K-ów, czyli jak 30 kotów jechało kuligiem, potrzebna karma!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 20, 2012 21:43 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

pilnie szukam kogoś zmotoryzowanego kto będzie mógł zawieźć jutro ok 14-stej Grzebyka na Bieżanów, bliżej Wieliczki. Robert jutro zawozi rzeczy dla ostródziaków i na pewno na te godzinę nie wróci

wislackikot

Od: Śro paź 07, 2009 18:17

Post » Pt sty 20, 2012 21:44 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

wislackikot pisze:pilnie szukam kogoś zmotoryzowanego kto będzie mógł zawieźć jutro ok 14-stej Grzebyka na Bieżanów, bliżej Wieliczki. Robert jutro zawozi rzeczy dla ostródziaków i na pewno na te godzinę nie wróci

oczywiście to ja pisałam

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob sty 21, 2012 0:56 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Tweety pisze:no i Grzebień idzie do domu, podobnie jak Rudi :)

O, to już go nie zobaczę... :(
ale serio, to cieszę się bardzo, cudowny kot, niech ma dobry domek :ok: :ok:
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Sob sty 21, 2012 9:03 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

W Kociarni z rana wszystko w porządku.

Katka leki dostała.
Dlaczego ona siedzi w areszcie?

Bunia bardzo przestraszona - wygłaskałam ją, jest bardzo łagodna - ale kuweta pusta a miski raczej nietknięte :| I siedzi wciśnięta w róg kuwety...

Z Grzebykiem się pożegnałam - nie zgłaszam się do odwiezienia go, bo dziś wyjątkjowo mam napięty harmonogram dnia :? Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto go odwiezie.
I powodzenia Grzebyku w nowym domku - oby to był już ten wymarzony dom :) :ok:

Stronga udało mi się złapać - uszka dziś czyste. Z niego jest miziak ogromny 8O Oczywiście ucieka i syczy ale jak już go wygłaskałam to się rozmruczał, wyciągnął mi się na kolanach a potem wywalił brzuszek do miziania :) Najchętniej by pospał taki wtulony.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob sty 21, 2012 11:15 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

mahob pisze:W Kociarni z rana wszystko w porządku.

Katka leki dostała.
Dlaczego ona siedzi w areszcie?

Bunia bardzo przestraszona - wygłaskałam ją, jest bardzo łagodna - ale kuweta pusta a miski raczej nietknięte :| I siedzi wciśnięta w róg kuwety...

Z Grzebykiem się pożegnałam - nie zgłaszam się do odwiezienia go, bo dziś wyjątkjowo mam napięty harmonogram dnia :? Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto go odwiezie.
I powodzenia Grzebyku w nowym domku - oby to był już ten wymarzony dom :) :ok:

Stronga udało mi się złapać - uszka dziś czyste. Z niego jest miziak ogromny 8O Oczywiście ucieka i syczy ale jak już go wygłaskałam to się rozmruczał, wyciągnął mi się na kolanach a potem wywalił brzuszek do miziania :) Najchętniej by pospał taki wtulony.

Biedna Bunia :( Dzisiaj ugotuję kotom kurczaka, może tego chociaż zje. Wczoraj odwiedziła kuwetę dopiero po podaniu no-spy.Wstawię jej jakąś budkę do klatki.
Za Grzebyka trzymam kciuki mocno.
Gdyby był tam jakiś sensowny dojazd MPK, to spróbowałabym go zawieźć (TŻ wziął auto), ale tam wrony zawracają. :cry:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob sty 21, 2012 11:54 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Tam jest mały koniec świata i pustynia komunikacyjna.
Robert powinien zdążyć wrócić to zawiezie Grzebyka

Tweety

Post » Sob sty 21, 2012 15:46 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Grzebyk w domu superowym!
Wszystkim się spodobał, dostał mega-wyprawkę i mam nadzieję, że wreszcie trafił na całe życie :)
Wielkie dzieki dla wislackiego :1luvu:
Obrazek

miszelina

Post » Sob sty 21, 2012 20:14 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Kurczak smakował, szczególnie Katce, Ibu i Stongowi. Kapselek też podjadał, nawet Bunia się zainteresowała. W ogóle Bunia trochę lepiej, chociaż w kuwetce tylko kupal.
Była pani Magda, będzie przychodzić głaskać i bawić koty w ciągu dnia. Ma dobre podejście do kotów.
Ibusia dzisiaj się rozmruczała i prezentowała brzusio. Potem niestety uciekła.
Obrazek

miszelina

Post » Nie sty 22, 2012 17:44 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

sikanie może być objawem rujki, prawda? bo plusia od kilku dni ma fajerwerk w tyłku, a obie kołdry na łóżku są zasikane... panna jest z kwietnia, czyli ma 10 miesięcy.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Nie sty 22, 2012 18:40 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

w nieco innym temacie: pierwsza filcokulka poszła, więc kasa powinna się pojawić na koncie. będę co 3-7 dni wystawiać nową, więc nie chcę spamować po wątku, ale warto by chyba odświeżać link na fejsie żeby prowadził do aktualnej aukcji albo po prostu podać link do mojego konta, bo nie planuję sprzedawać niczego, co nie będzie 100% na fundację.
(niech no tylko się ta sesja skończy... :? )

Kocuria

Post » Nie sty 22, 2012 20:26 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Kocuria pisze:w nieco innym temacie: pierwsza filcokulka poszła, więc kasa powinna się pojawić na koncie. będę co 3-7 dni wystawiać nową, więc nie chcę spamować po wątku, ale warto by chyba odświeżać link na fejsie żeby prowadził do aktualnej aukcji albo po prostu podać link do mojego konta, bo nie planuję sprzedawać niczego, co nie będzie 100% na fundację.

tak, ja podmieniam jak dostaję mail'a, że pojawiła się nowa aukcja. Na razie bawię się z obrazami Pani Izy. Udostępniajcie też u siebie co jakiś czas albo któreś aukcje albo można zbiorczo do AFN-owych albo można do facekramu, dowolnie.

Dzisiaj na kiermaszu uzbierane prawie 400 zł. Chyba pogoda trochę nam popsuła szyki, a może sesja, a może jedno i drugie ale 400 zł piechotą też nie chodzi :)

I oczywiście dziękuję dziewczynom za "obstawienie" kiermaszu :)

Tweety

Post » Nie sty 22, 2012 22:00 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Kociarnia ok, z wyjątkiem Buni, która nie sikała od piątku. Kuwetka pusta, posłania suche :? . Dałam jej zaraz po przyjściu 1/4 no-spy, niestety nic to nie dało, po ok. półtorej godz., przed wyjściem dałam jej kolejną ćwiartkę. Wydaje mi się, że ma bardzo pełen pęcherz, więc powinno ją ruszyć. Przy okazji podawania tabletki zauważyłam, że ma potworny kamień na zębach i stan zapalny dziąseł. Zresztą, jak próbowała trochę jeść też zauważyłam, że łyka karmę, nie gryzie :( . Poza tym to przemiła i niezwykle łagodna kotka, na rękach tuliła się, niestety wpuszczona do klatki ponownie schowała się w kąt. Potrzebuje dużo uwagi, lubi też bawić się wędką.
Zasłoniłam jej, za sugestią Annykreft, klatkę od strony Katki, bo tamta szaleje i może ją to jeszcze bardziej stresować.

W kuwecie znów luźna kupa, a na podłodze pawik. Nie wiem czyje te wyroby :wink:

Katka z okiem nieźle, maść podana.
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Nie sty 22, 2012 22:09 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Bunia jutro jedzie do Hyraxu

Tweety

Post » Nie sty 22, 2012 22:38 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Kocuria pisze:w nieco innym temacie: pierwsza filcokulka poszła, więc kasa powinna się pojawić na koncie. będę co 3-7 dni wystawiać nową, więc nie chcę spamować po wątku, ale warto by chyba odświeżać link na fejsie żeby prowadził do aktualnej aukcji albo po prostu podać link do mojego konta, bo nie planuję sprzedawać niczego, co nie będzie 100% na fundację.

Twoja kulka już się sprzedała :)

Tweety

Post » Nie sty 22, 2012 23:47 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Tweety pisze:

Twoja kulka już się sprzedała :)

:ok:
ciekawa jestem, jak wygląda opcja z wysyłką - kasa za wysyłkę zostanie przesłana na wasze konto, czy jak?

Kocuria

[poprzednia][następna]