Wólka Zaleska 13 kotów - koniec części I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 25, 2012 8:30 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

justyna p pisze:
issey32 pisze:Dziewczyny: jeśli kotki miałyby iść do ludzi w starszym wieku, może warto zapytać, co z opieką nad nimi, gdyby, no wiecie w życiu różnie bywa... Czy niepotrzebnie się martwię?

Bardzo potrzebnie!
Koniecznie trzeba pytać o takie rzeczy!! Tyle jest wątków o kotach, które zostały po zmarłych.. :(

hmm ,żeby się nie okazało,że te koty trafią z deszczu pod rynnę..
Koniecznie umowa musi być w takim razie spisana z kimś, kto się tymi kotami zaopiekuje ..na wszeki wypadek.
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro sty 25, 2012 8:51 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Z ludzmi na wsi trzeba bardzo uwazac. Podam przyklad/ u mnie we wsi mieszka rodzina, ktora "uwielbia" koty. Maja corke, ktorej wydaje sie tylko, ze dba i kocha koty. uwaza tez, ze dba o nie jak nalezy. Od kilku lat widze w podpiwniczeniu te same chrupki i kilka puszek, ktore ona mowi, ze nimi karmi. Po jakims czasie, kiedy ciagle widzialam mleko z muchami w brudnych kaflach i jakies skisniete ziemniaki pomyslalam, ze zaznacze ukratkiem te puszki. nacielam paznokciem na etykiecie kilka rys i co jakis czas ogladalam puszki, ktore jak twierdzila corka ludzi ciagle kupuje w markecie jak tylko do miasta jezdzi. Koty jak ma kaprys to wpuszcza do domu i nawet kuweta stoi. Jak pojada na kilka dni, np. na wesele, to koty marzna glodne, wywalone na mroz. Albo kociaki, ktore kotki rodza ciagle, tak kocha, ze w beczce trzyma ito bynajmniej nie na slomie, tylko na ziarnie, bo jak brudza, to zagrzebuja a do slomy sie "gowienka" przyczepiają i kotki potem brudne są. A raz byla burza, ludzie pojechali, a koty z matka utoneły, bo nakryli beczke dechą i kamieniem przyłożyli, zeby nie uciekly.
Nikt we wsi nie powie, ze krzywdza koty. Kazdy mowi, ze u nich koty na salonach i ze koty kochaja.Pogadac z nimi, to trudno uwierzyc, ze jest inaczej. No i wizyta pa nic by w ich przypadku nie pomogla. Poadopcyjna po jakims czasie pokazalaby co to za ludzie.Chociaz w ich przypadku tak by pieknie mowili, ze wlasnie ktos im koty podtruwa, ze podli ludzie, ze zazdroszcza im tych kotow i trują.
Nie generalizuje, ale po tym co widze tu po wsiach, to raczej mi trudno uwierzyc :roll: . Kot na wsi jest do lapania myszy.

Przepraszam, ze tu malo jestem. Obiecuje sie poprawić :wink:
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Śro sty 25, 2012 9:07 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Evelin1 pisze:Najprawdopodobniej jutro Krecik pojedzie do DT w Białymstoku..może wtedy będzie łatwiej o zdjęcia....
Jeśli pani Krecika nie bedzie wstawiała,to bedzie mozna z Nią się umówić ,pojechać i nacykać...
Może dziennikarka cos nacykala??
Piszę szczerze,jak wyglada sytuacja..ja w Białymstoku bywam,mieszkam dość daleko...

kumam, nie dopominalam się nowej sesji, myslałam, że macie cos gotowego a nie wstawionego. z doktorem wczoraj gadałm i wszystko wiem, najwazniejsze jest to, że jesli krecik będzie w DT w białystoku to może pociągniesie temat leczenia dziąseł, które są w złym stanie, doktore przyznało, że saznów zaognione i że wymagałoby to leczenia dłuższego.Jestem zainteresowana i zaangażowana w Krecika i mam znów rąbek nadziei na dom dla niego w Wawie... dobrze, że będzie DT w białymstoku... ech.

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Śro sty 25, 2012 9:32 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Renifer dziś pod Białymstokiem (zresztą pojechał z innym kociastym, tym raze z Korabiewic).
Ale może przy innej okazji jak będzie się wybierał w Waszym kierunku przywiezie np. Krecika do DS...

Oby się tylko kociasty wzmocnił.
Zaciskam racice za powodzenie działań :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro sty 25, 2012 10:01 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

[quote="Randa"]Zdjęcia z wcześniejszej wizyty u doktora z Kretem i Mandarynką ( jednemu i drugiemu po zastrzykach się poprawiło :D )

quote]
dzięki Randa!
superfoty, już posłałam do potencjalnego domu.

Mamrot

Post » Śro sty 25, 2012 10:25 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Chciałam tylko zwrócić uwagę, że Krecik jest właścicielem pięknych wąsów :D

A co do domku na wsi... wieś to nie miejsce zamieszkania, to stan umysłu i tyle. Trzeba przeprowadzić rozmowę i być czujnym. Można przecież pozostać z domkiem w kontakcie i prosić o ewentualne fotki i wieści o kotku.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Śro sty 25, 2012 11:16 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Kochani darczyncy!!!!mam prosbe do Was. Po pierwsze, prosze o podanie nickow(nie przy wszystkich wplatach są) po drugie prosze podawac na jaki cel, a po trzecie prosze mnie pilnowac. Zagladam dzisiaj do Banku elektronicznego, a tam nowa kasiora.

Tak wiec jeszcze raz:

Wpłacili na koty z Wolki:

Anna Migdalena G 50 zł
Tomasz K 50 zł
Dorota Dz/pwpw 100 zł
Jolanta K Z 100 zł
Katia80 120 zl
mamrot 50 zł
mamrot 70 zł
Patmol 20 zł
bakusiowa z dogo 100 zł
Na dzien dzisiejszy wplynelo razem 660 zł

Wydatki:

240 zł wizyta u weta z Kretem i Mandarynką(w tym testy badanie krwi i leki)
30 zł paliwo w dniu kastracji Kreta i Pirata

560zł - 270zł = 290 zł + 100 zl od bakusiowej = 390 zł / tyle zostalo, a poniewaz mialy byc w tych wplatach pieniadze na benzyne kiedy bede jezdzic do kotow, a na razie tak nie jest, to prosze powiedziec, co mam z nimi zrobic? Czy przelac z powrotem?

Chcialabym tez prosic o karme, jesli mozna. Jeszcze jest, ale na kilka dni, moze albo na tydzien. Widzialam tę, ktorą przyslala mamrot, to z polowe juz ubylo.
Ostatnio edytowano Czw sty 26, 2012 18:39 przez pinokio_, łącznie edytowano 2 razy
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Śro sty 25, 2012 11:22 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Pinokio! a dostała2 wory karmy po 15 kg kazdy?
bo nawet przy kilkunastu kotach to jakoś przynaję szybko wyszło... czyli jest jeszcze jeden worek?
30 kg na 15 kotów to 2 kg na głowe, moim zdaniem powinno na 2 tygodnie wystarczyc licząć 150 gr na kota dziennie, a 150 gr suchej dziennie to dużo jest...

Mamrot

Post » Śro sty 25, 2012 11:27 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Moj kawalek mozesz spozytkowac na rzecz kotow w dowolny spsob.
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Śro sty 25, 2012 11:28 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Mamrot pisze:Pinokio! a dostała2 wory karmy po 15 kg kazdy?
bo nawet przy kilkunastu kotach to jakoś przynaję szybko wyszło... czyli jest jeszcze jeden worek?
30 kg na 15 kotów to 2 kg na głowe, moim zdaniem powinno na 2 tygodnie wystarczyc licząć 150 gr na kota dziennie, a 150 gr suchej dziennie to dużo jest...

Myśmy robiły zrzutę na tę karmę i dostawca zostawił ją u sąsiada. Mamrot: nie pomyliłam czegoś, ale Ty chyba tak o tej dostawie pisałaś?

Pinokio: i poproszę o nr Twojego konta (wpłata na paliwo dla Ciebie).

issey32

Post » Śro sty 25, 2012 11:38 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Mamrot pisze:
Mamrot pisze:melduje dalej ciotka mamrot: bardzo dziekuję za wsparcie w opłaceniu 30 kg army purina cat chow sterilized - 261 zł kosztowało. Zjawka - 64, issey -70, gaota -40, ankacom - 50, mamrot- 87 - i wten sposób powstała nadwyżka którą jesli pozwolicie przekażę do Pinokio na paliwo... proszę o akcpetację.

Melduję że 50 zł poszło do Pinokio na paliwko

potwierdzam powyższe

Mamrot

Post » Śro sty 25, 2012 11:44 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Mamrot pisze:jojojoj!!!!
ciotka mamrot melduje, że gdyby ktos mial jakis pozaziemski kontkat z pinokio to karma 30 kg dla zdepopnowana u sąsiadów pod nr 51.Pinokio nieobecna, kurier mi zameldowal, żena podwórko nie wejdzie bo widzi pieski i słusznie nie wlazł. no. Pinokio poza zsięgiem komórkowym. Ciągle czekam na wieści o Kreciku,jak wsyzla biochemia i czy zastrzyki podawane od poniedziałku daly już jakis efekt na paszczy ?

Pinokio, rozumiem, że 21stycznia czyli nastepnego dnia zawiozlaś karme do wólki, 30 kg ( 2 worki po 15 kg), troche nie kumam jakim sposobem po 4ch dniach jest połowa czy nawet mniej. niemozliwe żeby 15tka zjadła po kilogramie przez 4 dni. to jakoś za dużo jest. może jest drugi worek nieotwarty ;)?
sprawdź proszę ;)

Mamrot

Post » Śro sty 25, 2012 12:23 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

Wiem,ze to nie na temat, ale nie wiem jaki temat byłby właściwy... i już czas na siedzenie przy kompie na dziś mi się skonczył.Więc wrzucam tu z prośbą o upowszechnienie. Chyba potrzebne będzie dla tej kobiety wsparcie!
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /201500867

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Śro sty 25, 2012 12:39 Re: 17 kotów-Wólka Zaleska- ludzie w szpitalu- potrzebne DT/DS

zjawka pisze:Wiem,ze to nie na temat, ale nie wiem jaki temat byłby właściwy... i już czas na siedzenie przy kompie na dziś mi się skonczył.Więc wrzucam tu z prośbą o upowszechnienie. Chyba potrzebne będzie dla tej kobiety wsparcie!
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /201500867

Tam raczej potrzebny dobry mediator, bo jak na razie to tylko koty tracą.

issey32

[poprzednia][następna]