Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 20, 2012 18:20 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

kto będzie jutro w schronie? jakby ktoś był od 10-tej byłoby super, bo ja od rana muszę załatwić jedną sprawę i pewnie się spóźnię 20-30 minut :oops:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt sty 20, 2012 18:25 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Georg-inia pisze:kto będzie jutro w schronie? jakby ktoś był od 10-tej byłoby super, bo ja od rana muszę załatwić jedną sprawę i pewnie się spóźnię 20-30 minut :oops:

będę :wink:

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Pt sty 20, 2012 18:41 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

To ja w takim razie będę w niedzielę :wink:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt sty 20, 2012 19:11 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Duszek686 pisze:To ja w takim razie będę w niedzielę :wink:

spoko :)

Georg-inia

Post » Pt sty 20, 2012 20:15 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

napisałam na podforum
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob sty 21, 2012 16:38 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

jak zwykle przy dyżurze z mgska - fotek nie mam :P po co mam mojego strupiałego aparata męczyć, skoro Marta takie śliczne foty robi :love:
Są niestety nowe koty :(

1. Iwonka, niebieska persica, około 8 letnia. Już ogolona, bo kołtun był nieziemski. Miała też pazurek u rączki taki długi i pozawijany, że przebił skórę w łapce :( wszystko już naprawione, trzeba jeszcze powalczyć z uszkami, bo tam są jakieś przerosty nowotworowe i syf w tych uszkach, aż śmierdzi :( dostaje leki. Jestem wręcz zadziwiona, bo mała jest naprawdę milutka, z charakteru nie przypomina persa :evil: :wink: klatka na wprost.

2. Andrzejek, burasek ze złotymi ślepkami, młodziuteńki, roku nie ma, za to ma jeszcze jajka. Chwilowo. Boi się psów. Szafa.

3. Pyza-Uciekinierka, okrąglutka biało-bura gwiazdeczka. Miziasta, że zdjęć nie da rady robić :) zwiała nam i goniłyśmy ją po szpitalu. Klatka pod trójką.

4. Marmurkowo-bure coś, z numerem 16. Najpierw dało mi się pogłaskać, potem mnie oprychało i opacało, a potem to już w ogóle, bez orientu, bez prychnięcia - łapą wali. Szafa.

Więcej nowych nie pamiętam...

Behemocika znalazłam dziś w budce, znów z gilem do pasa i gorączką. Dostał leki, jest w szpitaliku... ma mieć robione testy, bo on ciągle chory jest :(

Bogusia też w boksie szpitalika, bo się zrobiła cholera okropna, biła koty i rzucała się z oparcia fotela na psy, jak tylko któryś chciał przejść przez kociarnię. W boksie usiadła na tyłku, grzeczna teraz aż miło popatrzeć.

Czesia 108 z trójki, zaczęła wychodzić do jedzenia :ok: co prawda rozgląda się płochliwie i zatrzymuje bez ruchu, jak tylko wyczuje, że się ktoś na nią patrzy, ale najważniejsze, że w ogóle się ruszyła.

aaaaa, najważniejsze: Jacuś z klatki pod dwójką poszedł do domku. Przyjechali po niego ci Państwo, co byli tydzień temu. Troszkę mu się jeszcze oczko ślimaczyło lewe, ale Iwonka dała od razu receptę i pojechał.

Czy ktoś może mi powiedzieć jak się właściwie nazywa kot z klatki nad Jacusiem? pamiętam, że Ruru go nazwała Faworek, potem mi się kojarzy, że Duszek dała inne imię?...? chłopak siedzi w tym schronie i siedzi, ogłoszeń chyba nie ma, za to imion - aż nadmiar :lol:

Oprócz tego ugryzła mnie dziś Ogonia i Bazyl :roll: Gadam sobie z mgska, palcami przez pręty klatki Ogonię miziam i nagle bach! uchlała mnie. Bazyl standardowo - otworzyłam drzwi do socjalnego, a w środku Pani Asia była. Twardy był jak Roman Bratny, cztery razy poczułam, że mnie skubnął. Trzy razy - jak się okazało - tylko spodnie. Od czwartego mam siniaka na łydce. Gryzoń :twisted:

Georg-inia

Post » Sob sty 21, 2012 16:47 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Może byc Faworek :)
Miałam mu zrobić opis :oops: , jutro wyślę do ogłoszeń.

"Marmurkowo-bure coś' z nr 16 to kotka po zmarłym - przyszła w niedzielę ok 14, waliła wtedy łapą na oślep i warczała, że nie dało sie podejść :( Szkoda, że jej się nie poprawiło :(

Bardzo się z Jacusia cieszę :piwa:
Fajni byli ci państwo - mają 14-letnią koteczkę, niedawno uśpili drugą 11-letnią - przegrała walkę z nowotworem.
Jacuś będzie miał fajny domek :ok:

Duszek686

Post » Sob sty 21, 2012 19:47 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Georg-inia pisze:1. Iwonka, niebieska persica, około 8 letnia. Już ogolona, bo kołtun był nieziemski. Miała też pazurek u rączki taki długi i pozawijany, że przebił skórę w łapce :( wszystko już naprawione, trzeba jeszcze powalczyć z uszkami, bo tam są jakieś przerosty nowotworowe i syf w tych uszkach, aż śmierdzi :( dostaje leki. Jestem wręcz zadziwiona, bo mała jest naprawdę milutka, z charakteru nie przypomina persa :evil: :wink: klatka na wprost.

Iwonka nr 219
Obrazek

Obrazek

Georg-inia pisze:2. Andrzejek, burasek ze złotymi ślepkami, młodziuteńki, roku nie ma, za to ma jeszcze jajka. Chwilowo. Boi się psów. Szafa.

Andrzejek BN
Obrazek Obrazek

Georg-inia pisze:3. Pyza-Uciekinierka, okrąglutka biało-bura gwiazdeczka. Miziasta, że zdjęć nie da rady robić :) zwiała nam i goniłyśmy ją po szpitalu. Klatka pod trójką.

Pyza nr 119
Obrazek

Georg-inia pisze:Marmurkowo-bure coś, z numerem 16. Najpierw dało mi się pogłaskać, potem mnie oprychało i opacało, a potem to już w ogóle, bez orientu, bez prychnięcia - łapą wali. Szafa.

Obrazek

mgska

Post » Sob sty 21, 2012 19:48 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

persinka :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob sty 21, 2012 19:58 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Rodzeństwo Świrków już lepiej.
U Świrka widać oczy :D
Obrazek
Siostra Świrka
Obrazek

Ronda znowu bardzo zagilana :(
Obrazek

Moon przemyka po kociarni, ona chyba nie ma ogłoszeń?
Obrazek

Rozkoszny faworek potrafi jednak dać po łapach.
Obrazek

Robert w jedynce, bardzo płacze i chce do domu.
Obrazek

mgska

Post » Sob sty 21, 2012 20:07 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Sis pisała, że Moon ma już dom...i że była tylko na stronie schroniska?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob sty 21, 2012 21:39 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

ucieszyła mnie poprawa u Świrka

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Sob sty 21, 2012 22:06 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

świrek :1luvu: :1luvu: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie sty 22, 2012 9:40 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

Ogłoszenia Faworka wysłane.

Duszek686

Post » Nie sty 22, 2012 18:39 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XVI

do domu poszedł Zbój Robin Tyje, Anetka rozmawiała z paniami, będzie w domu wychodzącym ale pod lasem, więc spoko
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

[poprzednia][następna]