

Jeśli chodzi o żwirki - jakiś czas temu przestawiłam się na drewniane. Niestety, są różnej jakości. Jedne świetne i wydajne, inne pylą się jak cholera. Często u jednego producenta są różne partie.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw sty 26, 2012 11:17 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Z drewnianych używałam Catś Best Eco + bardzo długo, ale wtedy jest masa żwirku w całym domu no i poza tym moim kotom przestał się podobać, bo wchodził w łapki i je bolało. Używałam Pine Porta - drobniejszy, lepszy, bardziej pochłaniał zapach, ale sie w końcu uczuliłam. Innych drewnianych nie miałam.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw sty 26, 2012 15:14 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Ja też na drewnianym żwirku Cat's Best Eco.
Moja dwójka korzysta bez problemu, przestawione bezproblemowo właśnie z Benka. Benka akurat ja nie mogłam znieść, drażnił mnie ten zapach :roll: Tego drewnianego teraz nie czuję praktycznie wcale. No i dla mnie atut, że ten drewniany sprzątając mogę spuszczać w toalecie, wygodnie mi :mrgreen: Fakt, że nosi się pod łapkami po domu, ale mam jasne panele więc nie rzuca się strasznie w oczy ;)

Karmię z kolei Royalem. Zaczęło się od RC Urinary jak Bunio zaczął się zatykać i tak już przy Royalku zostaliśmy. Futra zadowolone i ... tż też... bo po Royalu poprawiły się zapachy z kuwety :lol: Nie żeby pachniało fiołkami, ale zapaszek nie jest tak intensywny i często gęsto nawet nie wiemy, że coś jest w kuwecie :wink:

Co koty to obyczaj, to znaczy gusta ;)
po_prostu_kaska

Post » Czw sty 26, 2012 15:37 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

pewnie trzeba będzie się zaopatrzyć w RC i sanabelle, a TZ ugotuje na przywitanie mięsny rosołek, żeby gotowanym kurczaczkiem przekupić futrzaka ;-) a ze żwirkiem będziemy myśleć co wybrać - ten golden grey master ma rzeczywiście dobre opinie i jak narazie mnie przekonuje, ale to nie ja będę do niego siurać :wink:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Czw sty 26, 2012 17:04 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Na początek kupcie Benka by nie było problemów ,później jak będziecie zaprzyjaźnieni z Matwiejem dopasujecie sobie wszystko.Matwiej leki nadal otrzymuje ,wydaje mi się ,ze mniej leje mu się z nosa i oczu.Daje sie brać na ręce i przytulac i myślę ,że jednak przy tych mrozach są szczęśliwe ,że maja ciepło.Sama jestem od dzisiaj chora mam zastrzyki więc będziemy sie leczyć razem. :mrgreen:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw sty 26, 2012 17:16 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Ooooooj
Wiódł ślepy kulawego?
Czyli klub chorych i.... chorszych :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw sty 26, 2012 17:16 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Nio, a niepoprawna forma stopniowania użyta specjalnie dla efektu :wink:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw sty 26, 2012 17:52 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

horacy 7 pisze:Na początek kupcie Benka by nie było problemów ,później jak będziecie zaprzyjaźnieni z Matwiejem dopasujecie sobie wszystko.Matwiej leki nadal otrzymuje ,wydaje mi się ,ze mniej leje mu się z nosa i oczu.Daje sie brać na ręce i przytulac i myślę ,że jednak przy tych mrozach są szczęśliwe ,że maja ciepło.Sama jestem od dzisiaj chora mam zastrzyki więc będziemy sie leczyć razem. :mrgreen:

Ja ci proponuję tzw. medycynę naturalną. Przepis jest prosty: bierzesz kota rasy dowolnej - wskazany pieszczoch, siadasz wygodnie w fotelu z kotem na kolanach i zaczynasz go miziać i drapać. Po chwili kot rozpocznie terapię akupunkturą. Stosować kilka razy dziennie. 100% skuteczności w leczeniu wszelkich chorób :ok:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Czw sty 26, 2012 19:30 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ewexoxo pisze:
horacy 7 pisze:Na początek kupcie Benka by nie było problemów ,później jak będziecie zaprzyjaźnieni z Matwiejem dopasujecie sobie wszystko.Matwiej leki nadal otrzymuje ,wydaje mi się ,ze mniej leje mu się z nosa i oczu.Daje sie brać na ręce i przytulac i myślę ,że jednak przy tych mrozach są szczęśliwe ,że maja ciepło.Sama jestem od dzisiaj chora mam zastrzyki więc będziemy sie leczyć razem. :mrgreen:

Ja ci proponuję tzw. medycynę naturalną. Przepis jest prosty: bierzesz kota rasy dowolnej - wskazany pieszczoch, siadasz wygodnie w fotelu z kotem na kolanach i zaczynasz go miziać i drapać. Po chwili kot rozpocznie terapię akupunkturą. Stosować kilka razy dziennie. 100% skuteczności w leczeniu wszelkich chorób :ok:

Oj stosuje codziennie ,dzisiaj w łóżku było 4futra kocie i jeden pies bo drugi spi z synem.Trzy spały na innych miejscówkach.Idziemy na zastrzyczki ,oj chłopcy się nie ucieszą,nie i ja też nie. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw sty 26, 2012 20:12 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

po_prostu_kaska pisze:Ja też na drewnianym żwirku Cat's Best Eco.
Moja dwójka korzysta bez problemu, przestawione bezproblemowo właśnie z Benka. Benka akurat ja nie mogłam znieść, drażnił mnie ten zapach :roll: Tego drewnianego teraz nie czuję praktycznie wcale. No i dla mnie atut, że ten drewniany sprzątając mogę spuszczać w toalecie, wygodnie mi :mrgreen: Fakt, że nosi się pod łapkami po domu, ale mam jasne panele więc nie rzuca się strasznie w oczy ;)

U mnie tak samo - Cat's Best Eco - same zalety (włącznie z możliwością spuszczania w toalecie).
A z tym noszeniem po mieszkaniu nie jest tak źle, kuweta stoi na trochę kudłatym dywaniku i większość żwirku po wyjściu z kuwety zostaje na nim (a zamieść go to chwila).
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Czw sty 26, 2012 21:40 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ksb pisze:U mnie tak samo - Cat's Best Eco - same zalety (włącznie z możliwością spuszczania w toalecie).
A z tym noszeniem po mieszkaniu nie jest tak źle, kuweta stoi na trochę kudłatym dywaniku i większość żwirku po wyjściu z kuwety zostaje na nim (a zamieść go to chwila).

a jeżeli np.wychodząc spod prysznica depnimy mokrą nogą na kawałek takiego drewnianego żwirku leżącego na dywaniku w złośliwie białym kolorze to będzie plama? bo od zwykłego robi się błoto.
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Czw sty 26, 2012 21:41 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ewexoxo pisze:
ksb pisze:U mnie tak samo - Cat's Best Eco - same zalety (włącznie z możliwością spuszczania w toalecie).

a jeżeli np.wychodząc spod prysznica depnimy mokrą nogą na kawałek takiego drewnianego żwirku leżącego na dywaniku w złośliwie białym kolorze to będzie plama? bo od zwykłego robi się błoto.

nie zrobi się błoto :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Czw sty 26, 2012 21:44 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

tzn. od drewnianego nie zrobi się błoto czy od zwykłego nie zrobi się błoto :roll:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Czw sty 26, 2012 21:46 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ewexoxo pisze:tzn. od drewnianego nie zrobi się błoto czy od zwykłego nie zrobi się błoto :roll:

ze zwykłego zawsze zrobi się błoto
od drewnianego mi nie robiło się błoto :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

[poprzednia][następna]