Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 26, 2012 11:01 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - Mania przyjmuje życzenia

Haruję jak wół.
Podglądam Was z telefonu po cichu, ale pisać niewygodnie. Mam teraz w pracy wolne pół godzinki, to nadrabiam ;)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw sty 26, 2012 11:02 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - Mania przyjmuje życzenia

A jak szylkrecia się integruje?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw sty 26, 2012 11:09 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - Mania przyjmuje życzenia

A doskonale, doskonale :)
W zasadzie jest już w pełni zadomowiona, chociaż z Melisą się omijają i tak chyba zostanie. Mela jest nieśmiała i chucherko, a Maja taka silna i zamaszysta ;) Za to z Manią i z nami jest pełna integracja. Dzięki konsekwentnemu zrzucaniu jej z kolan przy próbach gryzienia i drapania chyba załapuje już, że nie wolno. Poza tym jest bardzo wesoła, uwielbiam patrzeć, jak się bawi. Ma taką ulubioną włochatą piłeczkę z dzwoneczkiem, potrafi się bawić dosłownie godzinami.
Musimy tylko kupić kuwetę z wyższymi ściankami, bo zdarza jej się siusiać z pupą poza kuwetą (chociaż reszta Mai znajduje się w kuwecie). Wczoraj udało jej się nalać na ścianę, dyżurny kuwetowy zaczyna się nawet przekonywać do krytej, chociaż miał dotąd jakieś opory, żeby im takie kupić.
Obrazek

Conchita

Post » Czw sty 26, 2012 11:13 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - Mania przyjmuje życzenia

Kryta kuweta jest dobrym pomysłem nie tylko przy kłopotach z celownikiem. Behemot dostał taką w prezencie i bardzo sobie chwali. On z kolei strasznie kopie, więc jak już się rozmacha to wszystko chodzi :twisted:

Fajnie, że się dotarły - fotki jakieś przewidujesz? :P
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw sty 26, 2012 11:27 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - Mania przyjmuje życzenia

Przygoda z Manią rzeczywiście mrożąca krew w żyłach. W takich sytuacjach człowiek nie myśli racjonalnie. Dobrze, że wszystko się dobrze skończyło.

Widzę, Maja zachowała swój zwyczaj wystawiania czasem - zwłaszcza jak jest czymś bardzo zaaferowana - kupra za kuwetę. Jak wiesz, u mnie też się to ze dwa razy zdarzyło. Popieram pomysł krytej kuwety (nie sądzę, żeby Maja miała coś przeciwko niej, do krytej kuwety Bajki pchała się bardzo chętnie).

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw sty 26, 2012 11:44 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - Mania przyjmuje życzenia

Ale miałaś przeżycia :strach:

U nas wiele lat były kuwety odkryte ale jak kupiliśmy krytą to od razu był do niej taki tłok że musieliśmy wymienić również resztę :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw sty 26, 2012 13:16 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - Mania przyjmuje życzenia

u mnie też kryte kuwety się sprawdzają rewelacyjnie, ani ściany nie obsiusiane, a i żwirek "bardziej" na swoim miejscu :mrgreen: odkryta jest jedna, dyżurna i robi do niej tylko Coco i tylko jedno siii w nocy 8O , widać nie chce jej się schodzić na dół do dużej kuwety :ryk:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Czw sty 26, 2012 15:59 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - Mania przyjmuje życzenia

To straszne, żeby zgubił się kot. Ja kiedyś też tak szukałam Sisi a po paru dniach Pusi. Szukam wszędzie w szafie, jednej, drugiej, odsuwam meble a moja Sisi weszła sobie do środka kanapy jak jest złożona to kotek tam wchodzi. Dopiero po jakimś czasie jak ją wołałam - wyszła. Ja już płakałam, a ona w najlepsza zrobiła sobie tam drzemkę. Po paru dniach jak mi się schowała tak Pusia też ją szukałam, płakałam aż wreszcie sobie przypomniałam a może zrobiła mi psikusa tak jak Sisi. Faktycznie w najlepsze tam spała. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: .
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw sty 26, 2012 19:27 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - Mania przyjmuje życzenia

:kotek: :D
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Czw sty 26, 2012 21:56 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - Mania przyjmuje życzenia

Okropnie spóźnione, ale szczerze życzenia dla Maniusi uciekinierki, samych szczęśliwych chwil i wieluuu takich rocznic :1luvu: .

Kuwety kryte są ok, mam dwie - Jumbo i Cabrio z Zooplusa. Jumbo jest naprawdę wielkaaa i gdyby nie to, że Mila załatwi się tylko do czystej kuwety to pewnie jedna Jumbo na 3 koty byłaby wystarczająca, a Cabrio ma wygodne otwieranie. Koty od razu zaakceptowały :ok: .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Sob sty 28, 2012 21:47 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - Mania przyjmuje życzenia

Ale tu cichutko a my zaglądamy i pozdrawiamy. :ryk: :1luvu: :ryk: :1luvu: :catmilk: :catmilk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Nie sty 29, 2012 18:10 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - Mania przyjmuje życzenia

Trochę kotecków w obiektywie TŻ-ta. Emmy brak, bo spała ;)

Mańkowata

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Meliska

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Majeczka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wszystkie trzy

Obrazek
Obrazek

Conchita

Post » Nie sty 29, 2012 18:18 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - Mania przyjmuje życzenia

Cudna trójka :1luvu:
Szkoda, że nie ma Emmy.

Bazyliszkowa

Post » Nie sty 29, 2012 18:20 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - Mania przyjmuje życzenia

Emma i jej ulubione zajęcie

Obrazek
Obrazek

Conchita

Post » Nie sty 29, 2012 18:26 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - Mania przyjmuje życzenia

Seniorka ma prawo do leniwego spędzania czasu :lol:

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]