DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 14, 2012 18:00 Re: DT u Hani, czyli...-skok na....faworki:-)

Dzisiaj Janusz był z Anią u weta, bo mała odparzyła sobie pupinkę chodząc w kaftaniku (coś-tam dostało się w trakcie załatwiania pod kaftanik, a ja dopiero dzisiaj ten fakt zauważyłam :oops: ).
Doktorka obejrzała brzuchol i stwierdziła, że spokojnie kaftanik można zdjąć, bo na szwie jest już ładny strupek.
Po powrocie do domku Ania szybciutko strupek zdarła i rankę rozlizała, a więc znowu chodzi w kubraczku :twisted:
Jutro czeka nas ponowna jazda na kontrolę z Anulą, a potem z sześciorgiem maluchów na sprawdzenie stanu grzybkowego i, jeśli się uda, ostatnie szczepienie.

Aneta w klatce dziczeje, zamiast nabierać pro-ludzkiego charakteru :|
Wczoraj wieczorem chciałam wyjąć ją na sesję miziania i przytulania, a ta zołza z sykiem i przerażeniem w oczkach podrapała i podziabała mi rękę.
Do wtorkowego zabiegu i tak będzie w klatce, a po sterylce włożę ją w kaftan i może w ten sposób jakoś uda mi się ją brać na ręce, żeby przełamać jej strach i nieufność -inaczej zupełnie nie wiem co robić :?

Teraz stado poukładało się i odsypia dzisiejsze wrażenia.

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Sob sty 14, 2012 18:30 Re: DT u Hani, czyli...-skok na....faworki:-)

i jeszcze dla wszystkich naszych sympatyków kilka fotek stadnych (niektóre mało ostre, ale za to efektowne) :twisted:

jest nas trochę...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a tak jest, kiedy Duży wraca w nocy i nie ma się gdzie położyć spać :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Hania66

Post » Sob sty 14, 2012 18:35 Re: DT u Hani, czyli...-skok na....faworki:-)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Nie sty 15, 2012 1:14 Re: DT u Hani, czyli...-ile kotków jest na zdjęciu??

Super :)

Haniu, poukładasz pierwszą stronę? Wątek się rozrósł i coraz ciężej mi wykopać poszczególne koty jak mam komuś podesłać :oops: a nie wszystkie tam są...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie sty 15, 2012 6:17 Re: DT u Hani, czyli...-skok na....faworki:-)

Hania66 pisze:i jeszcze dla wszystkich naszych sympatyków kilka fotek stadnych (niektóre mało ostre, ale za to efektowne) :twisted:

jest nas trochę...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a tak jest, kiedy Duży wraca w nocy i nie ma się gdzie położyć spać :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Jakie cuuudne :1luvu: Prześliczne słodkie słodziaczki :1luvu: Do wymiziania, wycałowania, przytulania i noszenia na rękach :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie sty 15, 2012 19:24 Re: DT u Hani, czyli...-skok na....faworki:-)

Hania66 pisze:Karollo jest już w swoim nowym domku

Najładniejszego kota oddaliście ;)
Super, że kocurro już na swoim :D

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Nie sty 15, 2012 19:43 Re: DT u Hani, czyli...-ile kotków jest na zdjęciu??

Felek rzeczywiście chciałby rządzić :twisted: :twisted: :twisted:

Właśnie uaktualniłam pierwszą stronę, zgodnie z prośbą Cioci SzK -teraz powinno być łatwiej :lol:

Dzisiaj odwiedziliśmy stadnie Boliłapkę.
Kalendarz odebrałam -jest super :piwa:

Trochę gorzej ma się zdrowie naszych podopiecznych :|
Wszystkie "bezoczki" miały zrobioną morfologię i wszystkie mają jakiś paskudny stan zapalny (największy biała Małgosia i bura Rysia, a najmniejszy Tofik i Irysek).
Dr Maciek sugeruje rtg płuc u całego towarzystwa, bo dopiero po tym będzie w stanie dokładnie określić jak maluchy dalej leczyć.
Oczek na razie mam nie zakraplać -zobaczymy czy znowu pojawi się ropa, czy może będzie już ok, natomiast grzybek wciąż jest :|, więc smarujemy się nieustająco.
Wg doktorostwa możemy oczywiście domków szukać, ale każdego musimy uświadomić w temacie zdrowia maluchów i konieczności dalszego, ewentualnego leczenia -kiepskie warunki na początku życia zostawiły niestety swoje ślady :(

Ania dalej w kaftaniku, ale brzusio goi się ładnie (chodzi tylko o to, żeby sama sobie nie popsuła tego "ładnie" :twisted: )

We wtorek zabieg Anetki i testy FeLV u obojga AWF -ostateczne i oby wyniki były takie same jak dwa poprzednie :ok:

A z domku Karola mam wieści na bieżąco: Kocur znalazł kryjówkę w kuchni tak, że Duzi rozebrali część szafek żeby do kotecka się dostać i sprawdzić czy wszystko jest ok, po czym nowa mama pięknie urządziła Karolową kryjówkę, coby koteckowi było miło i wygodnie :mrgreen:
Jednym słowem kot Karol od początku ustawia sobie Państwa, a Oni są w nim coraz bardziej zakochani :1luvu:
Ostatnio edytowano Wto sty 17, 2012 17:40 przez Hania66, łącznie edytowano 2 razy

Hania66

Post » Wto sty 17, 2012 17:37 Re: DT u Hani, czyli...-ile kotków jest na zdjęciu??

Franek jest zdrowy :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance2:
Zrobiliśmy trzeci, decydujący test i jest FeLV(-) :ok: :ok:
Anetka jeszcze u weta, jak tylko się wybudzi, to Janusz przywiezie ją do domku, ale na 99,9% też w takim razie jest (-) :ok:
Cieszymy się z tż ogromnie :spin2:
Teraz muszę tylko jakoś ułagodzić trochę charakterek panienki :mrgreen:

A z domku Karola dostałam rano taką wiadomość:
"Cześć Haniu, Karol dzisiaj zrobił kupę !!!!!!!!!!! wielka radość w rodzinie
!!!!!!!!!!!!!!! i usłyszeliśmy, że miauczy ale chyba jest w pokoju gdzieś
pod łóżkiem Adama. Powiedziałam Adamowi aby go nie szukał, niech sam
wyjdzie....
i ...Karol znowu siedzi pod wanną, a le zaczął się załatwiać za ostatnie trzy dni :) Mam nadzieję, że wyjdzie jeszcze z pod tej wanny dzisiaj trochę gadał rano, był to najmilszy dźwięk dla nas. Zawodził co prawda smutnie, ale w ogóle się odezwał."

a więc pan kot uznał, że czas się zacząć przystosować do zmian :piwa:

Hania66

Post » Wto sty 17, 2012 22:28 Re: DT u Hani, czyli...-ile kotków jest na zdjęciu??

Anetka już w domu i swojej klatce, odsypia zabieg.
Test FeLV (-) :ok: :ok: :ok:

Hania66

Post » Wto sty 17, 2012 22:31 Re: DT u Hani, czyli...-ile kotków jest na zdjęciu??

no i super.

a wiesz, że ten mój połamaniec to stamtąd jest? dodatni skubaniec niestety...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro sty 18, 2012 10:13 Re: DT u Hani, czyli...-ile kotków jest na zdjęciu??

Super fotki !!!
Czy są jakieś wieści ew. fotki z nowego domku Uli i Filipka?
Bo mój Bobinek to starszna chudzinka jest :( choć apetyt mu dopisuje i wyjada innym z misek.
Ciekawa jestem czy jego rodzeństwo też - może taka juz ich uroda.
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Śro sty 18, 2012 14:07 Re: DT u Hani, czyli...-ile kotków jest na zdjęciu??

Jagooda pisze:Super fotki !!!
Czy są jakieś wieści ew. fotki z nowego domku Uli i Filipka?
Bo mój Bobinek to starszna chudzinka jest :( choć apetyt mu dopisuje i wyjada innym z misek.
Ciekawa jestem czy jego rodzeństwo też - może taka juz ich uroda.

Ostatnio nie miałam kontaktu z domkiem Uli i Kajtka, ale zaraz do nich napiszę i zapytam :)

A my właśnie wróciliśmy po sesji zdjęciowej płucek koteczków :twisted:
Zgodnie z oczekiwaniami cała szóstka coś tam w płuckach ma, a więc znowu zaczynamy leczenie -toż to tylko niecałe dwa miesiące przerwy od ostatniego antybiotyku :twisted:
Co prawda maluchy dalej szaleją, ale od wczoraj pokichują, a Małgosia wciąż robi za niejadka :|

A po cichutku powiem, że szykuje nam się wspaniały domek dla Ani i Kajtusia :ok:
Jestem już po wstępnych rozmowach z bardzo fajną Dużą i jeśli wszystko będzie ok, to w piątek nasze rodzeństwo będzie już u siebie :1luvu:

Hania66

[poprzednia][następna]