Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Chrupki dostają rano a na noc zawsze daję mokrą bo większość z nich nie ma w zimie dostępu do wody. W ciągu dnia wystawiam miski z wodą i wymieniam jak zamarzną a w nocy nie będe przecież dyżurować przy miskach z wodą...Beasia pisze:Może żeby nie odchodziły głodne, to lepiej na razie dawać im suchą karmę, a za czas jakiś może wroci im apetyt na mokre.
brązowobiali pisze:Może taka mokra jest dla nich za zimna? Jeśli wystawiasz na zewnątrz...
Broszka pisze:Chrupki dostają rano a na noc zawsze daję mokrą bo większość z nich nie ma w zimie dostępu do wody. W ciągu dnia wystawiam miski z wodą i wymieniam jak zamarzną a w nocy nie będe przecież dyżurować przy miskach z wodą...Beasia pisze:Może żeby nie odchodziły głodne, to lepiej na razie dawać im suchą karmę, a za czas jakiś może wroci im apetyt na mokre.
Zresztą to jest wieś i często koty są zamykane przez sąsiadów w różnych komórkach czy chlewikach gdzie nie ma wody... czasem przybiegają do mnie po kilku dniach strasznie odwodnione, więc mam opory przed karmieniem samym suchym
brązowobiali pisze:Może taka mokra jest dla nich za zimna? Jeśli wystawiasz na zewnątrz...
Właśnie nie jest bo wystawiam karmę w temp pokojowej bezpośrednio pod pyszczek tzn każdy kot dostaje swoją michę jak przyjdzie na parapet.
Szkoda że nie mam gdzie kupić mięsa bo to najbardziej lubiły
Zaraz szósta i zaczną się schodzić a ja już nie mam pomysłu jakie puszki dziś otwierać
felin pisze:Kocur mojej mamy ostatnio w ogóle żadnych puszek ani saszetek nie chce - wylącznie chrupki i mięchoPrzelecieliśmy już prawie calą ofertę zoo+ z wyjątkiem whiskacza i kitekata
Najgorsze, że zolza jedna, jak glodny to gryzie ludzi
![]()
olafen pisze:To ciekawe, bo koty mojej mamy też puszek Felixa niechętnie a saszetki bardzo chętnie. Ale zauważyłam , ze zapach nawet między puszką a saszetką tego samego rodzaju jest inny. Ciekawe dlaczego ?
Broszka pisze:Ja się nie dziwię że chce mięso - kiedy miałam dostęp do fajnych mięs to nasze też wolały mięsko![]()
A może jest coś nie tak z tymi karmami z zoo+?![]()
Tak głośno myślę... jest zima i może je tak przechowują ze wielokrotnie zamarzają i odmarzają i coś tam się wytrąca z puszki do smaku karmy![]()
Broszka pisze:A tak z innej beczki![]()
Nie wiem co zrobić dziś na kolację: naleśniki z jabłkami czy placki ziemniaczane?
Co byście wolały?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Lifter i 36 gości