Kraków - Pod Fortem - szylkretowa kicia szuka domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 07, 2011 10:18 Re: Kraków - Pod Fortem - kocie stadko do sterylizacji !!!

Ja jak najbardziej chcę to kocie stadko "uporządkować". Rano śpieszyłam się do pracy, ale trzeba będzie umówić się z karmicielką na dłuższą rozmowę. Opiekun kitki zadeklarował nam pomoc jak dom tymczasowy do marca/kwietnia. Tylko, tam podobno wszystkie koty są tak dzikie jak nasza kitka. I trzeba je będzie pewnie wyaadoptować.
A tę młodzież szkolną mijałam kilka razy rano właśnie w tym miejscu - ich też "uporządkowałabym".
Obrazek

ekoto

Od: Pt paź 05, 2007 6:46

Post » Nie gru 18, 2011 12:54 Re: Kraków - Pod Fortem - kocie stadko do sterylizacji !!!

W piątek kicia miała wyciągnięte szwy. Wszystko ładnie się zagoiło. Generalnie futerko odrasta ale na ogonku jest niewielka łysa plama około centymetra od końca ogona. Według lekarza nic złego tam się nie dzieje. Nie mam pojęcia dlaczego to miejsce pozostaje łyse. Jest szansa że to się zmieni tylko trzeba może więcej czasu.
Przeraża mnie że kitka jest zupełnie bezbronna. Nie nadaje się do tego aby ją wypuścić w miejsce złapania. Nie spotkalam jeszcze kota który zupełnie nie miałby odruchów obronnych. Ani razu nie wyciągnęła nawet kawałka pazurka. Przy wyciaganiu szwów tylko sobie popiskiwała. Już w domu podałam jej tabletkę na odrobaczanie bez jakichkolwiek problemów.
Cóż więcej napisać - Kitka szuka domu. Zdjęcia pojawią się niebawem.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Śro gru 28, 2011 18:41 Re: Kraków - Pod Fortem - kocie stadko do sterylizacji !!!

Zdjęcia Kitki vel Dzikuliny ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to miało być zdjęcie portretowe, ale nie zdążyło nim się stać. Mamy za to ogonek w całej okazałości :)

Obrazek

Reasumując: Dzikulina przestaje stopniowo być dzikawa, chodzi już po mieszkaniu wyprostowana. Czasami tylko ucieka i płacze, kiedy stanie się nad nią. Ale złapana i pieszczona zaczyna błyskawicznie mruczeć i ugniatać. Dobrze dogaduje się z pozostałą gromadą kocistów :) Nie reaguje na obrażone warczenie Mini - zapowiada się na totalnie oswojonego kota.
Obrazek

ekoto

Post » Nie sty 15, 2012 20:23 Re: Kraków - Pod Fortem - kocie stadko do sterylizacji !!!

Kotka ma założony wątek na Kociarni viewtopic.php?f=13&t=137950
oraz Gumtree http://krakow.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId= ... 72fffec81f
Trzymajcie kciuki za dobry domek :ok:
Obrazek

ekoto

Post » Nie sty 15, 2012 20:32 Re: Kraków - Pod Fortem - kocie stadko do sterylizacji !!!

witam, a rozważałyście opcję sterylizacji w schronisku?
tam koty są przetrzymywane po zabiegu

Mruczeek

Od: Sob kwi 19, 2008 10:35

Post » Pon sty 16, 2012 10:58 Re: Kraków - Pod Fortem - kocie stadko do sterylizacji !!!

Przydałaby się zmiana nazwy wątku - w czasie przeszłym :wink:
Sylwka już wyłapała stado, są już po sterylizacji i mają być wypuszczone wkrótce (szkoda tylko, że przyszła zima)
Obrazek

ekoto

Post » Pon sty 16, 2012 11:31 Re: Kraków - Pod Fortem - kocie stadko do sterylizacji !!!

no to gratuluję skuteczności :ok:

Mruczeek

Od: Sob kwi 19, 2008 10:35

[poprzednia]