ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Czw sty 19, 2012 14:09 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maluchy czekają -Piracik i czarny z Palucha

AgaPap pisze:Na koncie mamy tylko 270 złotych z czego 50 jest ze wskazaniem dla jopop, bo zapomniałam jej przelać :oops:

Chyba przyjdzie nam ogłosić bankructwo niedługo Obrazek

na szczęście dla tych dwóch futerek styczniowych mamy i mam nadzieję,że jeszcze jakieś pieniążki spłyną- dobrze byłoby, aby ślepaczki były podpięte na stałe jak pudełka styropianowe np. myśle,że tak podpiete powinny być watki kotków wyjątkowych, nerkoych, trzustkowych, aby łatwo można było dotrzeć , jesli ktoś ma problem, kiedyś tak było potem nam odmówiono takiego wyszczególnienia, bo w ABC jesteśmy, ale mało kto tam wchodzi :(

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw sty 19, 2012 20:27 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maluchy czekają -Piracik i czarny z Palucha

alessandra - z drugiej strony czesto ludzie watkow podpietych po prostu po jakims czasie nie widza :(

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Pt sty 20, 2012 18:06 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maluchy czekają -Piracik i czarny z Palucha

Wróciliśmy od weta , wet z ciągnął szwy zdziwiony że tak ładnie się wygoiło .Filus nie będzie miał usuwanego oczka ale już na nie nie będzie widział ma białe ..Jeszcze kilkanaście dni mam mu dawać do oczka lekarstwo , potem na kontrol i chyba już będzie koniec wizyt , zostaną szczepienia .Tak się ciesze że nie musi mu go usunąć wet ..

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob sty 21, 2012 20:24 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maluchy czekają -Piracik i czarny z Palucha

katarzyna1207 pisze:Mam do oddania krople do oczu: HYLO CARE, prawie nie używane i dosyć drogie, ważne jeszcze 4 miesiące. Stokrotka już ich nie zużyje, bo ma oczko zaszyte, a szkoda, żeby się zmarnowały ...
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie sty 22, 2012 15:57 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maluchy czekają -Piracik i czarny z Palucha

Pimpusia nadal czeka na domek. :(

Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie sty 22, 2012 21:54 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maluchy czekają -Piracik i czarny z Palucha

Taką biedę znalazłam dziś na "kociarni":
viewtopic.php?f=13&t=138204

felis pisze:Niewidoma jest w schronisku od lata. Jest kotką nienajmłodszą. Oceniana na 7, 8 lat. Możliwe, że jest starsza.
Nie wiadomo co jest przyczyną takiego stanu jej oczu.
Zdjęcia które widzicie poniżej są robione od sierpnia do stycznia, a można odnieść wrażenie, że robione są w jednym czasie. Dlaczego? Ona się praktycznie nie rusza. Dlaczego? Boi się. Boi się podejść do miski z jedzeniem, czy wodą bo zaraz dostanie po głowie. W jej stanie i przy tak dużym zagęszczeniu nie ma możliwości, by nie dotknęła innego kota. To samo dzieje się, gdy chce wejść czy wskoczyć na legowisko na podłodze czy na półce. Dlatego zrezygnowała już z prób znalezienia sobie miękkiego posłania, czy najedzenia się do syta.
Szuka... litości

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie sty 22, 2012 23:02 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maluchy czekają -Piracik i czarny z Palucha

:( może jakiś dt.........

lidka02

Post » Pon sty 23, 2012 17:56 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maluchy czekają -Piracik i czarny z Palucha

Straszliwie żal tej biedulki... :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon sty 23, 2012 19:19 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maluchy czekają -Piracik i czarny z Palucha

magaaaa pisze:Na Paluchu jest taki Ślepak:
jamkasica pisze:ŚLEPAK Kolejna czarna, niedowidząca ślicznota... Ech..
Obrazek

Bardzo potrzebuje DT.
To dziecko, ma zaledwie kilka miesięcy.
Coś tam widzi, ale będzie na pewno wymagać leczenia i konsultacji okulistycznej.
Bardzo, bardzo proszę o DT dla Niego!

Czarnuszek nadal tkwi w schronie :cry:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon sty 23, 2012 22:25 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maluchy czekają -Piracik i czarny z Palucha

A ile on widzi miał testy pewnie nie , strasznie mi go żal ..........

lidka02

Post » Wto sty 24, 2012 14:09 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maluchy czekają -Piracik i czarny z Palucha

Bazyliszkowa pisze:
Obrazek

Bardzo potrzebuje DT.
Coś tam widzi, ale będzie na pewno wymagać leczenia i konsultacji okulistycznej.

Proszę zobaczyć, jak się mizia i posłuchać - jak mruczy...
http://www.youtube.com/watch?v=mJIJ8gRT-bY

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto sty 24, 2012 14:09 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maluchy czekają -Piracik i czarny z Palucha

magaaaa pisze:
Bazyliszkowa pisze:
Obrazek

Bardzo potrzebuje DT.

Proszę zobaczyć, jak się mizia i posłuchać - jak mruczy...
http://www.youtube.com/watch?v=mJIJ8gRT-bY

i szukać DSu :wink:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto sty 24, 2012 19:33 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maluchy czekają -Piracik i czarny z Palucha

Nie wiem jak niektórzy na to zareagują ale ja moge dać mu domek juz obseruje go od dawna i nie moge przez niego spać po nocach , u mnie różnie nieraz koty chorują itd ale mają opieke wet , można to sprawdzić .On nie może tam byc dłużej bez człowieka , zrobie mu testy jak będą negatywne to zaszczepię i na pewno będzie mu lepiej jak w schronisku ....Zastanówcie się chyba warto zobaczy co to znaczy życie w domu , sanie w wyrku i mieć człowieka na wyciągnięcie ręki ......

lidka02

Post » Wto sty 24, 2012 19:44 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maluchy czekają -Piracik i czarny z Palucha

Lidziu ,a ja wlansie zalatwiam juz zeby maly przyszedl do mnie :-)).

kizki julity

Od: Wto paź 27, 2009 7:26

Post » Wto sty 24, 2012 19:46 Re: ŚLEPACZKI cz.V-maluchy czekają -Piracik i czarny z Palucha

a jak z sunieczka? kociaki przyjada dzis w nocy.....zaraz ci jutro napisze co z nimi.dla chlopaczka mam juz domek :-).znam tych ludzi ,maja juz 2 koty ode mnie.Tam mu bedzie dobrze.I wiesz ,ze moze i dla mamuski mam domek?`! taki gdzie ebdzie mogla wyhcodzic ale bezpiecznie...ale to jeszcze nie jest calkiem pewne....

kizki julity

Od: Wto paź 27, 2009 7:26

[poprzednia][następna]