Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon sty 16, 2012 17:00 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Ja też, zgodnie z obietnicą, zgłoszę dwóch kandydatów, tylko jak sama wrócę ze szpitala :(
Termin, jak pamiętam jest do 23 włącznie?
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pon sty 16, 2012 18:54 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Kociara82 pisze:
katarzyna1207 pisze:
Kociara82 pisze:a ja mam nadzieje, ze to nie koniec zgloszen :)

Ja jeszcze zgłoszę moje maleństwo po operacji oczka ...

:1luvu: to juz po wszystkim? Po zaszyciu? Jak sie czuje kruszynka?

Operacja była w czwartek, trzeba było łyżeczkować oczodół, bo było pełno paskudztwa ... "Abażurek" (nowe imię od kołnierza, który ma założony i który notorycznie sobie zdejmuje) ma w środku pół metra sączka i teraz przez 10 dni trzeba wyrywać "na żywca" po ok. 5 cm ... Bardzo płacze przy tym... :cry: Czuje się chyba coraz lepiej ... dzisiaj próbowała już urąbać wetkę w rękę ... :wink:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Pon sty 16, 2012 19:22 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

EVA2406 pisze:Ja też, zgodnie z obietnicą, zgłoszę dwóch kandydatów, tylko jak sama wrócę ze szpitala :(

tak.
w takich przypadkach jak Twoj, moge wyjatkowo przyjac zgloszenie poterminowe gdyby zaszla taka potrzeba.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon sty 16, 2012 19:24 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

katarzyna1207 pisze: Czuje się chyba coraz lepiej ... dzisiaj próbowała już urąbać wetkę w rękę ... :wink:

uwielbiam takie reakcje u chorych kotow-dla mnie to oznaka, ze maja sile walczyc z choroba :1luvu: :ok:

Kociara82

Post » Pon sty 16, 2012 19:29 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

ewa_mrau pisze:
gosiaa pisze:Mam już swoich kandydatów :)

... zaraz, zaraz!
... chwileczkę!
tak nie można!
jeszcze ja!
nie mogłem wcześniej bo dopiero na 17 mam wyznaczoną wizytę u pazurzystki i sierściologa
i zaraz potem się zgłaszam, obiecuję
moja Duża już ma odłożoną kasę
Tadeusz Trójłap I

zdazysz, pyszczku, zdazysz :) z reszta zdjecia moga byc archiwalne.
ja chyba wiem, na kogo zaglosuje jesli chodzi o kandydatow. Nie wiem, ktora z kandydatek wybiore. Konkurencja coraz silniejsza.

Kociara82

Post » Pon sty 16, 2012 19:29 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Kociara82 pisze: uwielbiam takie reakcje u chorych kotow-dla mnie to oznaka, ze maja sile walczyc z choroba :1luvu: :ok:

nio ... zwłaszcza że Abażurek jest jeszcze baaaardzo malutki ... a paszczą kłapała jak dorosły kot ... :mrgreen:
Obrazek

katarzyna1207

Post » Pon sty 16, 2012 20:12 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Miło, że ta edycja bazarku cieszy się takim powodzeniem. Poprzednia cieszyła się nieco mniejszym, ale zawsze to coś :)
Konkurencja rośnie w siłę, te wszystkie kociaste... jeszcze jak pokazujecie co było dawniej a teraz.... łzy się same cisną do oczu na myśl, co te biedactwa musiały wycierpieć, za jakie grzechy! A teraz proszę, jakie pięknoty, jakie szczęśliwe mimo kalectwa :1luvu:
Im dłużej się przyglądam takim kotom tym bardziej kocham te stworzenia, tym bardziej jestem Bogu wdzięczna za to, ze je stworzył. :1luvu: Te zwierzaki są niesamowite! Z resztą sami widzicie, z jaka siłą walczą o swoje zdrowie, jak bardzo chcą żyć i nie zamierzają się poddać :1luvu: To jest bardzo imponujące :1luvu:

Chciałam tak poza konkursowo 2 słowa napisać o jednej takiej maleńkiej kociej istotce, drobniutkiej ciałkiem, ogromnie silnej duchem.
Obrazek
Obrazek
Ta kruszynka była po podobnym wypadku jak Eustachy ale nie miała tyle szczęścia co on. U Emi doszło do przerwania rdzenia kręgowego, paraliż tylnich łapek był na tyle silny, że koteńka ciągnęła je bezwładnie za sobą. Żadnych szans nie było na odzyskanie choćby odrobiny sprawności, nawet operacja nie dałaby nic. Też nosiła pampersy, bo też nie miała kontroli nad siusianiem i wydalaniem kału. Tak samo jak u Eustachego. Była tak maleńka, że gdy trafiła do swojej opiekunki, ta myślała, że Emi ma ok.3-4 miesiące. Dopiero wymiana ząbków uświadomiła, że kicia może mieć ok.pół roku... Ale silna psychicznie była bardzo. Nie poddawała się, chciała żyć, walczyła do samego końca. Nawet jeśli nie mogła robić tego, co koty pełnosprawne-nie przeszkadzało jej to-znajdowała sobie takie zabawy, w których jej kalectwo nie miało znaczenia. Typ: wyrzucą mnie oknem to wejdę drzwiami. Skradła serca wielu ciociom miauowym. Odeszła nagle 8.12.2011 r. Dostała krwotoku wewnętrznego, wymiotowała już krwią. Być może to efekt wypadku który przeszła wcześniej nim trafiła do swojej opiekunki. Być może jakieś autoimmunologiczne paskudztwo ją zabiło. (FELV-/FIV-), być może jakieś wady genetyczne, bo zdecydowanie za mała była jak na swój wiek, nie rosła, wyglądała jak kociątko 3 miesięczne lub młodsze. Ale była pełna życia, energia ją rozpierała, była bardzo odważna, nie bała się niczego, nie dała sobie dmuchać w kaszę! Te fotki były robione na kilka dni przed jej śmiercią.
Patrząc na tę dzielną, maleńka koteczkę myślałam: ile z tego, co jej się przytrafiło zniósłby człowiek? Czy zniósłby to z taką pokorą jak ona i czy tak jak ona umiałby się cieszyć pełnią życia? Ja na pewno nie!
Tak silnej i tak dzielnej istotki nigdy nie zapomnę! Powinniśmy czerpać przykład z Emi i innych zwierzaków!

Kociara82

Post » Pon sty 16, 2012 21:37 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Kociara82 pisze:
ewa_mrau pisze:
gosiaa pisze:Mam już swoich kandydatów :)

... zaraz, zaraz!
... chwileczkę!
tak nie można!
jeszcze ja!
nie mogłem wcześniej bo dopiero na 17 mam wyznaczoną wizytę u pazurzystki i sierściologa
i zaraz potem się zgłaszam, obiecuję
moja Duża już ma odłożoną kasę
Tadeusz Trójłap I

zdazysz, pyszczku, zdazysz :) z reszta zdjecia moga byc archiwalne.
ja chyba wiem, na kogo zaglosuje jesli chodzi o kandydatow. Nie wiem, ktora z kandydatek wybiore. Konkurencja coraz silniejsza.

... jakie archiwalne, muszą być nowe i już!
Tadeusz Trójłap I
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pon sty 16, 2012 22:07 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

dobrze, kochanie :) bedzie jak zechcesz :) koty rzadza :1luvu: :mrgreen:

Kociara82

Post » Pon sty 16, 2012 22:20 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

ewa_mrau pisze:

bo dopiero na 17 mam wyznaczoną wizytę u pazurzystki i sierściologa

padłam :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon sty 16, 2012 23:19 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

Kociara82 pisze:
EVA2406 pisze:Ja też, zgodnie z obietnicą, zgłoszę dwóch kandydatów, tylko jak sama wrócę ze szpitala :(

tak.
w takich przypadkach jak Twoj, moge wyjatkowo przyjac zgloszenie poterminowe gdyby zaszla taka potrzeba.

Dziękuję. Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby. Jutro mam zabieg. mam nadzieję że wszystko dobrze pójdzie i szybko wrócę do domku. Proszę o ciepłe myśli, żeby się udało.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pon sty 16, 2012 23:21 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

EVA2406 pisze:Dziękuję. Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby. Jutro mam zabieg i liczę, że wszystko dobrze pójdzie i szybko wrócę do domku.

To trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze poszło ... :ok:
Obrazek

katarzyna1207

Post » Wto sty 17, 2012 0:50 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

EVA2406 pisze:
Kociara82 pisze:

tak.

Dziękuję. Mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby. Jutro mam zabieg. mam nadzieję że wszystko dobrze pójdzie i szybko wrócę do domku. Proszę o ciepłe myśli, żeby się udało.

Ewuniu, kciuki już są :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto sty 17, 2012 10:42 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto sty 17, 2012 16:16 Re: Wybory Miss i Mistera Miau: koty kalekie/niepełnosprawne.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: jako skarbnik tego bazarku informuję, że w dniu dzisiejszym pod względem wpłat został przebity bazarek grudniowy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

mam marzenie żeby przebić pierwszą edycję .... :mrgreen:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

[poprzednia][następna]