WIEEELKI TYGRYSEK PĘKNIĘTA PRZEPONA, MA DOM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 25, 2012 18:52 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby zagubiony MA WODE W PŁUCACH

Dzięki, kciuki potrzebne, bo dziś gorzej oddycha... :|
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro sty 25, 2012 19:47 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby zagubiony MA WODE W PŁUCACH

oby było lepiej....

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw sty 26, 2012 7:42 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby zagubiony MA WODE W PŁUCACH

anita5 pisze:Dzięki, kciuki potrzebne, bo dziś gorzej oddycha... :|

Malutki walcz, cioteczki mocno, mocno kciuki za Twoje zdrówko trzymają :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon sty 30, 2012 22:05 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby zagubiony MA WODE W PŁUCACH

Dziś było kontrolne rtg, niestety Zdziś nadal ma płyn w płucach, nie poprawia się.... :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Wto sty 31, 2012 7:49 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby zagubiony MA WODE W PŁUCACH

anita5 pisze:Dziś było kontrolne rtg, niestety Zdziś nadal ma płyn w płucach, nie poprawia się.... :cry:

a ten płyn powinien sam się wchłonąć?
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto sty 31, 2012 10:12 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby zagubiony MA WODE W PŁUCACH

Może trzeba ściągnąć? Co weci mówią?
Mocne kiucki :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lut 01, 2012 9:43 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby zagubiony MA WODE W PŁUCACH

Marysiu, tak chyba to można określić. Niestety jest go bardzo dużo... Pociesza mnie to, ze po zwiększonej dawce leku oddychanie się poprawiło. Dziś jest lepiej.
Problem z nim jest taki, że żeby mu pomóc, trzeba go brać do weta, dawać leki, a on tego bardzo nie lubi, denerwuje się, a potem się źle czuje. Koło zamknięte.
Mam nadzieję, że da radę.
Erin, nic wetka nie mówiła o ściąganiu, raczej jest to niemożliwe, muszą zadziałać leki.
No właśnie, tylko, że niekoniecznie zadziałają...

Za kciuki wielkie dzięki.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Śro lut 01, 2012 9:51 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby zagubiony MA WODE W PŁUCACH

Na osuszenie płynu w płucach jest lek homeopatyczny. Sulfur coś tam. Musiałabym sprawdzić. Zależy czy ktoś wierzy w homeopatię. Moja córka i pies dobrze "szli" na niej. :wink: Oczywiście nie odstawia sie obecnych leków.
Biedaczek.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 7 >>

Post » Śro lut 01, 2012 9:56 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby zagubiony MA WODE W PŁUCACH

to dalej mocno, mocno trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro lut 01, 2012 10:03 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby zagubiony MA WODE W PŁUCACH

Nieustająco :ok: :ok: :ok:

Erin

Post » Śro lut 01, 2012 15:18 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby zagubiony MA WODE W PŁUCACH

Dostaje furosemid?

Może lepiej by było podawać go w kroplówkach,niż w tabletkach.
Wiem,że fajnie sie mówi,bo wet pewnie daleko...

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pt lut 03, 2012 7:54 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby zagubiony MA WODE W PŁUCACH

Jak kicio dzisiaj?

Erin

Post » Wto lut 07, 2012 8:03 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby zagubiony MA WODE W PŁUCACH

Powklejam tutaj cytaty z mojego wątku dotyczącego pobytu Zdzisia w lecznicy w Bielsku, w której jest od niedzieli:

Poza tym złe wieści, bardzo smutne. W drodze do Krakowa zawieźliśmy Zdzisia do kliniki w Bielsku na badania, bo niestety leki nie pomagają. Badania wykazały, że ma pękniętą przeponę, i konieczna jest operacja. Operacja odbędzie się lada chwila, więc proszę, trzymajcie kciuki, bo on ma 50% szans na przeżycie. Mimo to zdecydowaliśmy się, musimy spróbować. On będzie pod respiratorem, ale ponoć kluczowe jest, żeby sam podjął oddychanie.
Tak strasznie mi go żal, to taki kochany kot. Bardzo się polubiliśmy, lubi wskakiwać mi na kolana, gryźć moją rękę żartobliwie i w ogóle to kot z poczuciem humoru i fajny. Niech mu się uda, tak bardzo się martwię o niego...

Jest po operacji, podjął sam oddychanie, teraz się zaczyna wybudzać. Ma dren w płucach. Narządy miał przemieszczone do klatki piersiowej. Ktoś go jednak najprawdopodobniej kopnął.
Musi zostać w lecznicy nie wiadomo na razie na jak długo, no i ma się okazać, czy będzie samodzielnie jadł i czy ta operacja wystarczy...
Ale dzielny jest okropnie, Zdziś kochany.
Tak się bardzo ucieszyłam, i niech już będzie tylko lepiej.

I TŻ:

dzwoniłem... Zdzichu już całkiem się obudził, ma drena w opłucnej, pytałem jak to wygląda i jest to rurka wychodząca z brzuszka z "kranikiem" i jak będzie trzeba to będą odpuszczać płyn z opłucnej, jest jeszcze jedna kwestia bo Zdzichu miał wszystkie narządy przesunięte do klatki piersiowej, wątroba była lekko obrzęknięta. Jeśli wszystko się ładnie ułoży nic już nie trzeba będzie robić, jeśli nie to czeka go jeszcze jedna operacja by ułożyć odpowiednio wnętrzności....
-------
Zdziś jest bardzo, bardzo dzielny. Mimo, że szanse na to, że przeżyje operację nie były duże, podjęliśmy ryzyko, bo czujemy się odpowiedzialni za kota, któremu daliśmy dt. Wiem, że koszty będą ogromne, szczególnie, że on musi w tej klinice zostać na jakiś czas.
Jeśli ktoś może zrobić dla Zdzisia bazarek, będę wdzięczna.

Kciuki też potrzebne, żeby mu się udało, żeby ten wielki buras o słonikowych oczkach dał radę.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Wto lut 07, 2012 8:15 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby zagubiony MA WODE W PŁUCACH

szkoda, że tylko na tyle mnie stać :oops: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto lut 07, 2012 8:57 Re: WIEEELKI TYGRYSEK słaby zagubiony MA WODE W PŁUCACH

Bardzo mocno trzymam :ok:
A ten dren to bardzo dobry pomysł.

Erin

[poprzednia][następna]