Delikatna Misia szuka DS - okolice Warszawy (film - 1 post)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie sty 08, 2012 16:02 Delikatna Misia szuka DS - okolice Warszawy (film - 1 post)

Oto Misia:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

http://youtu.be/BkoU3oIL0HE - Misia w budzie

Misię znalazłam błąkającą się przy szosie, w środku lasu, wiele kilometrów od najbliższych siedzib ludzkich. Była wychudzona, zapchlona, miała kleszcze. Zawsze mam w samochodzie karmę dla zwierząt, więc nakarmiłam ją. Była bardzo głodna, jednak ważniejsze od jedzenia było dla niej to, żeby się do mnie przytulać. Nie miałam sumienia jej tam zostawić. Zapakowałam do samochodu, gdzie szybko zwinęła się w kłębuszek i zasnęła.

Misia jest suczką ogromnie delikatną, wrażliwą i subtelną. Taka krucha psina. Niesamowicie lgnie do ludzi, uwielbia się przytulać. Wtula nos w człowieka i wtedy jest najszczęśliwsza.

Suczkę odrobaczyłam, odpchliłam, powyciągałam kleszcze. Wysterylizowałam ją i zaszczepiłam przeciwko wściekliźnie. Ma założoną książeczkę. Misia ma około 2-3 lat, w przeszłości miała szczeniaki, o czym świadczyły troszkę wydłużone sutki. Jest niewielka, waży około 9 kg.

Pilnie poszukuję dla niej domu, gdyż jest u nas 11 psów i jest to ogromne obciążenie finansowe i czasowe. Tym bardziej, że tak delikatna suczka powinna mieć swojego człowieka, który indywidualnie zajmie się nią, wygłaszcze, poprzytula, będzie z nią rozmawiał. U nas przy takiej ilości zwierząt jest to niemożliwe.
Kontakt ze mną: marta-po@wp.pl
Ostatnio edytowano Pon sty 23, 2012 10:32 przez marta-po, łącznie edytowano 3 razy
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Nie sty 08, 2012 19:07 Re: Delikatna Misia szuka DS

Miała szczęście w nieszczęściu dzięki tobie , teraz tylko domu do szczęścia brakuje ...
A ogłaszasz ją ?
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie sty 08, 2012 20:04 Re: Delikatna Misia szuka DS

Tak, właśnie zintensyfikowałam działania. Joluka porobi mi ogłoszenia, ja muszę w końcu zagościć na dogo i tam ją zaprezentować. Ale dziś tam zajrzałam i muszę mieć trochę więcej czasu, żeby się tam odnaleźć.
Misia jest akceptowana przez inne psy, jak i ona również lubi ich towarzystwo. Nie wiem jak z kotami, gdyż Misia przebywa na podwórku, ma ocieploną budę, więc nie wiem jak zareagowałaby na koty. Parę dni temu, po 14 tu miesiącach :roll: udało nam się wyadoptować suczkę, która przyjaźniła się z Misią i nawet wolała z nią siedzieć w jednej budzie, niż w oddzielnych. Zapewne było im cieplej. Tak więc Misia lubi zarówno psy jak i ludzi. Ale ludzi szczególnie uwielbia.

marta-po

Post » Nie sty 08, 2012 23:02 Re: Delikatna Misia szuka DS

Banerek:

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=21&t=137717][img]http://miau_miau2010.republika.pl/misia.gif[/img][/url]

:ok: :ok: :ok:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Nie sty 08, 2012 23:15 Re: Delikatna Misia szuka DS

Marta fajna z Ciebie Dziewczyna :)
A Misia wygląda bardzo eterycznie i elegancko :)
Trzymam bardzo mocne kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Śro sty 18, 2012 21:32 Re: Delikatna Misia szuka DS - okolice Warszawy

Misia bardzo przypomina mi Lucka którego znalazłam w kwietniu umierającego w rowie przy jednej z dróg.Tylko on troszkę większy jest teraz.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt sty 20, 2012 12:12 Re: Delikatna Misia szuka DS - okolice Warszawy

Misia została nazwana na cześć innego białego psa - Miśka, który odszedł za TM. Misia ma bardzo mięciutką sierść, troszkę za dużo przybrała na wadze, ale już zamówiłam karmę light dla niej i reszty przygrubych psów.

Misia to taki słodki dzieciak, bardzo łagodny, ufny i przyjacielski. Będzie prawdziwą wierną przyjaciółką dla kogoś, kto ją zaadoptuje.

marta-po

Post » Nie sty 22, 2012 23:10 Re: Delikatna Misia szuka DS - okolice Warszawy

W pierwszym poście dorzuciłam film z Misią.

marta-po

Post » Wto sty 24, 2012 20:53 Re: Delikatna Misia szuka DS - okolice Warszawy (film - 1 post)

Jejku... jaka ona jest kochana i nieśmiała...

RudyiSrebrnyKot

Post » Wto sty 24, 2012 22:50 Re: Delikatna Misia szuka DS - okolice Warszawy (film - 1 post)

Bardzo nieśmiała, subtelna, delikatna, łagodna - cała ona

marta-po

Post » Wto lut 14, 2012 12:37 Re: Delikatna Misia szuka DS - okolice Warszawy (film - 1 post)

Misia

Obrazek

marta-po

Post » Wto kwi 03, 2012 16:43 Re: Delikatna Misia szuka DS - okolice Warszawy (film - 1 po

Jaka ona piękna :D...

RudyiSrebrnyKot

Post » Sob maja 12, 2012 18:39 Re: Delikatna Misia szuka DS - okolice Warszawy (film - 1 po

Co z Misią? Bo wkleiłam sobie banerek, a nie wiem czy jeszcze aktualny.

aniaposz

Od: Pt maja 25, 2007 8:41

Post » Czw maja 17, 2012 19:53 Re: Delikatna Misia szuka DS - okolice Warszawy (film - 1 po

Dołączę do pytania. :)
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53