23tymczasy i 8 rezydentów i pies Felek.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 08, 2012 0:05 Re: 17 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

13.Jacuś,ma zaklepany domek.Ma mieszkać 2 przystanki odemnie, z 5-letnim rezydentem w dwupoziomowym mieszkaniu w bloku.To niesamowity miziak.
Dwa pozostałe kurduple,chciałabym,żeby poszły w dwupaku.Są odrobaczone i zaszczepione.To bracia ,bardzo ze sobą związani,wszędzie chodzą razem,jedzą ,śpią i wspólnie kuwetkują.Kochają człowieka,wszystkie zabiegi znoszą cierpliwie,Syjamek uwielbia czesanie.
Krówek przeszedł ciężkie zapalenie płuc,nawet na chwilę wybrał się za TM,ale w Boliłapce cuda się zdarzają i wrócił do nas i do swojego braciszka
Jeszcze przez 5 tygodni będzie na zastrzykach,które robięw domu.

Mama je porzuciła kiedy były jeszcze malutkie.Ich trójka rodzeństwa niestety nie miała tyle szczęścia ,pomoc przyszła zbyt późno. :(
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Nie sty 08, 2012 0:08 Re: 17 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

Rany, 5 tygodni aż? :/ to tyle trwa ta choroba?

A Wicuś rozumiem jest jak Jacuś?

Nie powiedziałaś, jaki wiek teraz aktualny towarzystwa ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie sty 08, 2012 0:20 Re: 17 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

Gówniarstwo ma trochę ponad 3 miesiące,Wicuś jest prawie identyczny jak Jacek,zewnętrznie,a wewnętrznie to dwa różne charaktery.Ma około pół roku. W tym tygodniu będzie kastrowany.Wicek wrócił z adopcji.Nie potrafił pokochać swojej dużej,był przerazony.Kiedy wrócił do nas był szczęśliwy.Uwielbia jeść,zjada chyba więcej niż Boss.Kocha pieszczoty ale tylko kiedy sam o nie poprosi a wtedy zachowuje się jak kotka w rujce,nawet odgłosy wydaje podobne.Trochę przypomina mi jokotowego Przysłówka i tak samo jak tamtego uwielbiam Wicusia.To mój pupilek :1luvu:
Obrazek

renatab

Post » Nie sty 08, 2012 0:22 Re: 17 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

Zapomniałam napisać o Krówku,że ta choroba wymaga tak długiego leczenia,chociaż w tej chwili czuje sie bardzo dobrze.Za dwa tyg. mamy kontrolne badanie krwi.
Obrazek

renatab

Post » Pon sty 09, 2012 22:43 Re: 17 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

Jacuś,już w swoim domku. :piwa:
Obrazek

renatab

Post » Wto sty 10, 2012 6:48 Re: 17 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

Bądź szczęśliwy kocie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Wto sty 10, 2012 9:04 Re: 17 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

Witam,
Pierwsze godziny z nowego życia Jacusia są dość szalone. Mieszkanie polubił od razu, boi się jeszcze wchodzić po schodach, ale zbiega po nich, jak mały szatan :) Był od razu u weterynarza, jest odrobaczony i... ukradł rezydentowi wątróbkę! Whishas też jest póki co ok, innych przysmaków jeszcze nie próbował. Starałam się zrobić jakieś zdjęcie, ale jest zbyt żywiołowy, więc ucupię go, jak zaśnie - mam nadzieję, że się doczekam takiej chwili :)
Jedyny ból, to to, że rezydent się boi małego :) Chociaż jest już lepiej, niż było i daje radę wysiedzieć z nim w salonie :)
Aha, i 'Jacuś', to teraz Dyzio :)
Dyzio totalnie kupił serca domowników i..chyba się zaciął, bo nie może przestać mruczec :))
Do napisania, pozdrawiam!
Ola.

To wiadomość z DS Jacusia
Obrazek

renatab

Post » Pt sty 13, 2012 20:15 Re: 17 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

Boss,jedzie jutro do DS. :piwa:

W nowym domu są dwa psy ale Pani upierała się,że spróbuje i jest dobrej myśli.Będzie mieszkał w dużym domuw Strzeniówce pod Warszawą,kilka kilometrów od działek w Kajetanach :D
Obrazek

renatab

Post » Pt sty 13, 2012 20:23 Re: 17 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

:ok: :ok: :ok:
Będzie dobrze. Dużo cierpliwości, oswajanie przez drzwi na początek i się dogadają. Bo Boss nie ma raczej morderczych zapędów? :P
Syjamkowaty młodzik jest wspaniały. 8O Chociaż w sumie, który kotek nie jest. :P
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pt sty 13, 2012 20:24 Re: 17 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pt sty 13, 2012 20:27 Re: 17 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

renatab, super !!

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pt sty 13, 2012 22:36 Re: 17 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

renatab pisze:Boss,jedzie jutro do DS. :piwa:

W nowym domu są dwa psy ale Pani upierała się,że spróbuje i jest dobrej myśli.Będzie mieszkał w dużym domuw Strzeniówce pod Warszawą,kilka kilometrów od działek w Kajetanach :D

ale super wiadomość :ryk:
czyli miałam szczęście, że zdążyłam go wy miziać :ryk:

Wiolaww

Od: Nie gru 12, 2010 16:55

Post » Pt sty 13, 2012 22:59 Re: 17 JoKotowych tymczasów i 8 rezydentów. Prosimy o pomoc!

Wiolaww pisze:
renatab pisze:Boss,jedzie jutro do DS. :piwa:

ale super wiadomość :ryk:
czyli miałam szczęście, że zdążyłam go wy miziać :ryk:

Nooo :wink:

Wiesz jak się cieszę :mrgreen: Może wreszcie moja pralka będzie prała zasikańce tylko we dnie a nie i w nocy :evil:
Obrazek

renatab

[poprzednia][następna]