Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 21, 2012 11:46 Re: Tymczasy.Potrzebna karma,leki,budki. Beznadziejna sytuacja:(

zaglądam,czytam i podziwiam za wytrwałość i Wielkie Serce...

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Sob sty 21, 2012 20:44 Re: Tymczasy.Potrzebna karma,leki,budki. Beznadziejna sytuacja:(

Ja też zaglądam...

Miałam w ten weekend podskoczyć do Ani, przekazać fanty dla kotków ale niestety leżę odłogiem z kompresem na czole i gorączką 39oC :(

mata_hari

Od: Czw wrz 15, 2011 13:17

Post » Sob sty 21, 2012 22:14 Re: Tymczasy.Potrzebna karma,leki,budki. Beznadziejna sytuacja:(

Anna Rylska pisze:zapraszam na mały bazarek, bardzo prosimy o zaglądanie i podrzucanie

viewtopic.php?f=20&t=138151

Zapraszam serdecznie do pomocy, jest bardzo potrzebna, bo i karma jest bardzo potrzebna, i kilka budek do Brwinowa i dwie kotki potrzebują też sterylki.
Jagienka już pod koniec miesiąca ma termin, a długowłosa Sami też jak najszybciej powinna być cięta. Właśnie kończy jej się rujka.

Człowiek nie wie w co ręce ma wkładać.
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Nie sty 22, 2012 12:09 Re: Tymczasy.Potrzebna karma,leki,budki. Beznadziejna sytuacja:(

Aniu, a co u biednego Homerka?
Walcz kotku z tą wstrętną zarazą!

Aniu, chciałoby się jakieś nowe fotki pooglądać... Wiem, nie masz czasu na foty :cry:
Ale dawno nie widziałam Jagienki. Mam nadzieję, że zaczęła wreszcie rosnąć!

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Nie sty 22, 2012 12:15 Re: Tymczasy.Potrzebna karma,leki,budki. Beznadziejna sytuacja:(

A ja bym chciała spytać, jak oczka Iskierki? :)

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Nie sty 22, 2012 13:11 Re: Tymczasy.Potrzebna karma,leki,budki. Beznadziejna sytuacja:(

mavi nie ma w sumie czym się chwalić, co pisać ( optymistycznego), dlatego wolę milczeć :( Po co jęczeć :oops:

Homerek bardzo źle się czuje, ma ogromny katar, łzawią mu oczy, kicha , gorączkuje, ma biegunki, alergię pokarmową i łojotokowe zapalenie skóry ( bardzo ciężkie do wyleczenia), jakby wszystkiego było mało :( Ma rany, wyłysiał mocno.
Potrzebuje leków wzmacniających, dostaje różne specyfiki na skórę. Białaczka ostro wzięła się za niego :( Jego zdjęcia pokazywałam.

Jańcia średnio rośnie, bardzo mało, jest drobniutka, chuda, wybredna i jest zapisana na sterylkę na koniec miesiąca, jak się nam oczywiście to uda. Wygląda jak kocia 4 miesiące.

Długowłosa Sami właśnie zakończyła rujkę. Z nią też są przeboje. Jest na diecie sensitiviti, inetstinal i surowej wołowinie. Potrzebuje nie długo sterylizacji.

Oprócz tego "standard" - bezdomniaczki i w grodzisku i w brwinowie ...... karmienie .......zima i związane z tym moje problemy. NIgdy bym nie pomyślała nawet,ze będę karmić, opiekować się liczbą ok. 80 kotów bezdomnych ( brzmi brzydko).
Do tego opieka nad kotką po operacji łapki - już kiedyś o tym wspominałam ( to tez mój tymczas).
Oskarek nerkowy też dziś nie bardzo się czuje, z jedzeniem nie bardzo, marudzi, mam nadzieje, ze ma tylko zły dzień!

Optymistyczna wiadomość jest taka, że Iskieta i Mikuś mają jeden wspólny dom stały w Warszawie. Dzwonili tylko po Iskierkę ale na mówiłam na rodzeństwo. Kotka pojechałam za całym zapasem leków.

Zdjęcia postaram się zrobić, choć wcale mnie one nie cieszą, nawet ich wstawianie, może minie nie długo.

Trzymajcie się ciepło Kochani!

Anna Rylska

Post » Nie sty 22, 2012 13:18 Re: Tymczasy.Potrzebna karma,leki,budki. Beznadziejna sytuacja:(

Bardzo się cieszę,że Iskierka i Mikuś mają wspólny domek. Niech im się wiedzie w nowym domku :ok: :ok: :ok:
Czyli z brwinowskich maluchów została u Ciebie Jagienka? Aniu czy ona ma ogłoszenia?
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Nie sty 22, 2012 14:09 Re: Tymczasy.Potrzebna karma,leki,budki. Beznadziejna sytuacja:(

ma

Anna Rylska

Post » Nie sty 22, 2012 17:25 Re: Tymczasy.Potrzebna karma,leki,budki. Beznadziejna sytuacja:(

No to może i dla niej znajdzie się wreszcie jakiś dom :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Nie sty 22, 2012 17:55 Re: Tymczasy.Potrzebna karma,leki,budki. Beznadziejna sytuacja:(

Zrobiłam taki malutki bazarek dla podopiecznych Ani, może komuś przydadzą się niebanalne korale na karnawałowe wyjście?
viewtopic.php?f=20&t=138194
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Nie sty 22, 2012 19:12 Re: Tymczasy.Potrzebna karma,leki,budki. Beznadziejna sytuacja:(

ametyst55 pisze:Bardzo się cieszę,że Iskierka i Mikuś mają wspólny domek. Niech im się wiedzie w nowym domku :ok: :ok: :ok:
Czyli z brwinowskich maluchów została u Ciebie Jagienka? Aniu czy ona ma ogłoszenia?

Cieszę się bardzo! :D Jest jednak jakaś dobra wiadomość!
To teraz kciuki za resztę kociaczków, przede wszystkim za wyzdrowienie Homerka! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Nie sty 22, 2012 19:32 Re: Tymczasy.Potrzebna karma,leki,budki. Beznadziejna sytuacja:(

Anna Rylska pisze:Optymistyczna wiadomość jest taka, że Iskieta i Mikuś mają jeden wspólny dom stały w Warszawie. Dzwonili tylko po Iskierkę ale na mówiłam na rodzeństwo. Kotka pojechałam za całym zapasem leków.

Aniu, to po prostu fantastyczna wiadomość! :D Zawsze to dwie biedy i dwa pyszczki do wykarmienia mniej. Oby tak dalej :ok:

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Nie sty 22, 2012 19:57 Re: Tymczasy.Potrzebna karma,leki,budki. Beznadziejna sytuacja:(

tak, trzeba pamiętać i tym, że zostają prawie zawsze sprawy do załatwienia po kotach które znalazły domu, tak jak i teraz

Anna Rylska

Post » Pon sty 23, 2012 9:53 Re: Tymczasy.Potrzebna karma,leki,budki. Beznadziejna sytuacja:(

potrzebuję kaftan po sterylkowy rozmiar S, dość pilnie, ma ktoś może?

Anna Rylska

Post » Pon sty 23, 2012 10:16 Re: Tymczasy.Potrzebna karma,leki,budki. Beznadziejna sytuacja:(

Anna Rylska pisze:potrzebuję kaftan po sterylkowy rozmiar S, dość pilnie, ma ktoś może?

:idea: :idea: :idea:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

[poprzednia][następna]