Mój świat według Bejbi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 25, 2012 18:01 Re: Mój świat według Bejbi

W ostatniej chwili wet dziś nas przyjął z Bejbi i powiedziałam że nadal nie bardzo je.Tylko wątróbkę,twarożku troszkę i odrobinę gastro.Dostała Tolfine i nic więcej by zobaczyć jak będzie czy to od bólu nie je.Jeśli lepiej dziś zje to w poniedziałek sama morfologia (chodzi o leukocyty)gardło jest już ok.Ona ciągle prawie śpi jak ja 8O glukozę miała ok.Antybiotyków nie dostanie bo gardło już dobrze i by mogły zaszkodzić tylko.Wizyta 30zł.Kupiłam takie witaminy Felvital,ale z lecytyną bo nie ma z grupy B.Miałam takie w fioletowym opakowaniu i nie mogła.
Poszły na bazarku.Dałam na razie pół tabletki.Zjadła troszkę gastro i wtedy,a są miękkie więc łatwo na pół przełamać.Po 4 dniach i dwóch podaniach pasty Gimpet na kłaki dopiero kupal był dziś.Kłaków nic nie było widać.Za mało je.W Tesco Extra jest stoisko zoo z karmami sucha i mokra Bozita i takie raczej drogie karmy.Tam kupiłam ostatnie opakowanie tych witamin.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Śro sty 25, 2012 18:07 Re: Mój świat według Bejbi

ninakiler pisze:
vailet pisze:Chudzielec też może być cukrzykiem?Badania miały być w ten sposób że miałam nie jeść od 18 wieczór,a ja o 24 w nocy słodkie jadłam i przed 10 rano mi krew pobrali na czczo :oops: wynik glukozy 85 czegoś tam.Nigdy nikt nie wpadł na to by kilka razy robić.Ja mam glukometr,ale nie wiem jak się tym posługiwać i te paski z kompletu też nie wiem czy są ważne.Dostałam go od matki,a ona za punkty w aptece.

z tego co wiem to tak... A jak masz aparat to zaden problem robic badanie... musisz miec igielki wymienne i paski... jedna gropla na paseczek i do aparatu. Na czczo to faktycznie musi byc tak od 19 wieczorem do rana do badania :? inaczej mozesz miec zawyzony wynik. a po jedzeniu jakos pol godziny lub godzinę...nie pamietam dokladnie. I trzeba zapisywac przez 4 dni wyniki... (raz na czczo, raz po jedzeniiu) i wtedy z tym do lekarza. Ja mialam te badania w przychodni... sama nie musialam bo powiedzialam ze niemam glukometra. wolalam zeby mi sami na miejscu zrobili niz jakbym ja sama miala cos pochrzanic.. i tak łaziłam przez 5 dni na badanie 3 minutowe.

Dzięki Nina za informacje bo ja w tym zielona jestem.Muszę zrozumieć tą maszynkę do kłucia,a boję się jej :oops: Jeśli nie dam rady to pójdę do przychodni tam gdzie krew pobierają niech mi pokarzą raz to załapię :ok:Najgorsze że tyle godzin jeść nic nie można.Ja jem mało,ale często bo to zalecenie gastrologa i tak to się wszystko miesza.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro sty 25, 2012 19:21 Re: Mój świat według Bejbi

Ja jestem cukrzyczką od 4 lat 8)
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Śro sty 25, 2012 19:26 Re: Mój świat według Bejbi

Lilianna J-wie pisze:Ja jestem cukrzyczką od 4 lat 8)

Wiem Lilianna,ale Ty jesteś bardzo młoda,choć i dzieci chorują na cukrzycę.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro sty 25, 2012 19:29 Re: Mój świat według Bejbi

Leżąc w maju zeszłego roku na diabetologii w Koszalinie za głowę się złapałam, bo miałam w pokoju 3 młodsze ode mnie dziewczyny, które właśnie od dziecka chorują i są na insulinie non stop.. Ja mam tylko raz dziennie..
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Śro sty 25, 2012 19:32 Re: Mój świat według Bejbi

85 na czczo to pięknie :ok: Tyle powinien mieć właśnie zdrowy człowiek mimo, że zjadł słodkie o północy :ryk: Ja na czczo miałam 149 i od tego zaczęło się kontrolowanie, poza tym miałam masę innych objawów
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Śro sty 25, 2012 21:20 Re: Mój świat według Bejbi

Vailet, Stokrotka dziękuje za oddany na nią głos .... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Czw sty 26, 2012 0:44 Re: Mój świat według Bejbi

katarzyna1207 pisze:Vailet, Stokrotka dziękuje za oddany na nią głos .... :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zauroczyła mnie i to jak ją ratowałaś :) Nie wiem kto wygrał zaspałam :oops:
Obrazek ,

vailet

Post » Czw sty 26, 2012 0:59 Re: Mój świat według Bejbi

vailet pisze:
katarzyna1207 pisze:Vailet, Stokrotka dziękuje za oddany na nią głos .... :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Głosowanie trwa do 30 stycznia .... :mrgreen:
No i teraz już wiesz, dlaczego miałam taką długą przerwę w pisaniu na wątku Ziabolka ... i w ogóle na forum .. :? Trzy tygodnie wyjęte z życiorysu ...chodziłam jak zombi - karmienie co 2 godziny, masowanie brzusia, noszenie, żeby się odbiło, odsikiwanie, zastrzyki, czyszczenie dziury po oku, krople ... i od nowa ... karmienie ...itd. A w tak zwanym międzyczasie jeszcze musiałam wyrywać się do pracy (60 km od domu) :roll: No i pozostałe gady nie zamorzyć głodem ... Ziabol potrafił o 3 w nocy jak robiłam mleczko, drzeć paszczę, że głodny i mam go NATYCHMIAST nakarmić z ręki i na stole ... To karmiłam - śpiąc na siedząco ... :mrgreen:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Czw sty 26, 2012 1:21 Re: Mój świat według Bejbi

katarzyna1207 pisze:
vailet pisze:

Głosowanie trwa do 30 stycznia .... :mrgreen:
No i teraz już wiesz, dlaczego miałam taką długą przerwę w pisaniu na wątku Ziabolka ... i w ogóle na forum .. :? Trzy tygodnie wyjęte z życiorysu ...chodziłam jak zombi - karmienie co 2 godziny, masowanie brzusia, noszenie, żeby się odbiło, odsikiwanie, zastrzyki, czyszczenie dziury po oku, krople ... i od nowa ... karmienie ...itd. A w tak zwanym międzyczasie jeszcze musiałam wyrywać się do pracy (60 km od domu) :roll: No i pozostałe gady nie zamorzyć głodem ... Ziabol potrafił o 3 w nocy jak robiłam mleczko, drzeć paszczę, że głodny i mam go NATYCHMIAST nakarmić z ręki i na stole ... To karmiłam - śpiąc na siedząco ... :mrgreen:

Do 30 stycznia? :mrgreen: Ja to już nie wiem co się wokół mnie dzieje :ryk: ale jak pokazałaś Stokrotkę i przeczytałam tam gdzie to głosowanie to koteczka warta jest wszystkiego i Twój wysiłek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: ja bym się nie podjęła :oops: bo się kompletnie na takich szczawikach nie znam i jeszcze chore oczko.Nic jej uroku nie odjęło :P
Obrazek ,

vailet

Post » Czw sty 26, 2012 7:28 Re: Mój świat według Bejbi

dzien dobry

Obrazek
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw sty 26, 2012 7:36 Re: Mój świat według Bejbi

Lilianna J-wie pisze:85 na czczo to pięknie :ok: Tyle powinien mieć właśnie zdrowy człowiek mimo, że zjadł słodkie o północy :ryk: Ja na czczo miałam 149 i od tego zaczęło się kontrolowanie, poza tym miałam masę innych objawów

Oj no to faktycznie duzo jak na czczo... :/
Ja tez zmagam się z cukrem ale u mnie jest odwrotnie mam niski cukier i drastyczne spadki... przez co kompletnie chodze czasem jak nacpana... zasnelabym od razu... rece sie trzęsą czasem... i takie wewnetrzne roztrzesienie mnie dopada z nienacka... wiem wtedy ze jak czegos za chwile nie zjem to zemdleje :( ale juz nauczylam sie to kontrolowac :ok:
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Czw sty 26, 2012 11:03 Re: Mój świat według Bejbi

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw sty 26, 2012 11:08 Re: Mój świat według Bejbi

vailet pisze:Chudzielec też może być cukrzykiem?

a co to za rożnica - ja chudzielec nie jestem juz dawno, wręcz przeciwnie a cukierm mam 89 na czczo.
Tak samo jak wiele osób myśli że obtłuszczona wątrobe może mieć tylko otyły a to guzik prawda. to tak samo realne jak to że na raka płuc odchodzą ludzie którzy w ustach paierosa nie mieli i to w ich przypadkach zazwyczaj juz jest najgorsze stadium, nie do wyleczenia.
Maleńkie dzieci na reumatyzm chorują, osteoporoze
10latki dojrzewają do rodzenia dzieci (jak ja miałam 10 lat to jedna na milion sie trafiła a teraz to masakra jakaś)
na nic nie ma już reguły :|
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Czw sty 26, 2012 11:40 Re: Mój świat według Bejbi

Moja mama też jest cukrzykiem i do chudzielców się nie zalicza
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

[poprzednia][następna]