"Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 21, 2012 17:06 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

KotkaWodna pisze:Mar9 - jakoś tak siame-siame się naumiały. Ja nawet nie muszę stosować środków bezpośredniego przymusu :mrgreen: - mówię np ostrzegawczym tonem "a-hem!" - i delikwent, który, co widać po minie, właśnie rozważał wskok w nieautoryzowane miejsce - momentalnie rezygnuje.

nieno, szacuneczek wobec tego :roll: :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob sty 21, 2012 20:17 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

To się nazywa osobowość. :ok:
Ja bym mogła mówić "a hem" do rana. :mrgreen:
Na szczęście czynność zwana krojeniem mięsa w tym domu nie istnieje.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob sty 21, 2012 20:49 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Mozna ponarzekac -myje okna- na nich pelno sladow łapek 8O Tak to Gucio lubi lapami ddrapac szyby-dzis umyje okna ,jutor beda nowe slady,sa tez po noskach i mordkach slady :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob sty 21, 2012 20:52 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

anulka111 pisze:Mozna ponarzekac -myje okna- na nich pelno sladow łapek 8O Tak to Gucio lubi lapami ddrapac szyby-dzis umyje okna ,jutro beda nowe slady,sa tez po noskach i mordkach slady :lol:

A ludzie nie wieszają wizytówek na drzwiach? Wieszają. A czemu kotom nie pozwalasz?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob sty 21, 2012 20:55 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

jaaana pisze:
anulka111 pisze:Mozna ponarzekac -myje okna- na nich pelno sladow łapek 8O Tak to Gucio lubi lapami ddrapac szyby-dzis umyje okna ,jutro beda nowe slady,sa tez po noskach i mordkach slady :lol:

A ludzie nie wieszają wizytówek na drzwiach? Wieszają. A czemu kotom nie pozwalasz?

Pozwalam ,jak widac :ryk: Ale choc z dwa dni bym chciala widziec ,ze jest po co myc okna na Śląsku :lol: Zostaly mi jeszcze dwa do ogarniecia-koty pomagaja 8) jak moga-rude dotyka mnie lapka ,bym glaskala w trakcie mycia,Smakusia probuje zwiac ,a Gucio uwaza ,ze go mroże :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Nie sty 22, 2012 2:30 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Cholera nooo!!! Czy one musza tak biegać?!!! Jest 2.30!!! Siedem sztuk lata w tę i nazad...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie sty 22, 2012 2:37 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

mar9 pisze:nieno, szacuneczek wobec tego :roll: :lol: :lol: :lol:

gracias! ;>
Jakoś tak wyszło, nawet nie wiem, czemu - czasem mi się ta konsekwencja załamuje i skunksy dostają coś przy stole - zuchelek mięska kurzego, strzępek żółtego sera. Ale wtedy też nie ma przepychanek, się siedzi i się czeka na swoją kolej, wedle hierarchii starszeństwa: najpierw Piksunia, potem Nocuś, potem Polinda. Kto zjadł - siedzi grzecznie i oblizuje pysio.
Nocny potrafi wskoczyć na stół w kuchni, usiąść koło talerza z mięsem i będzie się oblizywał po same uszy, ale nic nie gwizdnie.
Megana pisze:To się nazywa osobowość. :ok:
Ja bym mogła mówić "a hem" do rana. :mrgreen:

u mnie zawsze wszystkie Koty reagowały na komendę głosową, np na "nie wolno". To była i jest jedna z podstawowych komend, ale zauważyłam, że właśnie na znaczące chrząknięcie i ostre spojrzenie też reagują - i to bardzo mocno. Myślę, że może chodzić o mimikę twarzy, one są szalenie wyczulone na nią.
KotkaWodna

Post » Nie sty 22, 2012 10:02 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

anulka111 pisze:
jaaana pisze:

Pozwalam ,jak widac :ryk: Ale choc z dwa dni bym chciala widziec ,ze jest po co myc okna na Śląsku :lol: Zostaly mi jeszcze dwa do ogarniecia-koty pomagaja 8) jak moga-rude dotyka mnie lapka ,bym glaskala w trakcie mycia,Smakusia probuje zwiac ,a Gucio uwaza ,ze go mroże :roll:

no ale o co chodzi? w końcu gdybyś koteczki gdzieś wywiozła na drugi koniec Polski nie zaczęłyby traktować okien z szacunkiem :wink: Śląsk nie ma tu nic do rzeczy 8)
mama też ma taką gwiazdę, która usiłuję sobie dziurę w szybie wydrapać :D
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Nie sty 22, 2012 10:08 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

U mnie Gucio jest specjalista. Roweruje rowno lapkami po szybach . Rano okna wygladaly fajnie. Ale Gucio juz parapetuje wiec zobacze po powrocie z pracy.

anulka111

Post » Nie sty 22, 2012 10:20 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

KaleidoStar pisze:Cholera nooo!!! Czy one musza tak biegać?!!! Jest 2.30!!! Siedem sztuk lata w tę i nazad...

Co prawda nie koty, tylko dwa nieduże pieseczki, ale jak zaczynają dreptać, stukając pazurkami po panelach, to faktycznie, myśli mam takie więcej mordercze. W nocy, rzecz jasna.
Zazwyczaj pocieszam się wtedy myślą, że nie mam sąsiadów na dole...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie sty 22, 2012 14:11 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

anulka111 pisze:U mnie Gucio jest specjalista. Roweruje rowno lapkami po szybach . Rano okna wygladaly fajnie. Ale Gucio juz parapetuje wiec zobacze po powrocie z pracy.

Tekla, wspomniana wyżej gwiazda, to chyba tak połowa Gucia, więc pewnie zasięg ma mniejszy ;)
teraz tak pomyślałam, że ona też na Śląsku więc może to jednak ma jakiś związek :?:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Nie sty 22, 2012 14:24 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Powiem krótko - mam aktualnie 4 koty, 2 psy i papugę kroczącą.......i wszędzie panele, tak?
Dywanów nie mam, bo zasikiwały......i tupot białych mew bez względu na porę dnia i nocy - szlag trafia, ale co mam zrobić, wytruję? No nie wytruję...
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie sty 22, 2012 14:34 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

ezzme pisze:
anulka111 pisze:U mnie Gucio jest specjalista. Roweruje rowno lapkami po szybach . Rano okna wygladaly fajnie. Ale Gucio juz parapetuje wiec zobacze po powrocie z pracy.

Tekla, wspomniana wyżej gwiazda, to chyba tak połowa Gucia, więc pewnie zasięg ma mniejszy ;)
teraz tak pomyślałam, że ona też na Śląsku więc może to jednak ma jakiś związek :?:
:ryk: Gucio jak sie naciagnie to udaje jamnika i wlasnie wypatrzylam slady lapek na oknie powyzej polowy okna....pedalowal jak mnie nie bylo :lol:

anulka111

Post » Pon sty 23, 2012 10:40 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

U mnie Pyśka lepszą zabawę wymyśliła - drapanie siodełka w rowerze :twisted:
W końcu okręciłam szmatą, bo jeszcze trochę i do wymiany tylko by się nadawało.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon sty 23, 2012 10:57 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Bardzo przepraszam za OT :oops: :oops: :oops: , ale wątek jest popularny i może znalazłaby się tutaj osoba/y z okolic Ciechocinka, która byłaby chętna do wizyty PA dla baaardzo potrzebujących kociastych z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=136130
Bardzo prosimy!!!

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

[poprzednia][następna]