23tymczasy i 8 rezydentów i pies Felek.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 14, 2012 20:31 Re: 17 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

Boss już w swoim domku.Jakoś tak pusto bez niego :( .Kiedy zajechał,zwiedził pół domu ,najbardziej zainteresowały go duże okna tarasowe :mrgreen:
Druga połowa domu, na razie należy do psiaków :D

Mam nadzieję,że będzie szczęśliwy :kotek:

Rano ,do nowego domku odwiozłam również, zabranego z pod Urzędu Bemowo ,burego kocurka.Na dzień dobry,dostał łomot od rezydentki :wink:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Sob sty 14, 2012 20:45 Re: 17 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

dobrą serię masz :)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob sty 14, 2012 20:48 Re: 17 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

jopop pisze:dobrą serię masz :)

Od poniedziałku się zaczęło. :D

Dziękuję Szalonemu Kotu za ogłoszenia i FB.Dzięki nim koty znalazły domy :1luvu:
Obrazek

renatab

Post » Sob sty 14, 2012 20:55 Re: 17 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

moje też :)
gratuluję takiej dobrej passy! oby tak dalej :ok: :ok:

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Sob sty 14, 2012 20:56 Re: 17 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

Abyśmy mieli kłopoty ze znalezieniem sobie tymczasa, nawet dzikiego.... :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Nie sty 15, 2012 1:05 Re: 17 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

Cieszę się :)

Nie zdejmuję ogłoszeń Bossa, bo tam na końcu (jak może zauważyłaś) jest też info o innych Twoich czarnuszkach. Może ktoś i o nie zapyta? :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie sty 29, 2012 0:15 Re: 17 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

Jak w każdą sobotę byłam na działkach w Kajetanach.Koty głodne.Jeszcze tej zimy nie cieszyły się z przyjazdu człowieka,tak jak dzisiaj :(
W południe na termometrze,było -12 stopni.W domu zamarzło wszystko nawet kuchnia gazowa.Nie miałam jak odmrozić misek z wodą. :evil:
Dzisiaj ,do karmników wysypałam prawie 20kg suchego jedzenia ,troche mięsa i puszek.Mleko po 10 minutach pokryło się lodową skorupką.

Mam duży problem.Pies Pana z ochrony ,przeskakuje nad siatkami,i wyżera kotom jedzenie.Dzisiaj na swojej działce i nietylko, zauważyłam psie ślady,z budek powyciągane miski.Na jedzenie nie przyszły koty,które mieszkały w tych budkach.Mam nadzieję,że ta psina, nic im nie zrobiła,tylko je wystraszyła.W zeszłym tygodniu byłam u niego,zawiozłam psie puszki i prosiłam żeby nie puszczał psa luzem,ale jak widac to nic nie dało.
Proszę, poradźcie co można z tym zrobić? Zgłoszenie do Pani Prezes nic nie da ,bo to jej prawa ręka.Czuję się bezradna w tej sprawie. :(
Obrazek

renatab

Post » Nie sty 29, 2012 0:29 Re: 17 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

Czy tytuł jest aktualny? Bo patrząc po rozpisce na pierwszej, to 13 tymczasków naliczyłam :oops:

Ale się przekonam na żywo w środę :ok:

Szalony Kot

Post » Nie sty 29, 2012 0:41 Re: 14 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

Szalony Kot pisze:Czy tytuł jest aktualny? Bo patrząc po rozpisce na pierwszej, to 13 tymczasków naliczyłam :oops:

Ale się przekonam na żywo w środę :ok:

Jest 14.W grudniu przywiozłam kotkę około dwuletnią,z zaawansowanym kocim katarem i siedzi u mnie do tej pory.Jest prawie oswojona :(
Koci katar sprzedała naszym kotom i cały czas sie leczymy.Jedno wyzdrowieje,to drugie chore.Mam nadzieję,że będę ją mogła wypuścić na działki,oczywiście na wiosnę.Będziesz miała okazję ją poznać :wink:
Zaraz zmienię tytuł a jutro ,tzn już dzisiaj wkleję jej fotki no i Wicusiowe też. :D
Obrazek

renatab

Post » Sob lut 04, 2012 13:02 Re: 14 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

Mam piękne zdjęcia od Renaty :ok:
Wstawię je, jak tylko koleżanka zgra je z aparatu, bo chociaż aparat pożyczyłam, to kabelka nie :roll:

Szalony Kot

Post » Sob lut 04, 2012 13:04 Re: 14 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

:1luvu: :ok:
Obrazek

renatab

Post » Pt lut 10, 2012 12:56 Re: 14 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

No to mamy foty :1luvu: Każdą oczywiście można powiększyć po kliknięciu.

Mamcia - poszła na pierwszy ogień. Jak tylko podeszłam do drapaka, na którym drzemała, Mamcia przeciągnęła się, zaczęła mruczeć, chciała być głaskana, do tego prześlicznie pozowała! :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
I jeszcze (bardzo się pchała w obiektyw :D)
Obrazek

Potem było próbne zdjęcie czarnego kota - to jest rezydent, ale dobre zdjęcia to faktycznie czarnuchom trudno zrobić :(
Obrazek

Pixi i Dixi - przecudnej urody, absolutnie bosssskie!
Obrazek Obrazek
To chyba któraś z nich też..?
Obrazek Obrazek Obrazek
We dwójkę:
Obrazek

Syjamek, w którym naprawdę ciężko się nie zakochać :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A to z kanapą już nie do pokazywania chętnym :lol:

I kolejna moja miłość - jak on pozuje do zdjęć! Jaki jest śliczny! Rezydent, ale nie mogłam się powstrzymać :oops: Z tyłu Krówek, do adopcji razem z Syjamkiem :)

Krówek, znowu z rezydentem :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I więcej rezydentów:

I kolejne cudo :1luvu: piękny, jedwabisty włos, wydłużona, syjamkowata mordka... Wicuś, cudny! :1luvu: Ciężko mu zrobić dobre zdjęcie, bo strachliwy :(
Obrazek Obrazek Obrazek

To chyba ten sam..?
Obrazek Obrazek

A Mańka mam tyle :( niestety, ciężko było cokolwiek więcej z niego wykrzesać, zwłaszcza, że inne koty pchały się w obiektyw...
Obrazek
Jeszcze pod koniec jedno, to chyba on..?
Obrazek

Amelka - przestraszona, ale taka piękna...

Śliniak - przez moment pięknie pozował, ale wtedy inne koty mnie uderzały, barankowały, zaczepiały, niuchały obiektyw... i mam tylko tyle :(
Obrazek Obrazek

A to nie jestem pewna kto...
Obrazek

Marcyś :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Agatka

Michasia - pierwsze zdjęcie niewyraźne i już miałam usunąć, gdy zobaczyłam tę perspektywę :ryk:

Szalony Kot

Post » Pt lut 10, 2012 13:12 Re: 14 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

Dzisiejsza Michasia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jaka zmiana z przestraszonej, wylęknionej i zagubionej u mnie Nubii 8O 8O
Przepiękna :1luvu: :1luvu: :1luvu: Wygłaskać ją proszę od nas :ok:

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pt lut 10, 2012 20:29 Re: 14 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

renatab, proszę wyślij mi opisy + ankietę każdego kota do adopcji na maila oraz kontakt do siebie [mail + tel ]

wzór ankiety:
Umaszczenie: bure z białym
Odrobaczenie: tak
Szczepienie: tak
Kastracja: tak
Kuweta: bez problemu
Do domu z dziećmi: tak
Inne koty: tak
Psy: nie wiadomo

i jeśli do jakiegoś kota są uwagi to też bym o to prosiła.
Ostatnio edytowano Czw paź 18, 2012 9:42 przez klauduska, łącznie edytowano 1 raz

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

[poprzednia][następna]