Moje czternaście skarbów cz.1 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 15, 2012 22:57 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

taizu pisze:Mnie jeden znajomy rodziny na mieście zaczepia raz po raz i próbuje przekonywać, żebym przynajmniej kocurów nie kastrowała,jak już kotki muszę :evil:
Wymyślił, że swojego (jak mu urośnie, ma na razie kociaka) będzie na smyczy (na szelkach) w ogródku parę godzin dziennie trzymał, żeby miał i wolność i bezpieczeństwo, i jajka

A znajomemu nie przydałoby się własny rozum na smyczy w ogródku przetrzymać tak z parę godzin? Może by mu troszkę rozumu przybyło jak by go troszkę przewietrzył :evil:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Nie sty 15, 2012 23:34 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

meg11 pisze:
taizu pisze:Mnie jeden znajomy rodziny na mieście zaczepia raz po raz i próbuje przekonywać, żebym przynajmniej kocurów nie kastrowała,jak już kotki muszę :evil:
Wymyślił, że swojego (jak mu urośnie, ma na razie kociaka) będzie na smyczy (na szelkach) w ogródku parę godzin dziennie trzymał, żeby miał i wolność i bezpieczeństwo, i jajka

A znajomemu nie przydałoby się własny rozum na smyczy w ogródku przetrzymać tak z parę godzin? Może by mu troszkę rozumu przybyło jak by go troszkę przewietrzył :evil:

Ja to już nawet nie mam siły tłumaczyć tępakom co, jak, i dlaczego trzeba sterylizować czy kastrować, ale tępaki wiedzą przecież lepiej.Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon sty 16, 2012 8:42 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Tak jak piszecie jest tez u mnie :evil:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon sty 16, 2012 8:46 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Trzeba mieć nadzieję, że znajomy migiem kota ciachnie, jak mu zacznie znaczyć po kątach i zasmrodzi chałupę :twisted:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon sty 16, 2012 9:10 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

CoToMa pisze:Trzeba mieć nadzieję, że znajomy migiem kota ciachnie, jak mu zacznie znaczyć po kątach i zasmrodzi chałupę :twisted:

to na dwór wywali :evil: nie znasz życia.. :evil:?
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon sty 16, 2012 10:23 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

mamy 30 zł dla kotów lidki02 z bazarku beci_73

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Pon sty 16, 2012 10:23 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

becia_73, jaka pogoda w Toruniu?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon sty 16, 2012 10:25 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Lidko, jak psinka? jedziesz do weta?
Niedługo jakieś pieniążki będą z bazarku.
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon sty 16, 2012 10:33 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

w Toruniu zima
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon sty 16, 2012 15:04 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Właśnie wróciłam od weta psina miała robione prześwietlenie ma złamaną miednice w trzech miejscach , robi pod siebie :cry: , jutro jade z nów bedzie miała jeszcze jedno prześwietlenie i będzie szef zadecyduje co dla niej najlepsze , nie wiem jest obawa że może robić pod siebie .Zabrałam ją dziś do domu mam ją w klatce od psów , żeby nie była w altanie sama , dostała jasia by było jej zimno nie wiadomo co jutro się okaże nich będzie dziś z ludźmi ...Kot do niej doszedł do klatki warczała , ale ją wszystko boli to też jest zdenerwowana , nie wesoło .A Grażyna mi coś charczy pewnie ja jutro też zapakuje , nie kończąca się opowiesć i na działkach jakieś psy rozszarpały kota nie mój ale do mnie przychodził na papu :(

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon sty 16, 2012 15:55 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Ojej, Lidka, oczywiście, że taki połamany piesek musi być w domu , musi mieć ciepło... Nie może wydatkować energii na ogrzewanie siebie. Z tym robieniem pod siebie, to nie musi zostać przeciez. Jak ją wszytko boli to jak ma kontrolować zwieracze?
Bądź dobrej myśli, moze się polepszy. Ale faktycznie - na Twoim miejscu balabym się wychodzic z domu, jak sie tak natykasz bezustannie na kogoś potrzebującego pomocy...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon sty 16, 2012 16:00 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

trzeba podać nr konta do wpłat na sunie !
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pon sty 16, 2012 16:03 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Lidziu, dziecko, wpisz to też na dogo. Zajrzałam tam - są oferty pomocy, ale musisz podać konto i td.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon sty 16, 2012 16:11 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

morelowa pisze:Lidziu, dziecko, wpisz to też na dogo. Zajrzałam tam - są oferty pomocy, ale musisz podać konto i td.

ja czekam na fb na konto
jak nie dom to ważna pomoc finansowa prawda?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Pon sty 16, 2012 16:51 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

z dogo skopiowane Niektóre koszty (na miarę możliwości) pokryje Fundacja KASTOR.
Za zdjęcia RTG, poradę i środki przeciwbólowe - koniecznie poproś o nie i to odpowiednio mocne i odpowiednią iość - weź fakturę na Fundację. Dane do faktury masz w banerku Fundacji w moim podpisie.
Proszę jeśli lekarz stwierdzi, że jest konieczny jej pobyt w szpitalu, klinice... zgódź się na to. Będziemy zbierać środki.

Czy możesz zbierać pieniądze na swoje konto ?
Obrazek...Obrazek

ruda32

[poprzednia][następna]