DOKOCIŁAM SIĘ - GLUCIO CHCE POKOCHAĆ MISIĘ, A ONA?

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 24, 2012 21:13 Re: DOKOCIŁAM SIĘ - GLUCIO CHCE POKOCHAĆ MISIĘ, A ONA?

wiecie ja mam policyjne korzenie to szperam wszędzie
jak szperam to czasem znajduję -Marysia nie obrazi się chyba?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Wto sty 24, 2012 21:23 Re: DOKOCIŁAM SIĘ - GLUCIO CHCE POKOCHAĆ MISIĘ, A ONA?

ruda32 pisze:wiecie ja mam policyjne korzenie to szperam wszędzie
jak szperam to czasem znajduję -Marysia nie obrazi się chyba?

Marysia się nie obrazi na pewno :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Wto sty 24, 2012 21:26 Re: DOKOCIŁAM SIĘ - GLUCIO CHCE POKOCHAĆ MISIĘ, A ONA?

To ja Marysi dziękuję :ok:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Wto sty 24, 2012 21:34 Re: DOKOCIŁAM SIĘ - GLUCIO CHCE POKOCHAĆ MISIĘ, A ONA?

Izuniu, teraz ja ci pozaśmiecam.

Od dzieciństwa nie cierpię imienia Marysia. Serdecznie i szczerze. No, ale co zrobić.
Lubiłam, kiedy Tato mówił do mnie Mania, albo babcia - Mariewna.
Kiedy szłyśmy do liceum koleżanka wymyśliła, że będzie do mnie mówić Maja i to na wiele lat się przyjęło.
Do tej pory znajomi i krewni królika tak do mnie mówią, ale czasem wypływa ta Marysia i dostaję gęsiej skórki.
Teraz coraz częściej mówią do mnie "pani Mario" :mrgreen: A ja dorosłam wreszcie do swojego pięknego imienia. Tylko te cholerne zdrobnienia :evil:
Też macie taki stosunek do swoich imion?
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto sty 24, 2012 21:50 Re: DOKOCIŁAM SIĘ - GLUCIO CHCE POKOCHAĆ MISIĘ, A ONA?

kamari pisze:Od dzieciństwa nie cierpię imienia Marysia. Serdecznie i szczerze. No, ale co zrobić.
Kiedy szłyśmy do liceum koleżanka wymyśliła, że będzie do mnie mówić Maja i to na wiele lat się przyjęło.
Do tej pory znajomi i krewni królika tak do mnie mówią, ale czasem wypływa ta Marysia i dostaję gęsiej skórki.
Teraz coraz częściej mówią do mnie "pani Mario" :mrgreen: A ja dorosłam wreszcie do swojego pięknego imienia. Tylko te cholerne zdrobnienia :evil:

kamari :ryk: , to jak do Ciebie mówić ? Maja , Maria, Mańka ? 8O

Ja swojego imienia od dziecka nie cierpię, choc po mojej ukochanej Babci , w tamtych czasach Izabeli, a zwłaszcza Izabelli 8O nie było . No , ja jestem przez jedno l :ok: A na zdrobnienie izka , to alergii dostawałam i osobę nowo poznana, która tak sie do mnie odezwała, skreślałam z punktu :oops:
Ale miałam kolegę, mój rocznik , a już ładnych kilka lat za ludzkim TM i on to izka tak fajnie mówil, że polubiłam , ale tylko w jego wykonaniu. Teraz już mi nie przeszkadza, jak ktos tak do mnie mówi, a najczęściej - najstarsza wnuczka, która , zamiast babciu drze się izka, zrób się na czerwono :ryk: :ryk: / w sensie farby na włosy / :ryk: :ryk: :ryk:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto sty 24, 2012 22:00 Re: DOKOCIŁAM SIĘ - GLUCIO CHCE POKOCHAĆ MISIĘ, A ONA?

Prawdę powiedziawszy, dzisiaj jest mi wszystko jedno, jak mnie wołają :mrgreen: To było bardzo ważne te 20 lat temu.
Właśnie skończyłam podmywać kocie pupy i tak sobie myślę, że teraz najfajnieszym dla mnie imieniem jest Ciocia :wink:
Ciekawe, jak koty o nas myślą?

Jak już mnie biorą takie rozważania, to chyba znak, że trzeba iść spać :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto sty 24, 2012 22:10 Re: DOKOCIŁAM SIĘ - GLUCIO CHCE POKOCHAĆ MISIĘ, A ONA?

Mario, Twoje imię jest naprawdę piękne w tej pełnej wersji, ale do Ciebie no ta Marysia pasuje, swojska, zwyczajna, taka , jak my :oops:
Ale postaram się unikać, wiem , jak nie lubiane zdrobnienie drażni :mrgreen:
ale w myślach i tak będziesz dla mnie Marysią

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto sty 24, 2012 22:37 Re: DOKOCIŁAM SIĘ - GLUCIO CHCE POKOCHAĆ MISIĘ, A ONA?

kamari pisze:Też macie taki stosunek do swoich imion?

Identycznie! :mrgreen: Ale podczas gdy Maria jest adnym imieniem, moje.. masakra. :twisted:

Dobrej nocki!!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto sty 24, 2012 23:17 Re: DOKOCIŁAM SIĘ - GLUCIO CHCE POKOCHAĆ MISIĘ, A ONA?

kamari pisze:Izuniu, teraz ja ci pozaśmiecam.

Od dzieciństwa nie cierpię imienia Marysia. Serdecznie i szczerze. No, ale co zrobić.

O tak ja mam :mrgreen: ale już w sumie teraz mi zwisa :mrgreen: jak byłam młodsza nie cierpiałam jak matka mi mówiła Wiola :x i podoba mi się z angielskiego wymowa vailet :D nie nasze Wioletta :x ale pisownia z ang. Violet też nie ciekawie wygląda :mrgreen: a na drugie mam Izabela :ryk:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Wto sty 24, 2012 23:21 Re: DOKOCIŁAM SIĘ - GLUCIO CHCE POKOCHAĆ MISIĘ, A ONA?

Witamy Nocną Sowę bo przez te imiona przywitać siem zapomniałam :oops:
Obrazek ,

vailet

Post » Śro sty 25, 2012 9:17 Re: DOKOCIŁAM SIĘ - GLUCIO CHCE POKOCHAĆ MISIĘ, A ONA?

Ech, chyba wiekszość ludzi nielubi swoich imion ;)

Obrazek
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro sty 25, 2012 9:17 Re: DOKOCIŁAM SIĘ - GLUCIO CHCE POKOCHAĆ MISIĘ, A ONA?

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro sty 25, 2012 10:41 Re: DOKOCIŁAM SIĘ - GLUCIO CHCE POKOCHAĆ MISIĘ, A ONA?

Obrazek
Witamy tym razem wcześniej :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Post » Śro sty 25, 2012 12:05 Re: DOKOCIŁAM SIĘ - GLUCIO CHCE POKOCHAĆ MISIĘ, A ONA?

Doberek Izuś i kotki!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro sty 25, 2012 21:00 Re: DOKOCIŁAM SIĘ - GLUCIO CHCE POKOCHAĆ MISIĘ, A ONA?

Witamy wieczornie, po dobrze i pracowicie przeżytym dniu :D .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

[poprzednia][następna]