Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 23, 2012 17:50 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

meksykanka pisze:Dziś zostaną przebadani u weta, to dowiemy się czegoś więcej.

trzymam kciuki - oby poza katarem wszystko było wporządku :ok:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pon sty 23, 2012 18:16 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Ja też :ok: :ok:

Czekam na dobre wieści
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Pon sty 23, 2012 21:08 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Matwiej po wizycie ma zmiany w płucach i stan zapalny oczu tzn.spojówek.Otrzymał leki p/zapalne i antybiotyk na tydzień w zastrzykach,został odrobaczony ,zrobiłam mu tez morfologie krwi ma podwyższony poziom leukocytów lecz tak bedzie przy tych zmianach w płucach.Jeszcze troszkę stanu zapalnego w pyszczku i nie najładniejsze zęby do dalszego sprawdzania jak bedzie w lepszej formie.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon sty 23, 2012 21:17 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

co oznaczają te "zmiany w płucach"? czy na podstawie tych badań, które robiłaś można stwierdzić czy nie ma FeLV? Czytałam ostatnio o tej chorobie, a szczerze mówiąc nie znam się dokładnie na tych badaniach i testach. U nas pod tym względem jest weterynaryjny ciemnogród :roll:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pon sty 23, 2012 21:36 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ewexoxo pisze:co oznaczają te "zmiany w płucach"? czy na podstawie tych badań, które robiłaś można stwierdzić czy nie ma FeLV? Czytałam ostatnio o tej chorobie, a szczerze mówiąc nie znam się dokładnie na tych badaniach i testach. U nas pod tym względem jest weterynaryjny ciemnogród :roll:

Zmiany w płucach to po prostu zapalenie płuc tak jak i u ludzi.Na podstawie morfologi i badania można kota o Felv podejrzewać lecz by stwierdzić to trzeba zrobić testy.Matwiej testów nie miał robionych jest w tym momencie chory na zapalenie płuc ,ma katar ,zapalenie spojówek.

horacy 7

Post » Pon sty 23, 2012 21:48 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

wiesz pytam, bo się po prostu na tym nei znam za bardzo :oops: a jak się zdrówko poprawi to pewnie trzeba będzie ząbki czyścić. oprócz tych chorób jak wet ocenił ogólny stan kocurka?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pon sty 23, 2012 21:52 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Ja też się nie znam, ale to zapalenie płuc da się wyleczyć?

Swoją drogą to chyba był najwyższy czas na wyciagnięcie Matwieja ze schronu :)
* Semper eadem *

ksb

Post » Pon sty 23, 2012 22:03 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

ksb pisze:Ja też się nie znam, ale to zapalenie płuc da się wyleczyć?

z tego co wiem (albo mi się wydaje że wiem) to zapalenie płuc podobnie jak u człowieka - jest uleczalne
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pon sty 23, 2012 22:05 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Musi być - taką mam nadzieję :ok: :ok:
* Semper eadem *

ksb

Post » Pon sty 23, 2012 22:07 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

a jak pozostałe koty? co z tym biedakiem ze schronu? wzięłaś go?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pon sty 23, 2012 22:09 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Oczywiście że jest wyleczalne. Ale nieleczone bądź źle leczone lub niedoleczone może dać powikłania - warto zrobić dobrą diagnostykę i wdrożyć odpowiednie leczenie.
Miś (banerek w moim podpisie) miał nieleczony kk i pewnie zapalenie płuc przez kilka lat pobytu w schronie i wyszedł teraz z tego przy pomocy.... zwyklego unidoxu, ktory jest idealnym antybiotykiem na drogi oddechowe. Oczywiście wszystko zalezy od stanu kota i przez internet nie leczymy :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon sty 23, 2012 22:12 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Noto kamień spadł mi z serca :D
* Semper eadem *

ksb

Post » Wto sty 24, 2012 9:04 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Dlatego Matwiej dostał antybiotyk a za tydzień jedzie na kontrolę i będzie dalsze leczonko, trzeba też ząbki obejrzeć.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto sty 24, 2012 9:26 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

meksykanka pisze:Dlatego Matwiej dostał antybiotyk a za tydzień jedzie na kontrolę i będzie dalsze leczonko, trzeba też ząbki obejrzeć.
Tak jak Zosia napisała ,wetka powiedziała ,że trzeba trochę leków,pracy.ciepła i miłosci i będzie dobrze.Teraz jestem tylko na chwilę bo praca.Matwiej dzisiaj rano chciał iść z moja koleżanką ,on tak chce do człowieka ,zreszta reszta towarzystwa też.Wszystkim serdecznie dziekuje za wsparcie wszelkiego rodzaju,bez tego nie dałabym rady tutaj trwać.

horacy 7

Post » Wto sty 24, 2012 12:21 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - dostał szansę :)

Biedny Matwiejek, tak chce do ludzia :(
Trzymaj się Matwiejku :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

[poprzednia][następna]