sunshain pisze:co mogę im odpisać? - brak weny
zapytaj, czy możesz wobec tego dać ogłoszenie o sprzedaży broni i narkotyków.
powołają się na odpowiednie przepisy, a Ty im wtedy przywołasz ustawę. muszą zrozumieć, że teraz to jest to samo.
Moderator: Moderatorzy
sunshain pisze:co mogę im odpisać? - brak weny
Marcepan pisze:sunshain pisze:co mogę im odpisać? - brak weny
zapytaj, czy możesz wobec tego dać ogłoszenie o sprzedaży broni i narkotyków.
powołają się na odpowiednie przepisy, a Ty im wtedy przywołasz ustawę. muszą zrozumieć, że teraz to jest to samo.
klauduska pisze:8O![]()
język polska bardzo trudny chyba tutaj![]()
![]()
kto to pisał :/
klauduska pisze:8O![]()
język polska bardzo trudny chyba tutaj![]()
![]()
kto to pisał :/
Amazing Maurice pisze:„Art. 10a. 1. Zabrania się:
1) wprowadzania do obrotu zwierząt domowych na targowiskach, targach
i giełdach; - punkt mówi o tym, że nie wolno zwierząt sprzedawać na targowiskach. Zakaz dotyczy kotów rasowych i nierasowych. Sprzedawanie nierasowego kota w swoim domu tego punktu nie narusza
seidhee pisze:Amazing Maurice pisze:„Art. 10a. 1. Zabrania się:
1) wprowadzania do obrotu zwierząt domowych na targowiskach, targach
i giełdach; - punkt mówi o tym, że nie wolno zwierząt sprzedawać na targowiskach. Zakaz dotyczy kotów rasowych i nierasowych. Sprzedawanie nierasowego kota w swoim domu tego punktu nie narusza
A czy "wprowadzenie do obrotu" nie dotyczy jedynie sprzedaży po raz pierwszy? Jeśli odsprzedaję kota, którego kupiłam wcześniej, to jest to wprowadzenie do obrotu czy nie? Bo gdzieś wyczytałam, że nie.
danunka pisze:"Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia "
sunshain pisze:i tu się nie zgodzę
Marcepan pisze: zapytaj, czy możesz wobec tego dać ogłoszenie o sprzedaży broni i narkotyków.
seidhee pisze:A czy "wprowadzenie do obrotu" nie dotyczy jedynie sprzedaży po raz pierwszy? Jeśli odsprzedaję kota, którego kupiłam wcześniej, to jest to wprowadzenie do obrotu czy nie? Bo gdzieś wyczytałam, że nie.
marta-po pisze:Za chwilę w wiadomościach na Polsacie będą mówić o tym, że do schronisk trafia co raz więcej zwierząt z tzw. pseudohodowli. Stare, młode, niepotrzebne. A więc kolejny dowód na to, że pseudohodowle w większości były prowadzone przez ,,miłośników" zwierząt.
Tego się obawiałam, że zaczną wyrzucać te zwierzęta.
XAgaX pisze:marta-po pisze:Za chwilę w wiadomościach na Polsacie będą mówić o tym, że do schronisk trafia co raz więcej zwierząt z tzw. pseudohodowli. Stare, młode, niepotrzebne. A więc kolejny dowód na to, że pseudohodowle w większości były prowadzone przez ,,miłośników" zwierząt.
Tego się obawiałam, że zaczną wyrzucać te zwierzęta.
Na szczęście to "akcja" jednorazowa, moim zdaniem zrównoważy się to w dłuższej perspektywie mniejszą liczbą urodzonych kociąt i szczeniąt bez rodowodu.
marta-po pisze:Jeśli dobrze zrozumiałam art.11a jest to obowiązkiem, by taki program powstał do 31 marca.
A więc co waszym zdaniem mogę dalej zrobić jeżeli mnie zignorują i nie będą chcieli przeznaczyć na cel środków? Jestem zdeterminowana i chcę pociągnąć tą sprawę aż do pozytywnego zakończenia. Pisać pismo do powiatu załączając kopię mojej wymiany pism z gminą?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 170 gości