Wólka Zaleska 13 kotów - koniec części I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 16, 2012 17:14 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

issey32 pisze:Patmol: jak będziesz mogła, proszę, wrzuć link do Allegro cegiełkowego na pierwszą stronę:

http://allegro.pl/show_item.php?item=2061085396

ale tam jest Brwinów Cmentarz- koty błagają o każdą pomoc!!
a dopiero na dole, ze to na koty z Wólki -tak ma być ?

Brwinów to jest pod Warzawą jak sie na Jaktorów jedzie PKP -tak mi się jako wydaje 8)

a ja sobie kupiłam komputer -laptopa, ale moje dzieci (dwoje) i mój TŻ uwazają, ze ten laptop jest rodzinny :evil:
czyli całej rodziny :wink:
pralkę mam ponad 15 lat -ale jakoś nikt się do niej nie przepycha :evil: i dobrze, bo ona jest MOJA
nie wyobrażam sobie życia bez pralki :oops:

issey32 -myślę, że nie potrzeba wrzucać wszystkich linków

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon sty 16, 2012 17:28 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Wysłałam wiadomość z prośbą o sprostowanie :oops:
To Allegro, to jak po grudzie idzie, ale zdjęcia chyba ok? A może by takie zamówić dla psiastych z Wólki?

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pon sty 16, 2012 17:34 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

issey32

Post » Pon sty 16, 2012 17:40 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

ale psy nie maja dobrych zdjęć -wszystkie z łańcuchami
a one nie maja przecież iśc na łańcuch

trzeba poczekać na lepsze zdjecia
zostały dwa psy -Cytra i Nuta (sa teraz u pinokio_ na DT)
Harfę zabrała Randa do siebie

juz wklejam alegro cegiełkowe
edit -wkleiłam, ale nie robiłam bardzo dużego -chyba, że macie inne zdanie -to zmienię
bo NASI -lepiej zeby wpłacali na Kastora lub na konto Pipi (bo jest bez potrącania opłat dla allegro)
a nienasi niech wpłacaja na cegiełki

czy ja źle myślę?
cała kwota z cegiełek idzie na koty? czy allegro coś ściągą od wpłaconych kwot?

Patmol

Post » Pon sty 16, 2012 18:29 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Za zebraną kwotę z cegiełek FFA przyjmie faktury za leczenie/szczepienie/odrobaczanie etc..., natomiast, czy Allegro sobie potrąca za zebrane sumy, to ja nie mam pojęcia, ale zapytam.

Psiaki również potrzebują dobrych zdjęć, bo zdjęcia z łańcuchami, to nie jest dobry pomysł.

Na Allegro jest 41 odsłon i sprzedały się 3 cegiełki.

issey32

Post » Pon sty 16, 2012 19:05 re: ogloszenia

Udostepniłam link na fb

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon sty 16, 2012 21:12 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Dziewczyny z Gdańska organizować się proszę, otrzymałam takiego oto maila:

CYTAT: Szanowna Pani,

Przeczytałem obszerne fragmenty wątku kotków na forum www.miau.pl, które utraciły dom w Wólce Zaleskiej.
Mieszkam obecnie z trójką kociaków na oś. Olimp w Kowalach k. Gdańska. Do niedawna było ich czworo, lecz jedna koteńka w dniu 17 grudnia przeszła na drugą stronę tęczy.
Oferuję dom dla jednego opuszczonego kotka.. Dużo przebywam w mieszkaniu, więc kotek lub koteczka będzie miał dozór, opieką i towarzystwo. Koteczka lub kotek muszą być po sterylizacji, w miarę zdrowe i ułożone. Umaszczenie nie ma prawie żadnego znaczenia, chociaż mieszkają ze mną obecnie dwie Krówki i jeden Burasek. Koteczki mają zapewnioną opiekę lekarza weterynarii, leczniczą karmę royala, ciepło i czyste kuwety /po sprzątnięciu przez Waldemara/. Wszyscy rezydencji nie opuszczają mieszkania.. Niestety z racji bardzo niewielkich obecnie zarobków czwarty koci domownik będzie karmiony karmą ze średniej półki. Z finansowaniem leczenia ciężkiego zaburzenia również będzie w obecnym czasie duży problem.
Jeżeli moja propozycja będzie odebrana pozytywnie zapraszam na wizytę przedadopcyjną wytypowaną przez Panią osobę. Mam nadzieję, że znajdzie się transport wolontariusza do Gdańska /najpewniej przez Warszawę/. 3 kwietnia ubiegłego roku powitałem u nas wówczas roczną Tinę, uratowaną w Radomsku przez RTOnZ, dostarczoną z Warszawy do Gdańska przez forumowiczkę miau, posługującą się nickiem: Carmen 201 i pomagającą obecnie w szukaniu domków dla kotków z Wólki. Korzystając z okazji proszę o przekazanie p. Oli wyrazów szacunku ode mnie i pozdrowień od Tinki, która dzięki jej poświęceniu przyjechała z nią i jej mężem z Warszawy do Gdańska, za pomoc w ratowaniu obecnie gromadki 22 kotów, Zapraszam oczywiście kolejny raz z uratowanym kotkiem, który dołączy do naszej wspólnoty kocio-ludzkiej. Kotek może dołączyć do nas w dowolnej chwili. Chętnie zaproszę do nas Pingwinkę Zuzię, tricolorkę Tygryskę, biało-rudą Bronkę albo po wyleczeniu za czas jakiś Krówka Pirata.
Oczekuję na odpowiedź od Pani w stosowanym dla Pani momencie.
Z wyrazami szacunku i mruczącym Franiem na kolanach dla wszystkich, którym los naszych braci mniejszych nie jest i nie będzie nigdy obojętny. Mam nadzieję, że uda się wkrótce znaleźć domki stałe dla całej gromadki, a w nich schronienie przed srogą zimą.
Z pozdrowieniami z dalekiego Gdańska wraz z trójką moich kocich przyjaciół: kocurkiem -buraskiem Franiem z Gdańska, czarno-białą Tinką z Radomska i czarno-białą Pusią z Gdańska.
Pozostaję z wyrazami szacunku.

W.T.

"Nie ma żadnych wątpliwości, że częścią przeznaczenia rasy ludzkiej jest jej stopniowy rozwój w kierunku poniechania spożywania zwierząt, tak jak dzikie plemiona radykalnie zarzuciły zwyczaj zjadania się nawzajem, gdy weszły w styczność z ludami bardziej cywilizowanymi"
Henry D.Thoreau
"Holokaust zaczyna się wszędzie tam, gdy ktoś przechodząc obok rzeźni pomyśli: to tylko zwierzęta"
Theodor W. Adorno
"Wegetarianizm jest kryterium, dzięki któremu możemy poznać, czy czyjeś dążenie do moralnej doskonałości jest prawdziwe i szczere"
Lew Tołstoj
"Dobrem jest podtrzymywać i ochraniać życie; niszczyć i odbierać życie jest złem"
"Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą"
Albert Schweitzer
"Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego. I oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt, bo wszystko jest marnością"
Biblia, Księga Koheleta3/19

Jak dla mnie brzmi super :1luvu:
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Pon sty 16, 2012 21:59 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Wow! Wreszcie nas słychać! ..i widać....i oby tak dalej :)

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Pon sty 16, 2012 22:01 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Dalej musi byc tylko lepiej :ok: :ok:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Pon sty 16, 2012 22:45 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Pozdrowienia dla Pana Waldemara ode mnie i TŻa :)
Ogłoszenia dla Kotów w toku (wywołana do tablicy :oops:

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon sty 16, 2012 23:45 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Teraz to już z górki :mrgreen:

issey32

Post » Wto sty 17, 2012 0:10 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Pora spać... niech się w różnych fajnych domkach przyśni, ze pora kota do domu zaprosic...najlepiej takiego już statecznego, puchatego przytualaka :1luvu:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Wto sty 17, 2012 7:39 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Mamrot jest z 3-miasta
może dałby radę zrobić wizytę przed adopcyjną na oś. Olimp w Kowalach k. Gdańska, albo wie kto by dał rade
piszę do niej zaraz pw

i do Warszawy pojechałaby 3 koty

Szalony Kocie -dasz radę trzy chwilkę przetrzymać?
i wtedy wystarczyłby transport Warszawa-GDańsk

edit -napisałam z prośbą o wizytę do Mamrot

bazarek na koty z Wólki viewtopic.php?f=20&t=137913 zapraszamy

Patmol

Post » Wto sty 17, 2012 8:38 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Martwi mnie brak wieści o Kreciku, ustaliłam z Pinokio, że wpon. ma z nim być u weta... wiecie coś?

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Wto sty 17, 2012 8:42 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

wczoraj miała być u weta -taki był plan
ale nic więcej nie wiem
na dogo nie pisała na żadnym wątku -pewnie jest po prostu bardzo zajęta; na pewno jak znajdzie chwilkę -to coś napisze

Patmol

[poprzednia][następna]