Amberka szylkretowa Lady[`],Rudiś[`] Szejna,James,Shilla

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 19, 2012 21:56 Re: Amberka szylkretowa Lady [`], Szejna, James i Rudiś

James osowiały trochę. przyszedł do mnie na myzianki, tzn leży rozwalony na stole :roll: obok kompa
a Rudiś jak zobaczył, że Oli poszedł spać, to najzwyczajniej w świecie zszedł sobie na dół poleżeć... cfana bestia :wink:
przemyłam Rudisiowi oczko, dzisiaj też to zrobię i zobaczę czy jutro będzie miał zaropiałe czy nie. wiesz, to nie jest tak, że on się budzi z zaklejonym okiem... po prostu ma ropę w kąciku. nie jest tego dużo, tak normalnie bym powiedziała, ale moje koty to w ogóle nie mają po spaniu. i on nie mruży mocno tego oka, tylko tak przymruża troszkę... a może ja mam jakąś paranoję? pojadę z nim w niedługim czasie do Weta, więc i o oku powiem.

Wiesiu, a powiedz kochana czy ta paszcza Rudisia, to jest w jakimś fatalnym stanie?
bo zapach jest dość niefajny i ja się zastanawiam czy tam się coś nie dzieje po tym usuwaniu zębów.
może jego coś tam boli i dlatego on taki spokojny...
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Czw sty 19, 2012 22:39 Re: Amberka szylkretowa Lady [`], Szejna, James i Rudiś

Asiu, paszcza Rudisia nie powinna być w jakimś fatalnym stanie, bo był w niej robiony porządek (na początku listopada). Jak go wzięłam z ulicy to miał okropny stan zapalny zębów, 1 kieł złamany w połowie, z dwóch zostały tylko korzenie i to zostało wszystko usunięte. Wet mówił że mu założył szwy po tych resekcjach, ale mówił, że pozostałe zęby ma ładne i właśnie po stanie tych pozostałych określił wiek Rudisia na max.2-3 lata.
Potem byłam z nim jeszcze u weta, pytałam nawet czy Rudi może jeść suchą karmę, wet sprawdzał paszczę i mówił, że wszystko zagojone. Ja nie wyczuwałam jakiegoś brzydkiego zapachu z paszczy :oops:

Asiu, jak będziesz z rudaskiem na przeglądzie, to zapytaj na ile lat wet go oceni, bo aż sama jestem ciekawa, co kolejny wet powie
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Czw sty 19, 2012 22:54 Re: Amberka szylkretowa Lady [`], Szejna, James i Rudiś

ja bym mu do tej paszczy zajrzała, ale nie chcę go na razie za mocno tarmosić, bo chłopak i tak ma wystarczająco stresów... :?
no wiadomo, że pastą elmex nie będzie kotu pachniało, ale wydaje mi się, że chyba trochę bardziej "pachnie" niż Jamesowi. a może ja naprawdę mam jakąś paranoję :(
jutro mu zajrzę... najwyżej dostanę po łapach :roll:

Wiesiu, pojadę z nim pewnie w przyszłym tygodniu, to o wszystko wypytam... tylko muszę sobie na kartce zapisać, bo inaczej to na miejscu na pewno o czymś zapomnę... :oops:

a czy on oprócz tych kłów to miał jeszcze usuwane inne zęby?
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Czw sty 19, 2012 23:32 Re: Amberka szylkretowa Lady [`], Szejna, James i Rudiś

jeszcze mi się przypomniało cóś :mrgreen:
Rudiś, to jest mały "podkradajek"
siedzimy sobie dzisiaj z Rudisiem - to znaczy ja siedzę tak trochę bardziej na leżąco, a on na mnie leży, tak w stronę klaty był ułożony...
i ja go myziam, a on niby oczy zamknięte i w ogóle nie wie co się wkoło dzieje i nagle... cabas mnie za łańcuszek i ciągnie :mrgreen:
a mnie normalnie wmurowało.
a Rudiś jak zobaczył, że nic z "kradziejstwa" nie będzie, to zamknął oczy jak gdyby nigdy nic i poszedł dalej spać
cfana bestia :ryk:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pt sty 20, 2012 0:12 Re: Amberka szylkretowa Lady [`], Szejna, James i Rudiś

Joanna KA pisze:jeszcze mi się przypomniało cóś :mrgreen:
Rudiś, to jest mały "podkradajek"
siedzimy sobie dzisiaj z Rudisiem - to znaczy ja siedzę tak trochę bardziej na leżąco, a on na mnie leży, tak w stronę klaty był ułożony...
i ja go myziam, a on niby oczy zamknięte i w ogóle nie wie co się wkoło dzieje i nagle... cabas mnie za łańcuszek i ciągnie :mrgreen:
a mnie normalnie wmurowało.
a Rudiś jak zobaczył, że nic z "kradziejstwa" nie będzie, to zamknął oczy jak gdyby nigdy nic i poszedł dalej spać
cfana bestia :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk:

Kolorowych snów z Rudisiem na klacie i Szejnusią pod kołdrą :lol: :lol:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt sty 20, 2012 18:15 Re: Amberka szylkretowa Lady [`], Szejna, James i Rudiś

Hej, hej Rudisiu, wyspałeś się? Co dzisiaj porabiasz? :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt sty 20, 2012 18:35 Re: Amberka szylkretowa Lady [`], Szejna, James i Rudiś

wyspałem się, wyspałem :kotek:
generalnie to nudy dzisiaj. gdzieś wszyscy pojechali od rana i cały dzień ich nie było... nuuuuuudaaaaa
:roll:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pt sty 20, 2012 18:50 Re: Amberka szylkretowa Lady [`], Szejna, James i Rudiś

Eeee tam, nuda zaraz. Cisza była, wyspałeś się porządnie :D Teraz pewnie trochę pobrykasz z Dużą :lol:

A z Szejnusią już się chociaż odrobinę zakolegowałeś czy dalej nic z tego?
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt sty 20, 2012 19:01 Re: Amberka szylkretowa Lady [`], Szejna, James i Rudiś

Trochę pobrykałem, bo Duża takie fajne zabawki przyniosła...
ale jednej z nich to w ogóle nie rozumiem... tej zabawki znaczy się
okrągła i ma dziurkę, i czasami pod nią znajduję chrupki... ciągle nie mogę zrozumieć skąd one się tam biorą :roll:

Szejnusia ciągle chyba mnie nie lubi... dzisiaj to nawet podeszła całkiem blisko i próbowała mi łapą z plaskacza walnąć... ja zupełnie nie wiedziałem co się dzieje... ale Duża wzięła i ją przegoniła... hmmmm
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pt sty 20, 2012 19:24 Re: Amberka szylkretowa Lady [`], Szejna, James i Rudiś

Oj Rudisiu, tak podejrzewałam, że ta zabawka będzie dla ciebie za dużym wyzwaniem :lol: Ale nie martw się aż tak bardzo, dużo kotków nie wie, skąd te chrupki się biorą :lol: Ale kombinuj, kombinuj, a najlepiej pacnij łapką w kulkę kilka razy i zaglądnij do dziurki, czy tam coś z niej nie wypadnie :lol:

I widzisz, Duża nie próżnowała :D Nie było jej długo, ale za to fajne zabawki przyniosła :D To teraz hyc na kolanka (najlepiej jak mały stworek pójdzie spać :D ) i wypieść się z Dużą za cały dzień :ryk:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt sty 20, 2012 20:47 Re: Amberka szylkretowa Lady [`], Szejna, James i Rudiś

już się potarmosiliśmy z Rudisiem :)

młody poszedł spać, więc Rudiś już urzęduje na dole :mrgreen:
oczka troszkę jednak zaropiałe. trzeba jechać do Weta...
poza tym życie płynie spokojnie i bez większych emocji... nie ma co pisać :roll:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pt sty 20, 2012 21:30 Re: Amberka szylkretowa Lady [`], Szejna, James i Rudiś

Rudiś jest letko zasmucony :(
odwiedza go ostatnio tylko jedna Ciocia :roll:
co prawda to jest ta najważniejsza na świecie Ciocia, która go uratowała, ale inne Ciocie też mogłyby czasem zajrzeć, pozachwycać się, powzdychać... :oops:
ehhhh... :(
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pt sty 20, 2012 21:37 Re: Amberka szylkretowa Lady [`], Szejna, James i Rudiś

Ta Ciocia zagląda bez przerwy :P tylko się ostatnio zasmuciła, że Rudiś coś z tymi oczętami wykombinował :(
Asiu, już teraz oba oczka zaropiałe?
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt sty 20, 2012 21:43 Re: Amberka szylkretowa Lady [`], Szejna, James i Rudiś

Asiu, a jak dzisiaj Jamesik? Już zapomniał o szczepieniu?
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt sty 20, 2012 21:44 Re: Amberka szylkretowa Lady [`], Szejna, James i Rudiś

Ja podczytuję i się ujawniam:)
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

[poprzednia][następna]