Wybieraj kota a ja Ci poradze jak zabezpieczyc balkon- loggię.
Jeśli myslisz o starszym kocie to myśle, że takie zabezpieczenie wystarczy.
My mamy 10 kotów i tez taki balkon. Koty korzystaja z niego praktycznie odkad jest ciepło to ciagle, a w zimie, kiedy wietrzę.
Nie wiem jaki masz szeroki ten balkon ale u nas wystarczył drążek rozporowy taki jak do łazieneksię stosuje. To góra. Po bokach mam 2,5m tyczki bambusowe do kupienia w marketach budowlanych. Na dole mam skrzynki z kwiatami pod którymi jest spód. Na to wszystko mam założona sieć rybacką.
http://www.sieci-korsze.pl/siatki-ochronne.htmłączę to do drążków takim opaskami do kabli, też do kupienia w marketach.
Tyczki można przymocowac do boków hakami ale ja mam to tylko postawione i podwiązane do barierek.
Mam koty diabłowate ale do tej pory nie było problemu. Jedna sieć wytrzymała mi ponad 4 lata, tę, którą teraz mamy napewno juz mamy 2 lata.
A, i jeszcze gdybys dzwonił do firmy to wystarczy powiedziec, że zabezpieczenie balkonu dla kotów, panie wiedza. (do tej pory zawsze z paniami rozmawiałam:))) Wygodniejsze jest ułożenie rombowe. Kwadraty tez sa dobre ale mniej podatnei musza byc dokładniej wymierzone.
To rozwiązanie daje możliwość korzystania z balkonu wszystkim domownikom:)
edit: tak to wygladało u mnie
Lidka pisze:Zdjęcia starej sieci