Zaadoptuję kotka!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 24, 2012 14:35 Zaadoptuję kotka!

Tak jak w temacie, kotek musi mieć spełnione następujące kryteria:
-kot europejski (dachowy)
-cały czarny
-płci męskiej
-młody (max ok 6 mies.)

Woj. Śląskie

klaudusia71

Od: Pon maja 09, 2011 15:03

Post » Wto sty 24, 2012 14:42 Re: Zaadoptuję kotka!

Napisz coś więcej o sobie - jakie warunki będzie miał kotek? Czy będzie wychodzący? Czy w domu są jakieś inne zwierzaki?
Pod opieką Fundacji Pod Jednym Dachem jest Malcolm - 8-miesięczny czarny kotek: http://www.podjednymdachem.org/kot.php?id=

Edit: tu jest wątek Malcolma i jego sióstr: viewtopic.php?f=13&t=131531

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Wto sty 24, 2012 14:50 Re: Zaadoptuję kotka!

Nie, kotek nie będzie wychodzący,w domu nie ma żadnych zwierzaków, lokum w mieszkaniu w bloku, właściciele para młodych ludzi, którzy uwielbiają koty i marzą o własnym, jako, że właśnie pojawiła się szansa mieszkania na swoim. 8 miesięcy to trochę za dużo, najlepiej, żeby kotek nie miał nadanego z góry imienia, chcielibyśmy nadać mu takie, które sami wybierzemy.

klaudusia71

Post » Wto sty 24, 2012 14:54 Re: Zaadoptuję kotka!

Imię zawsze można zmienić :)
Powodzenia w poszukiwaniach!

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Wto sty 24, 2012 16:21 Re: Zaadoptuję kotka!

W Katowicach, w lecznicy weterynaryjnej ,,Pupil'' na ul. Józefowskiej 100 jest czarny młody, wykastrowany kocurek.
Na zdjęciach on z rodzeństwem. On już bardzo długo siedzi w tej klatce i czeka na domek.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

viewtopic.php?f=13&t=134622 - wątek lecznicowy

Tylko dlaczego 6 miesięcy jest ok, a 8 miesięcy to za dużo? Od lat zajmuję się kotami w każdym wieku, więc nie rozumiem
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Wto sty 24, 2012 16:29 Re: Zaadoptuję kotka!

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Wto sty 24, 2012 17:19 Re: Zaadoptuję kotka!

klaudusia71 pisze:Nie, kotek nie będzie wychodzący,w domu nie ma żadnych zwierzaków, lokum w mieszkaniu w bloku, właściciele para młodych ludzi, którzy uwielbiają koty i marzą o własnym, jako, że właśnie pojawiła się szansa mieszkania na swoim. 8 miesięcy to trochę za dużo, najlepiej, żeby kotek nie miał nadanego z góry imienia, chcielibyśmy nadać mu takie, które sami wybierzemy.

co do imienia- to i tak zawsze można zmienić, to nie chip ani tatuaż :roll: Jak wyobrażasz sobie opiekę nad kotem ludzi, którzy oddają do adopcji-jak mają mówić o swoich podopiecznych: "ten po lewej od strony lodówki", "ten z czarną plamką nad lewym uchem", "ta co ją złapaliśmy w piwnicy na osiedlu 29 listopada"? Imię to taki znak rozpoznawczy dla opiekuna kota :wink:

rozmaryn ma 6 miesięcy, jest wykastrowany, skutecznie odrobaczony, zaszczepiony. Jest bardzo przyjaznym kotem, świetnie odnajduje się w nowych sytuacjach. Bardzo lubi głaskanie, tulenie, wręcz sam się o to upomina.
Obrazek
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Wto sty 24, 2012 23:20 Re: Zaadoptuję kotka!

EDIT: W tym miejscu polecałem cudownego Zozolka, ale po dalszych wypowiedziach autorki wątku na tym forum już jej nie polecam żadnego kota (albo raczej żadnemu kotu nie polecam autorki wątku).

Adam
Ostatnio edytowano Śro sty 25, 2012 22:48 przez aburacze, łącznie edytowano 1 raz
aburacze

Post » Wto sty 24, 2012 23:24 Re: Zaadoptuję kotka!

aburacze pisze:To ja polecę cudownego Zozolka:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

zapraszam na wątek DT smarti:
viewtopic.php?f=1&t=137918&start=225

Kotki z DT smarti są wydawane zaszczepione, odrobaczone, korzystają z kuwetki, są zachipowane i mają wyczyszczone ząbki. Do tego albo są wysterylizowane albo sterylizacja jest zapewniona przez DT :) A co do dowozu kota, to się da zorganizować, nie ma problemu.

Adam

Zozolek jest cudny!!!!!
Elegancik i z charakteru też łagodny z niego mężczyzna :) ale on wg kryteriow już "za stary" - ma 8 miesięcy...a szkoda, bo warto go zaadoptować wraz z jego miłością życia Śnieżką :D :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro sty 25, 2012 0:13 Re: Zaadoptuję kotka!

Mamy świetnego kocurka w fundacji, jest w DT w Tarnowskich Górach. Niestety słabo adopcyjny ze względu na swoją przypadłość... ale poza tym jest bardzo fajny, grzeczny i kochany :)
Kocio ma jakąś wrodzoną "wadę" polegajacą na przykurczu mięśni, to pewnego rodzaju niepełnosprawność która uniemożliwia mu skakanie na wysokie meble i obniża jego aktywność. Szukamy domku raczej bez zwierząt i niewychodzącego.

Oto Krawacik :)
Obrazek

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Śro sty 25, 2012 5:00 Re: Zaadoptuję kotka!

zabezpieczycie okna?czym?
czym będziecie karmić kota?
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Śro sty 25, 2012 8:08 Re: Zaadoptuję kotka!

.
Ostatnio edytowano Śro sty 25, 2012 21:07 przez Iza_, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Śro sty 25, 2012 20:07 Re: Zaadoptuję kotka!

Przypominam, że kotek ma być CAŁY czarny, bez żadnych łatek, ciapek i czego tam jeszcze.
Co do jedzenia z tego, co wiem, Purina ma jedne ze zdrowszych karm dla kotów, nie zawierających sztucznych barwników. Dawniej, gdy w domu były koty, karmiliśmy je właśnie puriną i royal canin.
Nie wiem jak to jest z kotami dokładnie, ale jeżeli kociak ma ok 8. mies. to chyba reaguje na imię i ciężko go będzie odzwyczaić?

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, że w tak krótkim czasie pojawiło się aż tyle ofert, powiem szczerze, że nie spodziewałam się tego, kotka będziemy mogli adoptować dopiero za ok. 2 tygodnie.

P.S. istnieje możliwość załączenia więcej zdjęć Rozmaryna?

klaudusia71

Post » Śro sty 25, 2012 20:12 Re: Zaadoptuję kotka!

klaudusia71 pisze:Przypominam, że kotek ma być CAŁY czarny, bez żadnych łatek, ciapek i czego tam jeszcze.
Co do jedzenia z tego, co wiem, Purina ma jedne ze zdrowszych karm dla kotów, nie zawierających sztucznych barwników. Dawniej, gdy w domu były koty, karmiliśmy je właśnie puriną i royal canin.
Nie wiem jak to jest z kotami dokładnie, ale jeżeli kociak ma ok 8. mies. to chyba reaguje na imię i ciężko go będzie odzwyczaić?

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, że w tak krótkim czasie pojawiło się aż tyle ofert, powiem szczerze, że nie spodziewałam się tego, kotka będziemy mogli adoptować dopiero za ok. 2 tygodnie.

P.S. istnieje możliwość załączenia więcej zdjęć Rozmaryna?

A co się stało z poprzednimi kotami :?:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro sty 25, 2012 20:14 Re: Zaadoptuję kotka!

klaudusia71 pisze:Nie wiem jak to jest z kotami dokładnie, ale jeżeli kociak ma ok 8. mies. to chyba reaguje na imię i ciężko go będzie odzwyczaić?

Nie wierz w to. Starsze koty da się przyzwyczaic do imienia. Dokarmialam dziczki i każdemu nadalam jakies imię. Dorosłe koty, kilkuletnie wyłazily z krzaków na moje donosne zawołania, żadne tam "kici-kici" tylko personalnie, po imieniu.
8 miesięczny kot to naprawdę jeszcze kociak.
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

[następna]