KATOWICE i śląskie

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon gru 12, 2011 22:45 Re: KATOWICE i śląskie

a zna ktoś Animals Center dr Jarek i dr Michał, w Myszkowie?

klauddyna

Od: Czw wrz 15, 2011 9:00

Post » Wto gru 13, 2011 12:28 Re: Re:

mamaGiny pisze:
Bounty pisze:KATOWICE
nie polecam "pań" (doslownie pań nie lekarzy) z przychodni przy ul.Myslowickiej w Katowicach Giszowcu.
Moj kotus umieral na bialaczke a przy kolejnej kroplowce, jedna z nich przyznala sie, ze do tej pory: 'nie umie nauczyc sie bialaczki'
No comments...

edit: ja miałam pierwsze spotkanie niezbyt fortunne z tą przychodnią przy sterylce kotki, ale... zwracam honor chirurgowi - w tym roku sterylka z czyszczeniem oczodołu - fachowo, czyściutko z pełną informacją co i jak - pana chirurga polecam jak najbardziej

ponieważ źle skopiowałam czyjąś wypowiedź - zmieniłam zdanie na temat przychodni na Giszowcu- jeśli chodzi o chirurga ;-) polecam
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto gru 13, 2011 18:57 Re: KATOWICE i śląskie

jacek1982 pisze:a jakie macie opinie na temat przychodni ANIMAL na POW33 w Częstochowie ?

Polecalam juz w tym wątku tą lecznice.
Jak dla mnie bardzo dobrzy diagnosci, idealni gdy ze zwierzakiem dzieje sie cos niedobrego.
Ja sobie ich bardzo cenie.

Niestety w gabinecie nie jest najczysciej a i podejscie do zwierzaków nie do konca mi odpowiada - musze sama kota trzymac ktory u weta zachowuje sie paskudnie, w innej lecznicy trzymala sama p. wet i kot przestal sie rzucac i wyrywac.
Wiec na szczepienia i okresowe wizyty jezdzimi gdzie indziej.

ennante

Od: Pt sie 08, 2008 12:59

Post » Śro sty 04, 2012 2:11 Re: KATOWICE i śląskie

Dąbrowa Górnicza

Nigdy nie uwierzę w to co pisze w opinii na temat Centrum Zdrowia Małych zwierząt pana Klorygi.
Dali 7 wspaniałych miesięcy życia mojej kotce, a potem pozwolili jej godnie odejść. Żegnali ją jak swoje własne zwierze.
Są to ludzie z sercem, pomagają moim bezdomniakom całkiem za darmo.
Wspaniali ludzi i dobrzy lekarze!
Od kilku miesięcy pojawiam się sporadycznie..
Powód?
Choroba, przepraszam.

Jetrel

Od: Pon gru 06, 2010 13:15

Post » Śro sty 18, 2012 21:40 Re: KATOWICE i śląskie

przejrzałam wątek, ale nie znalazłam nic o lecznicy na Kostuchnie, na ul. Szałwiowej
http://www.weterynarz.katowice.pl/kontakt.html

Jakieś opinie na temat tamtejszy wetów? Albo może ktoś zna dobrą, wartą polecania lecznicę w tej okolicy?
Obecnie mieszkam właśnie na Kostuchnie, auta brak więc rozglądam się gdzie mam najbliżej.
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Śro sty 18, 2012 21:41 Re: KATOWICE i śląskie

przejrzałam wątek, ale nie znalazłam nic o lecznicy na Kostuchnie w Katowicach, na ul. Szałwiowej

Jakieś opinie na temat tamtejszy wetów? Albo może ktoś zna dobrą, wartą polecania lecznicę w tej okolicy?
Obecnie mieszkam właśnie na Kostuchnie, auta brak więc rozglądam się gdzie mam najbliżej.
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Sob sty 21, 2012 15:24 Re: KATOWICE i śląskie

klauddyna pisze:a zna ktoś Animals Center dr Jarek i dr Michał, w Myszkowie?

Jeżeli chodzi o leczenie kotów to tylko Jarek sama tam chodzę, co prawda z kotami mają mało wspólnego ale jest przy najmniej szczery jeżeli czegoś nie wie to radzi skonsultować się z jakimś specjalistą. Michała odraczam stanowczo!!!

gocha1p

Od: Czw lut 17, 2011 14:17

Post » Nie sty 22, 2012 12:24 Re: KATOWICE i śląskie

berni pisze:przejrzałam wątek, ale nie znalazłam nic o lecznicy na Kostuchnie w Katowicach, na ul. Szałwiowej

Polecam w 100 % - dr Jarosław Birecki :ok:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon sty 23, 2012 10:46 Re:

Chorzów

Nie polecam dr Parczyka. U mojego kocura, 8 letniego persa i kastrata nie był w stanie wykryć zapalenia nerek. Kot nie chciał jeść i pić, leczył go na zapalenie gardła. Chorobę odkrył, gdy już było za późno. Po tygodniu męczarni kota (do tej pory pamiętam, jak godzinami wył, jak musiałam go karmić strzykawką), trzeba go było uśpić. Pomijam, ile leków mój kociak dostał niepotrzebnie i ile pieniędzy wydaliśmy...

Polecam za to z całego serca przychodnię w Chorzowie, na ul. Gwareckiej 17.
Szczególnie panią doktor. Gdy zgarnęłam kotkę ze schroniska, która miała koci katar, została wyleczona naprawdę w szybkim tempie. Pani doktor dokładnie bada chorobę, analizuje stan, jest bardzo dociekliwa. Mam do niej całkowite zaufanie. Pomogła też przy paru problemach behawioralnych (gryzienie). I co najważniejsze: są tam bardzo przystępne ceny.
Sterylizacja też poszła bez zarzutu, wszystko się dobrze i szybko wygoiło, dzwoniłam do przychodni parę razy, za każdym razem dostałam dobrą poradę. Polecam!

Formica pisze:CHORZÓW

nie wiem czy już było ale nie mam siły czytac :D
polecam lecznice dr Parczyka na ulicy Katowickiej 90
(uwaga w tym samym budynku sa dwie lecznice i tej drugiej nie polecam!!!)
dr. Parczyk jest specjalista chirurgiem! maja dobre wyposazenie (usg)i doskonala kadre:P
DrParczyk ma jeszcze jedna lecznice w Zabrzu na ul.Piłsudskiego
(usg i rentgen)
szczerze polecam

javeira pisze:Ja rowniez polecam dr Marka Parczyka w Chorzowie

tel 032 241 07 26 lub 0 601 865 330

czynne :
pon-piatku 8:00-20:00
soboty 8:00-13:00
niedziele i swieta 8:00-11:00

pan drM. Parczyk przyjmuje od 16 a rano jest iiny wterynarz. jednak ja polecam Parczyka :D

Shishka pisze:Szczerze mówiąc nie wiem jak leczy dr.Marek Parczyk w Chorzowie,za to wiem jak leczy jego ojciec w Świętochłowicach i stanowczo odradzam...Kiedy byłam tam ładnych parę lat temu,podczas szczepienia,igła wygieła się i spadła na podłogę a On nałożył ją z powrotem na strzykawkę i chciał tym podawać szczepionkę...

03.2009 Killatha pisze:zdecydowanie nie polecam
zwierzę (kot) jest traktowane jak zła konieczność, bez żadnej troski czy uwagi lekarz bagatelizuje "zapach" z pyszczka i uporczywe wymioty - odpowiedź "koty tak mają"

PannaPasja

Od: Pon sty 23, 2012 10:23

Post » Pon sty 23, 2012 12:02 Re: KATOWICE i śląskie

MYSŁOWICE :ok:

Polecam nową przychodnię na Krakowskiej 4 : Centrum Zdrowia Zwierząt Silvet . Wybrałem się tam z moją kicią po sprawdzeniu opinii na vetopedii i mogę z całą odpowiedzialnością polecić

lek.wet.Jacek Karcz i lek.wet.Agnieszka Karcz to fachowcy , sympatyczni ludzie i tzw. lekarze z powołania . Do tego rejestracja na konkretną godzinę ( wiem , to powinien być standard ale w Mysłowicach tego nie ma ) , laboratorium .
Kotki sterylizują przez cięcie z boku : to jest rewelacja , na drugi dzień moja Elza biegała , skakała . Ranka była na jakiś centymetr , po tygodniu zdjęliśmy szwy . Nie mam wielkiego porównania , bo wcześniej jeździłem tylko na Niwkę albo na Górniczą w Mysłowicach ale dla mnie bomba !

jaromiro33

Od: Pon sty 23, 2012 11:46

Post » Pon sty 23, 2012 12:33 Re: KATOWICE i śląskie

BRZESZCZE

Polecam przychodnię FELIS
ul. Mickiewicza 8
Lekarze podchodzą tam z sercem i do człowieka i do zwierzaczka pacjenta .
Dobrze wyposażona.
Pomagają jeśli trzeba nawet po godzinach pracy .
W czasie leczenia moich biduli płaciłam często tylko za leki a nie za obsługę :1luvu:
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Pt lut 10, 2012 21:52 Re: KATOWICE i śląskie

KATOWICE

Nie wiem czy ktoś ma doświadczenie z lecznicą w Katowicach na ul Biedronek. Kiedyś leczył tam fantastyczny weterynarz, do którego prowadziłam psa swojego i swojej mamy, moją koteczkę...
Niestety zmarł..

Od Paru lat przyjmuje tam nowa weterynarz...
Zdaje sie, ze sie zmieniają, na jedną do której trafiłam w koszmarnym dla mnie momencie z moim wielkim przyjacielem psem - żal się ściska i słów brakuje ( miała wadę wymowy i aparat na zębach, nazwiska nie znam)

Inna była ok..
Ale do faktów - do marca 2012 mają promocję na sterylizację kotek - 100 zł kosztów całkowitych. Nie wiem jak ja przeprowadzają, bo temat będzie dla mnie aktualny dopiero pod koniec roku..
Piszę bo może komuś wiadomość się przyda..

ikka104

Od: Sob sty 28, 2012 20:08

Post » Sob lut 18, 2012 17:10 Re: KATOWICE i śląskie

Mikołów Żwirki i Wigury Teodorowski i spółka

nie polecam tej kliniki ci pseudo lekarze wykonczyli mi psa a zarobili na tym ponad 1000 zl w 3 dni . wydali psa w bardzo zlym stanie a na wypisie bylo napisane ze pies jest w stanie dobrym!! moja suczka zaczela po dwoch godzinach sie dusic wiec spowrotem zawiezlismy ja do kliniki i to byl nasz blad trzeba bylo szukac pomocy gdzie indziej meczyli ja 2 dni oszukiwali nas ze pies dobrze sie czuje a moja sunia tam umierala!!! w dzien smierci uslyszalam slowa PIES PADL I TYLKO TYLE MIELI MI DO POWIEDZENIA!!! LUDZIE OMIJAJCIE TYCH teodorowskich WIELKIM LUKIEM!

passoa01

Od: Sob lut 18, 2012 16:58

Post » Nie mar 18, 2012 20:11 Re: KATOWICE i śląskie

hutek pisze:Katowice

Polecam również dr Jarosława Walkiewicza z Katowic ul. B. Chrobrego 25

Lekarz bardzo dobry z fajnym podejściem,ale ceny ma kosmiczne :(
Wielokrotnie do niego dzwonilam jak nznalazlam kota ktory wypadl z balkonu czy chorego albo martwego i bardzo pomagał,utylizował za darmo i bardzo cierpliwie mnie uspokajał jak zapłakana dzwoniłam po raz setny przy umierajacym bezdomniaku. no i miał bardzo fajne podejście do tchórza- kota mojego rodziców :) Mogę polecić tylko szkoda,ze ceny naprawde wysokie :(
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Sob mar 31, 2012 19:49 TYCHY

TYCHY przychodnia FAUNA i pani Julia oraz Karolina i przypuszczam ,że mąż pani Julii tez (ja bywałam u tych dwóch pań)są wspaniałymi lekarzami . Mają super podejście do zwierząt i trafne diagnozy. Polecam tych lekarzy w najtrudniejszych przypadkach.

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

[poprzednia][następna]