Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 23, 2012 14:39 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

:D Szalony Kolombo :D
Oj wiem coś o tym szaleństwie dzieciaków :twisted: u mnie Jaś i Małgosia chałpe roznoszą od 5-tej :evil:

Ps mam ważną sprawę..
Chcę wyjechać w tym tygodniu na 2 dni do rodzinki i nie chcę dzieci oddawać do KC - może ktoś by je przytulił na 2 dni :lol:
Martyna P - może ty dałabyś radę :?:
z tym że Małgosia ma kalcywirusa - już w stadium końcowym ale jednak.
Plisss kto pomoże :D
A może ktoś chce się do mnie wprowadzic na 2 dni( w tym 1 nocka) :D nie policzę drogo :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon sty 23, 2012 16:22 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Jutro akcja sprzątająca w schronie - zapraszam chętnych.
Dorotka już się zapisała - dzięki
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pon sty 23, 2012 17:50 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Dla wszystkich zainteresowanych JÓŻIO NIE MA BIALACZKI _UFF.
Ma infekcję dróg moczowych, pani dr przy okazji stwierdziła też że ma połamane zęby, może da się potem coś z tym zrobić,
Dziewczyny są jeszcze w Almavecie, dzwoniła przed chwilą Teresa. na pewno dalsze informacje zostaną przez nie opisane .

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon sty 23, 2012 17:56 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

gosiakot pisze:Dla wszystkich zainteresowanych JÓŻIO NIE MA BIALACZKI _UFF.
Ma infekcję dróg moczowych, pani dr przy okazji stwierdziła też że ma połamane zęby, może da się potem coś z tym zrobić,
Dziewczyny są jeszcze w Almavecie, dzwoniła przed chwilą Teresa. na pewno dalsze informacje zostaną przez nie opisane .

To super, że Józek "czysty" i oby tak zostało :ok:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon sty 23, 2012 18:40 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Mnie z reguły bardziej pasuje niedziela niż sobota, ale się dostosuję do większości. Pasuje mi zarówno pierwszy weekend jak i drugi - byle nie za wcześnie i nie za późno (KZKGOP) - cudownie byłoby gdzieś w centrum, ale gdzie trzeba będzie dojadę. Obecnie leżę chora więc niestety nie mam jak pomóc w czymkolwiek. :(

Jakby ktoś od nas mógł podpowiedzieć coś w sprawie drogi przez mękę załatwiania w UM kwestii sterylek: viewtopic.php?f=1&t=138232&start=0

I super że Józiek nie ma białaczki, choć infekcje dróg moczowych zwykle są bolesne, podobnie jak połamane zęby. Za zdrowie zbója :ok: :piwa:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sty 23, 2012 19:46 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Tak Dawidek przyjedzie jutro, dobrze byloby aby mial przygotowany boks.
Dzis bylismy u dr. Skolika rozmawialam z nim osobiscie, wiec powiedzial ze jeszcze go dokladnie obejrzy i chyba rtg zrobi i jutro napewno bedzie do odbioru.
Gosiu podejrzewam ze nie wczesniej jak o 13 - 13.30 wrocimy.
Niestety dzis nie dalo sie Reni zrobic rtg wiec musimy tym sposobem jechac jutro i bedzie miala rtg w premedykacji.
Rowniez zabieramy Sabinke celem rtg i orzeczenie czy gwozdz do wyjecia czy nie, wypowie sie p.dr. tez jest uzgodnione.
W czwartek na zabieg jedzie Miodek - bedzie mial usuwane zabki, niestety ale to jest jedyne co mozna zrobic w jego stanie dziasel.

Jozio super :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon sty 23, 2012 20:03 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Józek nie ma białaczki, ale ma zapalenie już nie tylko pęcherza ale i nerek. Dziś dostał leki i jutro też dostanie, ale potem jeszcze z 8 dni musi brać antybiotyk, a do tego potrzeba chętnych, którzy będą go dowozić w klatce iniekcyjnej na zastrzyk. Jeśli wszyscy zmotoryzowani się zadeklarują to każdemu wypadnie po 1, no maks. 2 wyjazdy z nim ;) Kto chętny na środę :?:

Arletka wyniki krwi ok, ale 41 stopni gorączki, odwodniona i kicha. Do jutra została na kroplówkach i będzie miała także badanie moczu.

Biedronek wygląda w miarę ok (póki bierze leki) ale jego domek się wycofał :cry: a w Almavecie czas mu się kończy :!: , do KCh wrócić nie może - sytuacja beznadziejna - ale chyba nie po to go ratowalismy by teraz usypiać :?:
Żaluję, że nie mam domu albo wielkiego mieszkania - przeznaczyłabym 1 pomieszczenie na pokój dla białaczkowców.

No i zapomniałam dodać, że Pysiolek (to on) okazał się malutki i przesłodki ;) ale to już Marta więcej napisze zapewne

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon sty 23, 2012 20:16 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Nasz najmłodszy podopieczny Pysiol, jest chłopakiem :ok: Ma pchły (już odpchlony) i świerzbowca. Został dzisiaj odrobaczony, testy oba ujemne! Uszka do czyszczenia i oridermyl (założyłam kartę). Za tydzień szczepienie, jutro wpiszę w rozpiskę szczepień. Książeczka założona.
W piątek jedziemy z Michałową i Pysiolem to weźmiemy też Józia.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon sty 23, 2012 20:32 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Wyjazdy Józia na zastrzyki:

26.01. czw. Teresa
27.01. pt. The Szops
28.01. sob. Iwona11
29.01. niedz.
30.01. pon. The Szops
31.01. wt. Mara S
01.02. śr.
Ostatnio edytowano Wto sty 24, 2012 12:44 przez The Szops, łącznie edytowano 3 razy

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon sty 23, 2012 20:42 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Tak jak napisała Mara, Józek i Arletka do jutra zostają w Almavecie.
Józio ma infekcję dróg moczowych. Musi być nawodniony, żeby wypłukać bakterie. Uszy ma OK, zęby do leczenia. Gruczoły okołoodbytowe drożne. Będzie brał zastrzyki przez 10 dni - potrzebni ochotnicy do transportu raz dziennie do Almavetu.
Ja jutro odbiorę Józia i Arletkę po pracy. Józek będzie teraz mieszkał w wolierze dodatkowo zabezpieczonej specjalną folią od dołu. The Szops podjadą jutro do Castoramy po materiał na ściankę. W ten sposób Józio będzie miał dodatkową ochronę.

Ewa, jutro zrobimy razem "odnowę biologiczną" Michałowej - kąpiel w specjalnym szamponie, a potem czyszczenie uszu.

Na zastrzyk z naszym milusińskim mogę jechać w sobotę w czasie dyżuru.
Ostatnio edytowano Pon sty 23, 2012 20:53 przez Iwona11, łącznie edytowano 2 razy

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pon sty 23, 2012 20:46 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

The Szops pisze:Wyjazdy Józia na zastrzyki:
25.01. śr.
26.01. czw.
27.01. pt. The Szops
28.01. sob.
29.01. niedz.
30.01. pon. The Szops
31.01. wt.
01.02. śr.

31

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon sty 23, 2012 21:59 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 23.01.-29.01.2012 r.
23.01. pon. rano Beatka wie. Teresa
24.01. wt. rano Marta wie. Ewa
25.01. śr. rano Beatka wie Cookie
26.01. czw.rano Marta wie. brak
27.01. piat rano brak wie. brak
28.01. sob. rano Iwonka wie. brak
29.01. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon sty 23, 2012 22:03 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Mara S pisze:
The Szops pisze:Wyjazdy Józia na zastrzyki:
25.01. śr.
26.01. czw.
27.01. pt. The Szops
28.01. sob.
29.01. niedz.
30.01. pon. The Szops
31.01. wt.
01.02. śr.

31

Sluchajcie jestem BADRZO WDZIECZNA za deklaracje jezdzenia z Joziem. Ale oprocz jutra jest az 8 zastrzykow do podania !!! Powiedzcie prosze w tej sytuacji - czy nie lepiej abym po prostu pokryla koszty pobytu Jozia w szpitaliku w Almavecie gdzie dostawalby zastrzyki ? co o tym sadzicie ? Bardzo prosze o uzgodnienie tej sprawy na forum , ja sie zastosuje do Waszej opinii , zalezy mi zeby Jozio wrocil do zdrowia, ale tez wiem ze wszyscy mamy granice wytrzymalosci a teraz jest w kch trudny okres. Bede czekac na wypowiedzi - na razie sa chetni na 3 zastrzyki dla Jozia a jest jeszcze 5 ...

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon sty 23, 2012 22:18 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

BIEDRONEK
Jak wszyscy wiedzą Biedronek od chyba poniedziałku jest w lecznicy. Dziś widziałyśmy Biedronka jego stan nawet "na oko" bardzo zdecydowanie się poprawił, łasi się , niemozliwie barankuje :) Leciutko zarzuca go na boczek przy chodzeniu jakby przed chwilą wyszedł z karuzeli jeśli oczywiście tak można napisać.
Zdaniem Pani Moniki Biedronek będzie wymagał wizyt u weta, leczenia i innych rzeczy które będą pozwalały mu w miarę dobrze funkcjonować, a najbardziej istotną sprawą jest mu potrzebny normalny dom , nie Kocia Chatka, do nas nie może i nie powinien wracać, bo za chwilę wróci do lecznicy w takim stanie w jakim tam trafił :(
Pani Dotor wyraziła się, iż opieka nad Biedronkiem to będzie opieka paliatywna. Jeśli nie znajdziemy dla niego normalnego domu, który zapewni mu opiekę to wg nie powinniśmy zadecydować niestety muszę to napisać o jego uśpieniu.
Mamy czas - nie jest go zbyt dużo :( w lecznicy może przebywać jeszcze jakiś czas do około połowy lutego. A dla nas teraz najważniejsze zadanie szukać Biedronkowi domu.
Tak sprawy wyglądają.

The Szops bardzo serdecznie chcę tu podziękować bo dzięki talentowi jej rączek Biedronek do końca stycznia ma zapewniony w lecznicy full wypas. Marta dziękuję.
Na część lutego Pani Doktor Monika też nas potraktowała bardzo, bardzo ulgowo z co też jesteśmy niesamowicie wdzięczni.
Reszta że tak powiem w naszych rękach. Wiem że może się to wydawać sprawą beznadziejną, ale trzeba zacząć działać i to już.

Ja ze swojej strony mam prośbę, bo teksty moich ogłoszeń są beznadziejne, czy dałby ktoś radę napisać tekst do ogłoszenia ale taki chwytający za serce - bo przecież historia Biedronka taka jest, ja wstępnie wykupię pakiet ogłoszeń dla Biedronka na 150 stronach, w tej chwili tylko przychodzi mi najprostsza myśl głowy, którą można zrobić na już.

terenia1

Post » Pon sty 23, 2012 22:23 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Ja z Józiem mogę podjechać w czwartek - Iwonko jak będziesz jutro w Almavecie z Józiem to proszę spytaj czy mamy go przywozić w klatce injekcyjne - Pani Monika będzie wiedziała o co chodzi :)
Gosiu z zostawieniem Józka w lecznicy to kiepski pomysł :wink: Panie wetki tylko pragną mu zrobić zastrzyk, a dal neigo też będzie lepiej ja będzie chyba w kociarni, bo w lecznicy spędziłby tydzień w klatce. Jakoś sobie poradzimy :wink:

terenia1

[poprzednia][następna]