DT Smarti 8 ...Ufff...mamy nowego weta !!! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 16, 2012 18:38 Re: DT Smarti 8 - SZOK !

Botwinka pisze:Ha! i mnie się udało Was wyśledzić :) Mam do Was pytanie z zupełnie innej beczki: gdzie kupić laserek? Przepielgrzymowaliśmy z Radkiem całe centrum i nigdzie ani śladu. W wielkim "Smyku" Pani zaproponowała nam miecz świetlny z Gwiezdnych Wojen zamiast laserka :) Empiki, kukardki, kioski, sklepy z zabawkami też zawiodły. Pan w sklepie z art. biurowymi wyszedł z propozycją wskaźnika laserowego Parkera za 7 dych a w sklepie firmowym Militaria.pl Pan umarł ze śmiechu na nasze pytanie i pokazał jedyny dostępny laser z opcją przykręcania do karabinu :) Jako, że nie chcemy zestrzelić naszych Kociejów, zrezygnowaliśmy. Może macie jakieś patenty na te laserki? Bo zaczynam już podejrzewać, że to jakiś towar zakazany produkowany w Tajnej Fabryce Laserków Dla Kotów.

Są w Zooplusie ,jeśli robisz internetowe zakupy. Ale myślę że Kakadu też to posiada lub inne zoologiczne sklepy . Zastępczo może być latarka. Też ganiają :mrgreen: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon sty 16, 2012 20:50 Re: DT Smarti 8 - SZOK !

Jus87 pisze:Jestem i ja !! Dopiero na 4 stronie :? O zgrozo! 8O

Smartinku kochana czy Ty możesz zapytać weta Kamila co to może być jak półrocznemu kiciowi śmierdzi z paszczucha? ale to jak !! 8O Będę wdzięczna za pomoc - ewentualnie jakby chciał go obejrzeć no i za jakieś 2 mce odjajczyć to się zapisujemy! ;) Chodzi o Gacka - mojego Dawida mamy :)

:1luvu:

dostałam taka odpowiedż:
1)jesli mu się odbija,wymiotuje itp to z żołądka i mozna sprobować alugastrinu,
2)jeśli je mokrą karmę to mogą resztki zostawać i psuć się między ząbkami, spróbuj czy przy suchej też tak będzie-można podawać coś na czyszczenie ząbków.
3)od samej zmiany ząbków śmierdzieć nie powinno,
4)jeśli kicha lub gluci to z gardziołka chorego może capić ropą
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sty 16, 2012 21:11 Re: DT Smarti 8 - SZOK !

smarti pisze:
Jus87 pisze:Jestem i ja !! Dopiero na 4 stronie :? O zgrozo! 8O

Smartinku kochana czy Ty możesz zapytać weta Kamila co to może być jak półrocznemu kiciowi śmierdzi z paszczucha? ale to jak !! 8O Będę wdzięczna za pomoc - ewentualnie jakby chciał go obejrzeć no i za jakieś 2 mce odjajczyć to się zapisujemy! ;) Chodzi o Gacka - mojego Dawida mamy :)

:1luvu:

dostałam taka odpowiedż:
1)jesli mu się odbija,wymiotuje itp to z żołądka i mozna sprobować alugastrinu,
2)jeśli je mokrą karmę to mogą resztki zostawać i psuć się między ząbkami, spróbuj czy przy suchej też tak będzie-można podawać coś na czyszczenie ząbków.
3)od samej zmiany ząbków śmierdzieć nie powinno,
4)jeśli kicha lub gluci to z gardziołka chorego może capić ropą

Dziękuję Kochana :1luvu: pasuje mi tylko pkt 2. Je praktycznie mokrą, na suchą się buntuje więc go nie zmuszamy :)
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pon sty 16, 2012 22:18 Re: DT Smarti 8 - SZOK !

to coś czyszczącego ząbusie mu podajcie :D

bo inaczej czyszczenie paszczęki się będzie kłaniało a Kamilek wsiegda gatow :ok: :!:

Kommy, S&Z, bardzo jestem ciekawa jak się czują nasze słoneczka?

Botwinko-nie wróżę Ci dużego sukcesu z tym laserkiem u Sznycka :ryk: :ryk: :ryk: ale zawsze próbować warto :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon sty 16, 2012 22:30 Re: DT Smarti 8 - SZOK !

o, ja laserek Isiuni chcę sprawić jako prezencik posterylkowy jak wydobrzeje :D Wszystko z nią dobrze, wczoraj prawie cały dzień przespała, dzisiaj już trochę mniej, ale dalej głównie śpi :) ale już normalnie mnie rano obudziła, że halo, gdzie śniadanie? :lol: Kiedy normalnie pojawia się pierwsza koopka? Bo Misiaczek jakoś się do niej nie spieszy... Z drugiej strony chłopak mnie uspokaja, że nie je jeszcze tyle co zwykle to i wolniej produkuje... Chodzi trochę sztywno ale radzi sobie ślicznie, jest już szybciutka, kaftanik już jej prawie nie przeszkadza. Raz na jakiś czas sobie tylko przypomni, że przecież wielka krzywda kotka spotkała i na mnie patrzy takim obrażonym wzrokiem :roll: ale jak tylko idę do kuchni to jakoś zapomina znowu :lol:

kommy

Od: Wto lis 15, 2011 15:36

Post » Pon sty 16, 2012 22:36 Re: DT Smarti 8 - SZOK !

Chłopak ma rację :ok:
myślę że w nocy albo jutro powinna być pierwsza koopka i wtedy spoko można już suche.
Bardzo proszę o fotkę Isiuni w zielonym kaftaniku Zuzki :ryk:

i o Fotkę Zuzki w pomarańczowym kaftaniku w pieski który miał być Isi :ryk: :ryk: :ryk:

smarti

Post » Pon sty 16, 2012 22:43 Re: DT Smarti 8 - SZOK !

Nie mogę się oprzeć-tak kocham buranie :love: :love: :love: :love: :love: ...zobaczcie jakie inni mają sukcesy !!!

smarti pisze:
tillibulek pisze:
magaaaa pisze:Małgoś, ja strasznie chcę Hesię... Albo Daisy.
Ale póki mam tego zatwardzialca Adela i Sekhmet - nie mogę :cry:
Muszę wydać cosik...
Ogłosiłam Sekhmet. Może... Jest taka śliczna...

EDIT: a takie cuda może zdziałać DT, po prostu dom:
Było tak:
Obrazek
zdjecie: jamkasica

Jest tak:
Obrazek

jejku, jaka przemiana :love: :love: :love:

za Domki dla Adela i Sekhmet :ok: :ok:

ta przemiana jest nie do uwierzenia!!!

cudowna kicia i widać jak bardzo bardzo warto!!!

Sekhmet u Magaaaa :kotek: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

smarti

Post » Wto sty 17, 2012 1:07 Re: DT Smarti 8 - SZOK !

MalgosiaZ pisze:
Botwinka pisze:Ha! i mnie się udało Was wyśledzić :) Mam do Was pytanie z zupełnie innej beczki: gdzie kupić laserek? Przepielgrzymowaliśmy z Radkiem całe centrum i nigdzie ani śladu. W wielkim "Smyku" Pani zaproponowała nam miecz świetlny z Gwiezdnych Wojen zamiast laserka :) Empiki, kukardki, kioski, sklepy z zabawkami też zawiodły. Pan w sklepie z art. biurowymi wyszedł z propozycją wskaźnika laserowego Parkera za 7 dych a w sklepie firmowym Militaria.pl Pan umarł ze śmiechu na nasze pytanie i pokazał jedyny dostępny laser z opcją przykręcania do karabinu :) Jako, że nie chcemy zestrzelić naszych Kociejów, zrezygnowaliśmy. Może macie jakieś patenty na te laserki? Bo zaczynam już podejrzewać, że to jakiś towar zakazany produkowany w Tajnej Fabryce Laserków Dla Kotów.

Są w Zooplusie ,jeśli robisz internetowe zakupy. Ale myślę że Kakadu też to posiada lub inne zoologiczne sklepy . Zastępczo może być latarka. Też ganiają :mrgreen: .

Proszę bardzo:
http://animalia.pl/produkt,19076,47,Tri ... k_LED.html
http://animalia.pl/produkt,13627,47,Tri ... _mysz.html
http://animalia.pl/produkt,21667,Camon_ ... 9kiem.html

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto sty 17, 2012 9:08 Re: DT Smarti 8 - SZOK !

Cześć i czołem z rana :)
A ja leserek bardzo polecam. U mnie najbardziej szaleje Pumek - największy żarłok i bambaryła.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sty 17, 2012 9:16 Re: DT Smarti 8 - SZOK !

smarti pisze:Nie mogę się oprzeć-tak kocham buranie :love: :love: :love: :love: :love: ...zobaczcie jakie inni mają sukcesy !!!

smarti pisze:
tillibulek pisze:
magaaaa pisze:Małgoś, ja strasznie chcę Hesię... Albo Daisy.
Ale póki mam tego zatwardzialca Adela i Sekhmet - nie mogę :cry:
Muszę wydać cosik...
Ogłosiłam Sekhmet. Może... Jest taka śliczna...

EDIT: a takie cuda może zdziałać DT, po prostu dom:
Było tak:
Obrazek
zdjecie: jamkasica

Jest tak:
Obrazek

jejku, jaka przemiana :love: :love: :love:

za Domki dla Adela i Sekhmet :ok: :ok:

ta przemiana jest nie do uwierzenia!!!

cudowna kicia i widać jak bardzo bardzo warto!!!

Sekhmet u Magaaaa :kotek: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ciotko Smarti nie chwal mnie tak :oops:
Sukces to będzie, jak wyadoptuję Adela :mrgreen:
Sekhmet już poogłaszałam, dziś zawiozłam ją na sterylizację.
A zdjęcia zestawiłam w celach poglądowych. Podejrzewam że jakbyś Ty zrobiła takie zestawienia - miałabyś jeszcze bardziej spektakularne różnice.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto sty 17, 2012 10:38 Re: DT Smarti 8 - SZOK !

Ja kupowałam laserki na bazarach za 5 zł
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Wto sty 17, 2012 12:15 Re: DT Smarti 8 - SZOK !

Magaaaa,stąd wniosek że nareszcie Twojemu TŻ-towi udało się jej nie nakarmić przed sterylką-brawo !!! Do trzech razy sztuka :ryk:
Kciuki za piękność :ok: :ok: :ok:

Dziewczyny!!!

na wątku u dziewczyn z Palucha trwa,jak zwykle akcja dziesiątak na życie :kotek:

viewtopic.php?f=1&t=137841&start=75

Na pewno niejedna z Was może a jednocześnie miałaby ochotę wyskoczyć z dziesiątaka raz w miesiącu na szczytny cel - aby wspomóc ratowanie któregoś z kotków...

zaglądajcie tam,proszę :roll: :roll: :roll:

mam też pytanie do Jamkasicy i do Alareipan.

P.Dr.K. zaleca amputację nóżki Uluni.
Twierdzi że nóżka jej przeszkadza w normalnej aktywności bo tarza się po podłodze, (oczywiście nic nie da się z nią innego zrobić w sensie wyleczenia czy usprawnienia) a problemy się zaczną jak łapka się na tyle wytrze że zaczną się robić i wciąż będą się robić ranki. A przed kicią całe życie podczas którego,jak wiadomo,kotek bez jednej łapki świetnie sobie radzi.
Lada dzień kicia pojedzie na konsultacje i prześwietlenie do macierzystej kliniki p.dra.na Gagarina, aby było wiadomo w którym miejscu amputować łapkę.
Chciałabym wiedzieć co o tym sądzicie i czy się zgadzacie na amputację.

i jeszcze jedno-zadzwoniła do mnie sensownie brzmiąca pani poszukująca dwupaczku.
wymarzony dwupaczek ma być:
rodzeństwem lub przyjaciółkami wychowanymi razem,
płci żeńskiej,
jedna czarnulka a druga burania.
w wieku ok pół roku

Pani oferuje kiciom dostatnie i długie (zwroty nie są brane pod uwagę) życie w towarzystwie rodziny z dwojgiem kilkunastoletnich dzieci w domku zdecydowanie niewychodzącym oraz zabezpieczonym, w bloku w Warszawie.
Pani nie ma jak pojechać po kotki do innego miasta dlatego preferuje warszawianki ewent. przyjezdne z dowozem)

czy ktoś dysponuje podobnym dwupaczkiem na wydaniu
:D :kotek: :kotek: :?:
Ostatnio edytowano Wto sty 17, 2012 15:02 przez smarti, łącznie edytowano 2 razy

smarti

Post » Wto sty 17, 2012 14:58 Re: DT Smarti 8 - SZOK !

Szalony Kot pisze:Chyba jest ok..?

http://www.facebook.com/events/324828920890352/

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto sty 17, 2012 15:05 Re: DT Smarti 8 - SZOK !

super Kocie, dzięki Ci wielkie !
chyba mam jeszcze inne fajne foty Kałbojsika z czasów jak był u nas-zapytam TŻ-ta jak wróci.
Da się dołożyć?

smarti

[poprzednia][następna]