Kotomania XII-Antosia [*] , Pynia[*] Adele rujka:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 15, 2012 11:10 Re: Kotomania XII-Antosia [*] ,Adele DT, Pynia[*]

Kasiu, ja nie wątpię, że Ty będziesz dla Adele najlepszym domkiem, i poradzisz sobie z jej nieufnością. 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie sty 15, 2012 11:12 Re: Kotomania XII-Antosia [*] ,Adele DT, Pynia[*]

Tak Bożenko-bo ja jestem domkiem forumowym-doswiadczonym :) ,ale Adele jest sliczna, może komuś do serduszka wpadnie, a ja bedę miała miejsce dla mniej ładnej biedy?-takiej, która nikogo nie zachwyci.....
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie sty 15, 2012 11:12 Re: Kotomania XII-Antosia [*] ,Adele DT, Pynia[*]

kropkaXL pisze:Bożenko jesli nie znajdę dla Adele domku z forum,bo takie domki dają sobie radę z takimi dzikuskami, to jej nie oddam, to typ nieufny, ale miziana mruczy-może kiedyś, z czasem przestanie tak się bac.

Kropko, poza forum też są ludzie, którzy potrafią dać sobie radę. Jednego mojego kocurka oddałam osobie, która go oswoiła i kocha, a nie jest na forum. Na forum ludzie są różni.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie sty 15, 2012 11:14 Re: Kotomania XII-Antosia [*] ,Adele DT, Pynia[*]

kropkaXL pisze:Tak Bożenko-bo ja jestem domkiem forumowym-doswiadczonym :) ,ale Adele jest sliczna, może komuś do serduszka wpadnie, a ja bedę miała miejsce dla mniej ładnej biedy?-takiej, która nikogo nie zachwyci.....

Prawdziwie kochający koty nie będzie sie patrzył wyłącznie na wygląd!A takie biedy zapadaja często w serce.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie sty 15, 2012 11:15 Re: Kotomania XII-Antosia [*] ,Adele DT, Pynia[*]

MalgWroclaw pisze:
kropkaXL pisze:Bożenko jesli nie znajdę dla Adele domku z forum,bo takie domki dają sobie radę z takimi dzikuskami, to jej nie oddam, to typ nieufny, ale miziana mruczy-może kiedyś, z czasem przestanie tak się bac.

Kropko, poza forum też są ludzie, którzy potrafią dać sobie radę. Jednego mojego kocurka oddałam osobie, która go oswoiła i kocha, a nie jest na forum. Na forum ludzie są różni.

To prawda. Sama znam paru kociarzy, a nie są na forum.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie sty 15, 2012 11:20 Re: Kotomania XII-Antosia [*] ,Adele DT, Pynia[*]

Ale łatwiej jest znaleźć dom ładnej kici,niz zwyklaczkowi :( -tyle kotów czeka,na DT,na DS,niektóre nie zdążą doczekać się :(
Małgosiu-ja wiem ,że sa fajni ludzie poza forum,tylko,że forumowicze łatwiej się ucza -oczywiście nie mam tu na mysli kretynów,którzy trollują,albo wściekają się,jak sie im coś tłumaczy.A spoza forum trudno jest ocenić człowieka na podstawie rozmowy telefonicznej,czy maila.I ja nie mam znajomych kociarzy,którzy chcieliby wziąć kolejnego kota-to teren,gdzie się kotów ludzie pozbywają,a nie dają im domy!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie sty 15, 2012 11:38 Re: Kotomania XII-Antosia [*] ,Adele DT, Pynia[*]

tak się zastanawiam czy istnieją brzydkie koty Według mnie nie ma takich
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Nie sty 15, 2012 11:39 Re: Kotomania XII-Antosia [*] ,Adele DT, Pynia[*]

Kasiu, bardzo mi przykro, przytulam mocno :(
Przepraszam, dopiero dziś doczytałam.

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Nie sty 15, 2012 11:45 Re: Kotomania XII-Antosia [*] ,Adele DT, Pynia[*]

kropkaXL pisze:Małgosiu-ja wiem ,że sa fajni ludzie poza forum,tylko,że forumowicze łatwiej się ucza -oczywiście nie mam tu na mysli kretynów,którzy trollują,albo wściekają się,jak sie im coś tłumaczy.

Myślę właśnie o tej smutnej rzeczywistości.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie sty 15, 2012 11:47 Re: Kotomania XII-Antosia [*] ,Adele DT, Pynia[*]

hutek pisze:tak się zastanawiam czy istnieją brzydkie koty Według mnie nie ma takich

tez tak sądzę... :1luvu:
I rowniez znam kociarzy ktorzy wogole nie wchodza na rozne fora... Musi się znalezc odpowiedni czlowiek... a jesli sie nie znajdzie, znaczyc to bedzie ze ty kropeczko jestes tą odpowiedznią... rozne scenariusze los pisze... musimy sie z nim niestety godzic, co nie znaczy ze walczyc nie mozemy. A Adele, nie jest zwykla.... to naprawde sliczny kotek i wierze w to bardzo ze cierpliwosc i czas pozwoli jej okazac wiecej uczuc dla czlowieka... :ok:
Przytulam raz jeszcze
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Nie sty 15, 2012 11:52 Re: Kotomania XII-Antosia [*] ,Adele DT, Pynia[*]

kropkaXL pisze:Ale łatwiej jest znaleźć dom ładnej kici,niz zwyklaczkowi :( -tyle kotów czeka,na DT,na DS,niektóre nie zdążą doczekać się :(
Małgosiu-ja wiem ,że sa fajni ludzie poza forum,tylko,że forumowicze łatwiej się ucza -oczywiście nie mam tu na mysli kretynów,którzy trollują,albo wściekają się,jak sie im coś tłumaczy.A spoza forum trudno jest ocenić człowieka na podstawie rozmowy telefonicznej,czy maila.I ja nie mam znajomych kociarzy,którzy chcieliby wziąć kolejnego kota-to teren,gdzie się kotów ludzie pozbywają,a nie dają im domy!

Nieprawda. Obiektywnie Majka była ładniejsza, a więcej telefonów było o zwykłego-najzwyklejszego Rysia. Kredka (na etapie, na którym szła do domu) też ani urodą, ani figurą (obiektywnie) nie grzeszyła, a poszła.
Ja bym nie stawiała na dom forumowy. Po pierwsze, większość zakoconych, po drugie - obecność na forum nie jest ani gwarantem skuteczności przyswajania informacji, ani tym bardziej sukcesu. Napisać można wszystko (obiecać też), w praktyce to wcale nie musi się sprawdzać.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie sty 15, 2012 11:53 Re: Kotomania XII-Antosia [*] ,Adele DT, Pynia[*]

poza tym to nie uroda decyduje o adopcji ale splot pewnych okoliczności w pewnym sensie niezależnych od nas.
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Nie sty 15, 2012 11:59 Re: Kotomania XII-Antosia [*] ,Adele DT, Pynia[*]

hutek pisze:tak się zastanawiam czy istnieją brzydkie koty Według mnie nie ma takich

W/g nas nie ma-bo my kochamy koty,ale dziewiczy kociarz chce kotka z marzeń i ja się wcale nie dziwię,potem następne juz nie z wyglądu wybiera,ale początki sa zwykle takie,że oczy wybierają.
Betaka pisze:Kasiu, bardzo mi przykro, przytulam mocno :(
Przepraszam, dopiero dziś doczytałam.

Dzięki Beatko! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ninakiler pisze:

tez tak sądzę... :1luvu:
I rowniez znam kociarzy ktorzy wogole nie wchodza na rozne fora... Musi się znalezc odpowiedni czlowiek... a jesli sie nie znajdzie, znaczyc to bedzie ze ty kropeczko jestes tą odpowiedznią... rozne scenariusze los pisze... musimy sie z nim niestety godzic, co nie znaczy ze walczyc nie mozemy. A Adele, nie jest zwykla.... to naprawde sliczny kotek i wierze w to bardzo ze cierpliwosc i czas pozwoli jej okazac wiecej uczuc dla czlowieka... :ok:
Przytulam raz jeszcze
Ninko-ja na pewno zrobie wszystko,by zaufała rękom człowieka!
zabers pisze:
kropkaXL pisze:Ale łatwiej jest znaleźć dom ładnej kici,niz zwyklaczkowi :( -tyle kotów czeka,na DT,na DS,niektóre nie zdążą doczekać się :(

Nieprawda. Obiektywnie Majka była ładniejsza, a więcej telefonów było o zwykłego-najzwyklejszego Rysia. Kredka (na etapie, na którym szła do domu) też ani urodą, ani figurą (obiektywnie) nie grzeszyła, a poszła.
Ja bym nie stawiała na dom forumowy. Po pierwsze, większość zakoconych, po drugie - obecność na forum nie jest ani gwarantem skuteczności przyswajania informacji, ani tym bardziej sukcesu. Napisać można wszystko (obiecać też), w praktyce to wcale nie musi się sprawdzać.
Nigdy nie ma gwarancji sukcesu!-to zawsze jest ta nutka niepewności! a poza tym nie mówie tu o jednopostowcach,lecz o sprawdzonych uczestnikach.Tomcio znalazł domek u forumowiczki,która miała tylko jednego kotka,a teraz ma właśnie Tomcia do kompletu.Zdarzają sie cuda i ja wierzę,że i Adele na podobny domek trafi-póki co za dzika jest,by robić ogłoszenia i szukac jej domu.Zbyt skupiałam sie na Belli i Pyni,nie mogłam Adele poświęcac wiele czasu,ważniejsze były one...
Teraz Bella jest na etapie rekonwalescencji,Pyni juz nie ma :( ,więc czasu bedzie więcej na socjalizację Adele.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie sty 15, 2012 13:50 Re: Kotomania XII-Antosia [*] ,Adele DT, Pynia[*]

dziewiczy kociarz chce kotka z marzeń i ja się wcale nie dziwię,potem następne juz nie z wyglądu wybiera,ale początki sa zwykle takie,że oczy wybierają.

Nie koniecznie. Chyba że jestem wyjątkiem, mogłem mieć pięknego kota, wybrałem tą pospolitą czarno białą. Dlaczego? zdecydował splot wielu okoliczności
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Post » Nie sty 15, 2012 13:53 Re: Kotomania XII-Antosia [*] ,Adele DT, Pynia[*]

My tutaj na forum mamy troszkę inne kategorie urody :wink:

Mnie nie raz zdarzyło się pomyśleć "taka brzydka, że aż piękna"

Czasem właśnie takie koty łatwiej wyadoptować. Często ludzie myślą sobie "Ten jest piękny, szybko znajdzie dom. Wezmę tego brzydkiego, bo on ma mniejsze szanse".

Zresztą wbrew pozorom burasie niby takie zwykłe, a mają największe powodzenie :)

Moim zdaniem w adopcjach psychika kota jest większą przeszkodą, niż uroda czy jej brak.
Mnie zawsze największy szlag trafia, jak ktoś zwraca kota do schroniska po paru dniach bo siedział za szafą i nie chciał się miziać :twisted:
Dla mnie takie koty to wyzwanie i największa satysfakcja.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

[poprzednia][następna]