Matwiej - już u nas jako Morris :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 21, 2012 14:35 Re: A zatem szukamy naszego kociego "ideału" ;-) DS

A może Matwiej z tego wątku:

viewtopic.php?f=1&t=137727&hilit=Matwiej
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Sob sty 21, 2012 14:44 Re: A zatem szukamy naszego kocurkowego "ideału" ;-) DS

Jakoś nie doczytałam że chodzi o kocurka...

To może Funio? Wyciągnięty ze schronu w Szczytnie w maju ubiegłego roku, od kilku miesięcy czeka na domek. Jest w pełni zdrowy, ale to trochę kotek z charakterem - aktywny, ciekawski, przychodzi na głaskanie jak chce, lubi, ale nie za długo gdyż biegnie od razu do innych rzeczy, bo coś ciekawego ujrzał. ma cudne miękkie futro i nadaje się na kota jedynaka. Po kastracji, bez problemu korzysta z kuwety, jest zdrowy, zaszczepiony, odorbaczony. Wraz z kotem jedzie do ds książeczka zdrowia i wyprawka :D
Więcej info w wątku dt smarti.

Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob sty 21, 2012 15:14 Re: A zatem szukamy naszego kociego "ideału" ;-) DS

ksb pisze:A może Matwiej z tego wątku:

znane są losy Martwieja? rozumiem, że teraz jest w schronisku? ciekawa jestem też czy był zapoznany z kuwetką? kurcze, u nas nowy dywan, miekki, gęsty i wysoki - idealny do siurania i kupania ;-)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Sob sty 21, 2012 15:20 Re: A zatem szukamy naszego kociego "ideału" ;-) DS

klauduska pisze:ewexoxo, a mogłabyś zajrzeć do linków, które ci podałam ;) ?
tam są także kocury ;)

oglądałam Donka i rudego Stefana ze złamaną szczęką. jak ich charakterki?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Sob sty 21, 2012 15:39 Re: A zatem szukamy naszego kocurkowego "ideału" ;-) DS

no wiesz, koty nie są u mnie ;)
w ich sprawie napisz do Agneska (Donek) lub jopop (Stefan).
lub pod każdym ze zdjęć masz też kontakt do dziewczyn przez tel lub maila :)
:ok:

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Sob sty 21, 2012 15:52 Re: A zatem szukamy naszego kocurkowego "ideału" ;-) DS

podziwiam was i w ogóle - jak to się mówi - "wielki szacun" za walkę o życie Stefana
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Sob sty 21, 2012 16:15 Re: A zatem szukamy naszego kociego "ideału" ;-) DS

ewexoxo pisze:

znane są losy Martwieja? rozumiem, że teraz jest w schronisku? ciekawa jestem też czy był zapoznany z kuwetką? kurcze, u nas nowy dywan, miekki, gęsty i wysoki - idealny do siurania i kupania ;-)

Ja tak trochę z drugiej ręki. Jak Basia (horacy 7) się pojawi pewnie napisze więcej. Matwiej trafił do schroniska latem zesżłego roku. Jak to Basia napisała, dorosły kot, który na widok człowieka płakał jak dziecko.
W schronisku go wykastrowano, wtedy przyplątał mu się kk, ale poradził sobie i przetrwał.
To kocia przylepa, wdrapuje się po nogawce, rozdaje całusy, mizia się

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Matwiej został adoptowany, ale po jakiś 3 dniach zwrócony z powodem, że nie dogaduje się z psem pani, która go zabrała. Bo na siebie prychnęli. Nie dano im nawet szansy żeby się dogadać...
Nie było żadnych informacji żeby miał problemy z kuwetką.

Na pewno super kot dla kogoś kto szuka miziaka :ok:
po_prostu_kaska

Post » Sob sty 21, 2012 16:16 Re: A zatem szukamy naszego kocurkowego "ideału" ;-) DS

Marzenia11 pisze:Jakoś nie doczytałam że chodzi o kocurka...

To może Funio? Wyciągnięty do DT Smarti , ze schronu w Szczytnie w maju ubiegłego roku, od kilku miesięcy czeka na domek. Jest w pełni zdrowy, ale to trochę kotek z charakterem - aktywny, ciekawski, przychodzi na głaskanie jak chce, lubi, ale nie za długo gdyż biegnie od razu do innych rzeczy, bo coś ciekawego ujrzał. ma cudne miękkie futro i nadaje się na kota jedynaka. Po kastracji, bez problemu korzysta z kuwety, jest zdrowy, zaszczepiony, odorbaczony. Wraz z kotem jedzie do ds książeczka zdrowia i wyprawka :D
Więcej info w wątku dt smarti.

Obrazek Obrazek

Dodam że Funio jest też zaczipowany i ma wyczyszczone ząbki także na prawdę na długi czas miałabyś z nim 'spokój"

oto jego najświeższe zdjęcia:

Słodki Funio - Funcik - Funiunio
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

nie miałam czasu dokł przejrzeć wątku ale...
.. skoro,jak zauważyłam, zastanawiasz się nad daniem dt to może wzięłabyś któregoś z kotków z KORABIEWIC ?
(trafisz tam po banerku w moim podpisie)
one są teraz w lecznicy-trafiły tam na sterylki i kastracje-zostały zdaje się 4 miaziaki do wyboru ale mają czas tylko do niedzieli-no może na chwilę potem dziewczyny umieszczą je w hoteliku.
jeśli nie znajdą się dt to koty wrócą do tej strasznej umieralni ,a więc jeśli chodzą Ci myśli o dt po głowie to nie ma się co zastanawiać-możesz któregoś z nich uratować !!
Ostatnio edytowano Sob sty 21, 2012 16:31 przez smarti, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob sty 21, 2012 16:16 Re: A zatem szukamy naszego kociego "ideału" ;-) DS

ewexoxo pisze:Te dwie koteczki powyżej cudeńka - są piękne, tylko że... my się upieramy jednak na kocura :? musi być facet, po prostu nie ma innego wyjścia. A może widziałyście gdzieś podobnego chłopaka? Ja od paru dni przeglądam forum i wszystkie ogłoszenia i mam jakiś ślepe szczęście, bo jak tylko na któregoś popatrze to się okazuje że pojechał właśnie do domku ;-)

Nie doczytałam ;)

To może Messer wyratowany ze schroniska? jest w DT u halbiny

Obrazek

"Nasz Messer z ciężko połamaną łapą, pogodzony ze swym losem, czekał na ostateczne rozwiązanie swojego cierpienia w jednym ze schronisk.
W milczeniu znosił wielki ból i stres, a godność i duma, z jaką poddawał się oględzinom i badaniom wprawiała wszystkich w osłupienie. Dziś już praktycznie zdrowy, bez upokarzającego go gipsu, robi piorunujące wrażenie swoją wewnętrzną siłą i uprzejmą tolerancją wobec otoczenia.
Świadomy swojej siły i wartości, zaszczyca swoją obecnością i obdarza łaskawie towarzystwem tych, którzy wkupili się w jego łaski. Messer obdarza miłością, bywa łasy na pieszczoty, ale nade wszystko cechuje go godność. To kot niezwykły i niebanalny. Wierny towarzysz i myśliciel. Kot dla wyjątkowego człowieka!"

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Sob sty 21, 2012 16:17 Re: A zatem szukamy naszego kociego "ideału" ;-) DS

po_prostu_kaska pisze:
ewexoxo pisze:

Ja tak trochę z drugiej ręki. Jak Basia (horacy 7) się pojawi pewnie napisze więcej. Matwiej trafił do schroniska latem zesżłego roku. Jak to Basia napisała, dorosły kot, który na widok człowieka płakał jak dziecko.
W schronisku go wykastrowano, wtedy przyplątał mu się kk, ale poradził sobie i przetrwał.
To kocia przylepa, wdrapuje się po nogawce, rozdaje całusy, mizia się

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Matwiej został adoptowany, ale po jakiś 3 dniach zwrócony z powodem, że nie dogaduje się z psem pani, która go zabrała. Bo na siebie prychnęli. Nie dano im nawet szansy żeby się dogadać...
Nie było żadnych informacji żeby miał problemy z kuwetką.

Na pewno super kot dla kogoś kto szuka miziaka :ok:

Przyjrzyj mu się uważnie - te oczy czekające na człowieka :(
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Sob sty 21, 2012 16:21 Re: A zatem szukamy naszego kocurkowego "ideału" ;-) DS

Ja też już napisałam na wątku Matwieja. Na pewno przed wyjazdem zostanie zabrany ze schronu, przejrzany, podleczony.... z kuwetą na pewno OK, ale to można sprawdzić...
Jak tylko horacy 7 będzie dostępna telefonicznie, bo teraz chyba jest z kociastymi u weta w Olsztynie (jutro jadą do DT), to się z nią pokonsultuję, ona jest na miejscu.

Matwieja nam strasznie szkoda taki mistrz przytulak marnuje się w schronie :(
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Sob sty 21, 2012 16:28 Re: A zatem szukamy naszego kocurkowego "ideału" ;-) DS

meksykanka pisze:Ja też już napisałam na wątku Matwieja. Na pewno przed wyjazdem zostanie zabrany ze schronu, przejrzany, podleczony.... z kuwetą na pewno OK, ale to można sprawdzić...Jak tylko horacy 7 będzie dostępna telefonicznie, bo teraz chyba jest z kociastymi u weta w Olsztynie (jutro jadą do DT), to się z nią pokonsultuję, ona jest na miejscu.

Matwieja nam strasznie szkoda taki mistrz przytulak marnuje się w schronie :(

zwróćcie uwagę na to jak się będzie załatwiał po wzięciu ze schronu w dłuższym czasie.
ja borykałam się z tym przez trzy miesiące u wszystkich,dokładnie wszystkich, kotów wziętych ze Szczytna.
nie wspomnę ile wydałam na badania kału i trzustek-zawsze bez rezultatu-okazało się że jesdyne co kotom było to to że z fatalnej schronowej karmy(czyli makaronu z łojem) przeszły na normalne kocie jedzenie i ich żołądeczki potrzebowały bardzo dużo czasu aby się ustabilizować.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob sty 21, 2012 16:49 Re: A zatem szukamy naszego kocurkowego "ideału" ;-) DS

smarti pisze:nie miałam czasu dokł przejrzeć wątku ale...
.. skoro,jak zauważyłam, zastanawiasz się nad daniem dt to może wzięłabyś któregoś z kotków z KORABIEWIC ?
(trafisz tam po banerku w moim podpisie)
one są teraz w lecznicy-trafiły tam na sterylki i kastracje-zostały zdaje się 4 miaziaki do wyboru ale mają czas tylko do niedzieli-no może na chwilę potem dziewczyny umieszczą je w hoteliku.
jeśli nie znajdą się dt to koty wrócą do tej strasznej umieralni ,a więc jeśli chodzą Ci myśli o dt po głowie to nie ma się co zastanawiać-możesz któregoś z nich uratować !!

myślałam nad DT, ale po wielu dyskusjach podjęliśmy decyzję o wzięciu kota na stałe, dlatego chcę podjąć jak najlepszą decyzję, bo to będzie decyzja na długie lata. Nie zrozum mnie źle - po prostu chcę żeby kot był jak najlepiej "dopasowany" do nas.
Ostatnio edytowano Sob sty 21, 2012 16:52 przez ewexoxo, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Sob sty 21, 2012 16:51 Re: A zatem szukamy naszego kocurkowego "ideału" ;-) DS

A może jeden na DS a drugi lub kolejne dwa na dt? :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob sty 21, 2012 16:51 Re: A zatem szukamy naszego kocurkowego "ideału" ;-) DS

A może Alex, tu są jego dwa wątki:
viewtopic.php?f=13&t=128514
viewtopic.php?f=1&t=134553

Jest po operacji usunięcia obydwu oczek, bo zniszczyła je choroba.
Trafił do mnie na awaryjny DT, ale trudno mu znaleźć DS.
Jest zdrowy, korzysta z kuwety i drapaka, bawi się zabawkami jak każdy inny kot.
Źle sie czuje u mnie w dużej grupie kotów, byłby szczęśliwy będąc sam w domu.
Kocha człowieka, jest wielkim miziakiem, przytula się, pokazuje brzuszek.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

[poprzednia][następna]