Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Które trzy Czarownice powinny tworzyć triumwirat i szefować Paktowi?

Ankieta wygasła Czw sty 19, 2012 20:34

AYO
19
20%
Asia_Siunia
29
30%
becia_73
26
27%
Dzyśka
22
23%

Liczba głosów : 96

Post » Czw sty 26, 2012 7:37 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Asia_Siunia pisze:
AYO pisze:

Aaa...czy któraś ma może doświadczenie w odrobaczeniu bardzo zarobaczonego kota? Moja dochodząca Kocia vel Kulka zrobiła mi wczoraj w ogródku qupala - obejrzałam a tam 8O sru w pojemnik a dziś wet pod mikroskopem wypatrzył, że na 100% glizdy i chyba tasiemiec...[/color]

Asiu to nic takiego, pewnie standardowe odrobaczenie by wystarczyło czymś co działa na wszyskie robale , tylko trzeba koniecznie dopilnować powtórki w terminie -jeśli to nie będzie spot-on .
Zwykle pratel takie sprawy załatwiał,ale ostatnio gdzieś mi się obiło o uszy,że podobno już jest przestarzały i sama ma dylemat czym moje odrobaczyć bo już pora.
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw sty 26, 2012 9:35 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Weci ostatnio namiętnie Milbemax polecają

Wskazania:
w leczeniu mieszanych zakażeń (inwazji) niedojrzałymi i dorosłymi postaciami tasiemców i nicieni następujących gatunków: tasiemce Dipylidium caninum, Taenia spp.. Echinococcus multilocularis, nicienie Ancylostoma tubaeforme, Toxocara cati; lek można także stosować w zapobieganiu dirofilariozie (Dirofilaria immitis), jeśli wskazane jest jednoczesne leczenie tasiemczycy.

Przeciwwskazania: tabletek dla kotów dorosłych nie nalezy stosować u kotów ważących mniej niż 2kg, tabletek dla kociąt nie nalezy stosować u kotow poniżej 6 tygodni i/lub ważących mniej niż 0,5kg

Dawkowanie dla każdego gatunku:
minimalna zalecana dawka dla kota wynosi 2mg oksymu milbemycyny i 5mg prazikwantelu na kilogram masy ciała, jednorazowo. Milbemax podaje się doustnie, jednorazowo, z posiłkiem lub po posiłku. Takie postępowanie zapewnia optymalną ochronę przeciw dirofilariozie.

Czy Siostra Finansjera byłaby uprzejma przesłać mi(kolejny raz :oops: ) nr konta?
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw sty 26, 2012 9:42 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Juz po odwyku? :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw sty 26, 2012 9:46 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Twarda byłam przez 2 tygodnie a potem doczytywałam nocami,tyleście naprodukowały :evil:

Ale na niektóre wąty już nie wejdę,o nie :twisted:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw sty 26, 2012 9:50 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Chodź do nas - może mi już hakerzy zdjęli embargo :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw sty 26, 2012 10:20 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Jak foty są znaczy może juz ułaskawionaś AYO :twisted:
Asiunia, współczuję pęcherza, żurawinę wspomagająco też warto zazywać (są gotowe preparaty) - zakwasza :wink:

Na silne zarobaczenie są silne środki, ale wiele zalezy od stanu kota. Taki podwórkowy może być taki sobie w środku, wiadomo ... WET jak logiczny będzie wiedział jak wybijać powoli, a sukcesywnie. Na pewno będa tu powtórki aż do skutku. I dobrze jakbyś te kupale regularnie oglądała po odrobaczaniu. ALe jak poprosić podwórkową, żeby za przeproszeniem sr**ła pod nosem ? :mrgreen:

Wahające się - zapraszamy do Paktu, koty nowe oglądać chcemy :D
Nawrócone po odwyku witamy z całym dobrodziejstwem :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw sty 26, 2012 10:35 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

psiama pisze:Jak foty są znaczy może juz ułaskawionaś AYO :twisted:
Asiunia, współczuję pęcherza, żurawinę wspomagająco też warto zazywać (są gotowe preparaty) - zakwasza :wink:

Na silne zarobaczenie są silne środki, ale wiele zalezy od stanu kota. Taki podwórkowy może być taki sobie w środku, wiadomo ... WET jak logiczny będzie wiedział jak wybijać powoli, a sukcesywnie. Na pewno będa tu powtórki aż do skutku. I dobrze jakbyś te kupale regularnie oglądała po odrobaczaniu. ALe jak poprosić podwórkową, żeby za przeproszeniem sr**ła pod nosem ? :mrgreen:

Wahające się - zapraszamy do Paktu, koty nowe oglądać chcemy :D
Nawrócone po odwyku witamy z całym dobrodziejstwem :ok:

moje nie pod nosem,ale w jednym miejscu zgodnie się za potrzebą oddalały latem....do ogródka sąsiadki, rozkopując jej namiętnie rabatki z kwiatkami...
Nie powiem,żeby była zadowolona...Zwykle jak mnie dopadła i gderała,że jej koty s....ą..to jej odpowiadałam..że mi też s..ją i co ? Ale tak na serio, wcale mi nie było do śmechu bo to głupia prosta baba i niewiadomo co jej do tego pustego łba może strzelić.
Obrazek[b]

becia_73

Post » Czw sty 26, 2012 10:57 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

No Fłaśnie :roll:
U jednej kociary swego czasu widziałam dla podwórkowców zbitą stara ramę drewnianą z piaskiem. Koty chodziły tam pięknie się wytentego. Warunkiem było od czasu do czasu ten piaseczek zmieniać :mrgreen: Ale czy to się wszedzie zadziała ... :roll:
Obrazek

psiama

Post » Czw sty 26, 2012 11:12 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

psiama pisze:No Fłaśnie :roll:
U jednej kociary swego czasu widziałam dla podwórkowców zbitą stara ramę drewnianą z piaskiem. Koty chodziły tam pięknie się wytentego. Warunkiem było od czasu do czasu ten piaseczek zmieniać :mrgreen: Ale czy to się wszedzie zadziała ... :roll:

ja też wysypywałam worki ziemi pod moje wiśnie,ale przecież u sąsiadki lepiej się kopie.... :roll:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Czw sty 26, 2012 11:56 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

U Ciebie stołówka, tam kibel :twisted:
Obrazek

psiama

Post » Czw sty 26, 2012 12:15 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

hehe dokładnie tak :ryk:
szczęście ,że mam 3 biało czarne , to baba myśli,że to ciągle jeden i ten sam kot :mrgreen:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Czw sty 26, 2012 12:27 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

:lol:
Niemniej dobrze by byłojakoś koty namówić do siu po tej stronie płotu,nie wiadomo co babka zmontowac gotowa :wink:
Obrazek

psiama

Post » Czw sty 26, 2012 12:35 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

psiama pisze::lol:
Niemniej dobrze by byłojakoś koty namówić do siu po tej stronie płotu,nie wiadomo co babka zmontowac gotowa :wink:

chyba tylko przywiązanie do drzewa by pomogło..na chwilkę, bo Kleks w 3 sek wszystkie sznurki przegryza i połyka...więc z łatwością uwolniłby resztę z "łańcucha"
Obrazek[b]

becia_73

Post » Czw sty 26, 2012 13:08 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Odrobaczanie Koci vel Kulki...Ona albo jest na bank zaciążona albo to te robale tak ją od środka rozsadzają...Złapać ja mogę dziś wyjątkowo bo sobie postanowiła wpaść "na kawkę" do południa a nie jak co dzień po południu. Musiałabym popełnić "kotnaping" sru w transporter i do weta. Bez jego macania co w brzuchu siedzi stoimy w miejscu. Systematycznie badać qupala nie da absolutnie rady - kot mieszka GDZIEŚ, pojawia się i znika ale qupala strzeliła nam pierwszy raz. Fakt- jadła o 16 i siedziała pod oknem aż przyszła 19 i znów dostała papu i sobie wówczas poszła centralnie na skalniak w świetle lampy opróżnić zbiorniki aby napchać ile wlezie...

Uśmiałam się beciu, że u ciebie stołówka a u sąsiadki kibel :mrgreen: :ok:

mamaja4....fajnie, że jsteś. Ja odrobaczam Zulusa właśnie Milbemaxem raz tylko Vetminthem ale po konsultacji z DT z którego go brałam przetsawiłam sie na Milbemax. Nikitę niestety tylko Profenderem bo po wszelkich dopyszcznych ziga...

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Czw sty 26, 2012 13:30 Re: Pakt Czarownic XXX - nowe władze str. 50 - GRATULACJE!

Szefowo, co z pierwszą stroną? :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

[poprzednia][następna]