Mamy już 2 lata i 6mcy -Nutka i Notka już w domku!!!!s.46

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 12, 2011 23:46 Re: Mamy już ROK i 5miesiecy - Nutka i Notka już w domku!!!!s.46

Odświeżam niuski.

Kotencje pewnie rosną, choć dla mnie to ciągle małe kociaki. Choć obiektywnie rzecz biorąc duże nie są - waga w okolicach 3kg i ciągle łapki tak jakby z chrząstek, a nie z grubych kości zbudowane... No i puchate - wyglądają na większe, ale jak się je weźmie na rece to lekkie i kruche jak piorko.

Nutka ma specyficzny sposób polowania. Mianowicie odbija się jednocześnie z czterech łap i całym ciałem na 4 łapy spada łącznie oczywiście ze zdobyczą. Wyglada to prześmiesznie - dzisiaj rozbawiła mn ie o 6 rano polując w ten sposób na część pióra.

NOtka - jak zwykle piórkożerca. Nic sie w tym względzie nie zmieniło, no może tylko to, ze wczesniej bawiła się na zmianę z Nutką, a teraz tylko sama.. :evil: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lut 13, 2011 1:48 Re: Mamy już ROK i 5miesiecy - Nutka i Notka już w domku!!!!s.46

Marzenia11 pisze:Odświeżam niuski.

Kotencje pewnie rosną, choć dla mnie to ciągle małe kociaki. Choć obiektywnie rzecz biorąc duże nie są - waga w okolicach 3kg i ciągle łapki tak jakby z chrząstek, a nie z grubych kości zbudowane... No i puchate - wyglądają na większe, ale jak się je weźmie na rece to lekkie i kruche jak piorko.

Nutka ma specyficzny sposób polowania. Mianowicie odbija się jednocześnie z czterech łap i całym ciałem na 4 łapy spada łącznie oczywiście ze zdobyczą. Wyglada to prześmiesznie - dzisiaj rozbawiła mn ie o 6 rano polując w ten sposób na część pióra.

NOtka - jak zwykle piórkożerca. Nic sie w tym względzie nie zmieniło, no może tylko to, ze wczesniej bawiła się na zmianę z Nutką, a teraz tylko sama.. :evil: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Z kociarstwem to zawsze wesoło :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie lut 13, 2011 11:57 Re: Mamy już ROK i 6miesiecy - Nutka i Notka już w domku!!!!s.46

Jedyne czego mi żał i czego nie chciałabym, aby było to strata mojej Małej jesli chodzi o zabawy ze mną. Wszystkie, ktore uwielbiała teraz brylują w nich małe czarne i nie pozwalają Małej się bawić, a ona zamiast tak jak Duża pacnąć je łapą, wycofuje się i kładzie się obok z pyszczkiem na łapce i patrzy.... Strasznie mi jej zal i nie wiem co poradzić... Dzisiaj znalazłam piorko, które nie jest kwalifikowane przez Czarne jako nadające sie do zabawy i ktorym Mała się bawiła - może to jakaś szansa? :roll:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto lut 15, 2011 14:12 Re: Mamy już ROK i 6miesiecy - Nutka i Notka już w domku!!!!s.46

a moje "stare" koty to w ogóle się już bawić nie chcą :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto lut 15, 2011 17:11 Re: Mamy już ROK i 6miesiecy - Nutka i Notka już w domku!!!!s.46

"stare" czyli ile maja lat?
Poza tym one maja naturalne zabawy w ogrodzie - jestem przekonana, że gdyby moje miały ogród to w domu by tylko jadły i odpoczywały... :kotek:

Marzenia11

Post » Czw mar 10, 2011 8:23 Re: Mamy już ROK i 6miesiecy - Nutka i Notka już w domku!!!!s.46

To ja sobie pozwolę wstawić zdjęcie trzeciej z sióstr - Nusi vel Lemur vel Huverkraft vel (od dziś rana) Drzyk :!:

Obrazek Obrazek

Obrazek

Lemur w jednej (z dwóch) ulubionych czynności:
Obrazek

:arrow: kto odciął kotu głowę :?:
Obrazek
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Czw mar 10, 2011 10:19 Re: Mamy już ROK i 6miesiecy - Nutka i Notka już w domku!!!!s.46

Ciekawe kto podmienił Nusię :?: :?: :?: :!: :!: :!:

Marzenia11

Post » Czw mar 10, 2011 18:47 Re: Mamy już ROK i 6miesiecy - Nutka i Notka już w domku!!!!s.46

Dlaczego podmienił :?: 8O Po prostu zanikły rysy kota egipskiego :ryk: :ryk:
Przy lekkiej pomocy (pełne miseczki) z mojej strony :mrgreen:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Sob cze 25, 2011 11:06 Re: Mamy już ROK i 6miesiecy - Nutka i Notka już w domku!!!!s.46

Dawno nie zaglądałam (niestety więcej czasu spędzałam na forum dla chorych dwunożnych)
Ależ dziewczyny wyrosły

pozdrowienia dla wszystkich brunetek :1luvu:
http://niebiesciuchy.blogspot.com

uwarka

Od: Sob sty 02, 2010 16:28

Post » Wto cze 28, 2011 16:12 Re: Mamy już ROK i 6miesiecy - Nutka i Notka już w domku!!!!s.46

Dziekuję Ci uwarka
zbieram się do napisania do Ciebie emaila co najmniej pół roku!!! 8O 8O 8O wstyd mi, ale napiszę w końcu, naprawdę..

wątek postanowiłam odswiezyć i mam nadzieję, ze naprawde to zrobię i nie skończy się jedynie na postanowieniu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pt sty 13, 2012 22:35 Re: Mamy już ROK i 11miesiecy -Nutka i Notka już w domku!!!!s.46

Dzisiaj PIĄTEK TRZYNASTEGO - czyli Święto czarnego Kota :D

Maszerując ulicami Warszawy pomyślałam o odświeżeniu wątku i nawet przeniesieniu na Koty.
Teraz będąc chwilę w pracy wyciągam go z czeluści :piwa: :piwa: :piwa:

Wszystkim czarnym zdrowia i dłuuuugieeego leniwego życia!!! :D :piwa: :piwa: :piwa: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pt sty 13, 2012 22:42 Re: Mamy już 2 lata i 6mcy -Nutka i Notka już w domku!!!!s.46

Piątek trzynastego to święto czarnego kota :roll:
To jak ktoś sie urodził w piątek trzynastego to chyba chcąc nie chcąc coś z niego ma :D
joanna3113

Post » Sob sty 14, 2012 13:03 Re: Mamy już 2 lata i 6mcy -Nutka i Notka już w domku!!!!s.46

Wąteczek na Kotach - będzie łatwiej! :wink:

Postaram się poopisywać czarnuchy, wstawić fotki aktualne itp, ale to jak mi się ciut rozluźni w życiu, może jutro...

Marzenia11

Post » Sob sty 14, 2012 13:08 Re: Mamy już 2 lata i 6mcy -Nutka i Notka już w domku!!!!s.46

Czarnuchy są najcudniejsze :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob sty 14, 2012 13:10 Re: Mamy już 2 lata i 6mcy -Nutka i Notka już w domku!!!!s.46

smarti pisze:Czarnuchy są najcudniejsze :1luvu: :1luvu: :1luvu:

no ba! :P
właśnie okupują drapak, śpią snem leniwych i sprawiedliwych, a ja na to zimno na kilka godzin wyjść muszę... :evil:

Marzenia11

[poprzednia][następna]