Wólka Zaleska 13 kotów - koniec części I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 13, 2012 14:33 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

:mrgreen:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt sty 13, 2012 14:45 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Czy moge poprosić o kilka słów o Malwinie, Gusi i Czarnej, poza tym, co znalazłam na początku wątku.
I na wszelki wypadek także o Mandarynce, Myszce, Szarej i Drapku?
Oraz poprosiłabym link do zdjęć lub maila ze zdjęciami tych siedmiu kotów, przede wszystkim Malwiny, Gusi i Czarnej, bo im ogłoszenia zrobię na pewno.
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pt sty 13, 2012 14:47 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Juz napisalam do Pani w spr. Jotki.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Pt sty 13, 2012 14:49 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Patmol pisze:to co robimy?

Treść wiadomości
witam, zacznę od tego że szukam spokojnego kotka który nie jest agresywny i lubi być duzo głaskany :) mam dwójkę dzieci 3latka bliżniaki mieszkamy w woj, lubuskim blisko granicy niemieckiej może i duż u nas kotków ale szukam spokojnego i zeby byl wiekszy jak widac na zdjeciach. czy jest dostepny kotek o imieniu JOTKA ten trzy kolorowy?

mar_tola@wp.pl

pinokio -odpiszesz?

jak pani poda bliższe namiary -bedę szukać osoby do wizyty przedadopcyjnej

ode mnie to też daleko, na początku mi się pomyliło, myślałam że to blisko Was
ale myślę, że na wizytę można kogoś poprosić z miau, a jak Jotka niezależna, to pani zaproponować moze któregoś z miziastych kocurków

jak ktoś zobaczy na własne oczy jaki to domek, to raczej są szanse że będzie ok,
ja mam kotka w Gdańsku, to drugi koniec Polski, była wizyta, potem pojechał, wszystko gra i buczy :)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pt sty 13, 2012 14:58 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

zjawka pisze:Hotel Miau Sabiny Skaza w Gdyni
jest w jakims wczesniejszym poście ( już nie będę szukać), że może przyjąć 4-5 kotów za 250zł/ miesiąc

pinokio - te ostatnie zdjęcia są całkiem fajne, to chyba dobry pomysłżeby p. Teresa miała je na ręku, z mordkami opartymi o ramię...
Co robić... a może z miejscowymi ważnymi pogadać, jakimś sołtysem, czy co, pokazać co się już robi... może jest w tej wsi ktoś, kto by kotów doglądał jak nie będzie Pani Teresy, może za jaką drobną opłatą czy co... :roll:

Czy cos jest juz dogadane na ten temat?
Deklaruje wpłate 50 zł na miesiąc.

(Jeszcze cos mi chodzi po głowie, ale to zależy od tego jak koty -zwłaszcza Jotka i Malwina- reagują na psa? Czy ktos mi jest w stanie udzielic odpowiedzi na to pytanie?)
Ostatnio edytowano Pt sty 13, 2012 15:05 przez mgj, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pt sty 13, 2012 15:04 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Mamrot pisze:
pwpw pisze:
pinokio_ pisze:Kochana, nie mam pojecia. Pogadam z wetem, czy poczeka jak cos na kase. Jak sie zgodzi, to pojade jak najszybciej. Moze tak bedzie najlepiej. Bedzie wiadomo ile trzeba zaplacic, to bedzie latwiej zebrac. (...)

Ja moge prelać już dziś/jutro (pw dane) , zawsze to cos na poczatek :ok:
Byle Krecik miał oanaowaną tą paszczę i trzymam mocno kciuki, by to nic powaznego było :ok:

Pinokio droga! Widzałam tu kilka deklaracji wpłat na diagnostyke krecika, jeśli wpłaca ludzie do fundacji to mam nadziję, że dostaniesz kasę na weta ale... czy ustalone są zasady twojej współpracy z Kastorem? Bardzo bym chciała żeby wizyta była już i żeby zrobić diagnostykę pyszczka rtg i takie tam, a najlepiej przy tej okazji ( bo pewnie jakiś głupi jas bedzie) i moznałatwopobrac krew-zrobić badanie krwi- morfologie i podstawową biochemię - nerki, wątroba. przesłalam wczoraj 100 zł do fundacji, ale daj swój nr konta to przeslę do Ciebie grosz przeznaczony tylko dla krecika. mam tez pytania, wiem, że jestem upierdliwa ale to ważne: czy Krecik się myje? czy jest wychudzony czy raczej normalnej wagi? ile trwała kuracja anybiotykowa/p.bólowa po usunięciu kamienia? czy pojedziesz do tego samego weta? Mówisz, że zły stan-potrzeba jedzenia zmiksowanego pojawił się po 2ch tygodniach, to by przemawiało za problemem jednak dziąseł/zębów, bo gdyby szczęka była połamana, bolesna czy jakaś sprawa nowtoworowa by się toczyła to by nie było dobrze przez 2 tygodnie prawda? Tak jak juz pisałam uważam, że wet króry zdejmował kamień to widział stan zębów i powinien "niepwene" sztuki usunąć od razu. Jednym slowem mam nadzije, że Krecikowi można pomóc. Daj dane bankowe.

ponawiam prośbę

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Pt sty 13, 2012 15:05 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

mgj pisze:
jest w jakims wczesniejszym poście ( już nie będę szukać), że może przyjąć 4-5 kotów za 250zł/ miesiąc

pinokio - te ostatnie zdjęcia są całkiem fajne, to chyba dobry pomysłżeby p. Teresa miała je na ręku, z mordkami opartymi o ramię...
Co robić... a może z miejscowymi ważnymi pogadać, jakimś sołtysem, czy co, pokazać co się już robi... może jest w tej wsi ktoś, kto by kotów doglądał jak nie będzie Pani Teresy, może za jaką drobną opłatą czy co... :roll:

(Jeszcze cos mi chodzi po głowie, ale to zależy od tego jak koty -zwłaszcza Jotka i Malwina- reagują na psa)

Jesli mozna, to ja sie wypowiem. Mysle, ze to jest za drogo i nie uzbieramy takiej kasy.
A Koty u Panstwa Stanowskich sa przyzwyczajone do psow. Mieli cztery suki przecież.
Ostatnio edytowano Pt sty 13, 2012 15:07 przez pinokio_, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Pt sty 13, 2012 15:07 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

mgj pisze:

(Jeszcze cos mi chodzi po głowie, ale to zależy od tego jak koty -zwłaszcza Jotka i Malwina- reagują na psa? Czy ktos mi jest w stanie udzielic odpowiedzi na to pytanie?)

sie wyjasniło ze 250 od sztuki, no to raczej odpada

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Pt sty 13, 2012 15:11 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Ale kilka osob po 50 zł moze by "uzbierało" na 1-2 koty?
A w przypadku Lawendy, co oznacza okreslenie "zmiany na pyszczku"? Wymagają dalszego leczenia, czy to po prostu blizny? Bo na zdjęciach nic nie widać.
Ostatnio edytowano Pt sty 13, 2012 15:22 przez mgj, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

mgj

Post » Pt sty 13, 2012 15:19 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Swoją drogą, ktoś się orientuje czy to standardowa cena za hotelik?
Obrazek

gaota

Post » Pt sty 13, 2012 15:24 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Nie wiem jakie sa ceny, ale jesli nawet dwa koty udaloby sie oplacic, to nie wiadomo ile one posiedza w tych hotelu i jak ktos sie wycofa z deklaracji? pewnie, ze fajnie by bylo, ale ja nie podejme dyskusji na ten temat, bo nie moge zadeklarowac nic a nic.

Mamrot, przepraszam, juz wysylam namiary jeszcze raz. Okazalo sie, ze ja mialam skrzynke zapchana i moje wyslane pw tez nie moglo sie wyslac. Juz pisze na pw.

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Pt sty 13, 2012 15:26 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

250:30= 8,33 zł dziennie. To chyba nie tak dużo?
Obrazek

mgj

Post » Pt sty 13, 2012 15:29 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

pinokio_ pisze:Nie wiem jakie sa ceny, ale jesli nawet dwa koty udaloby sie oplacic, to nie wiadomo ile one posiedza w tych hotelu i jak ktos sie wycofa z deklaracji? pewnie, ze fajnie by bylo, ale ja nie podejme dyskusji na ten temat, bo nie moge zadeklarowac nic a nic.

Mamrot, przepraszam, juz wysylam namiary jeszcze raz. Okazalo sie, ze ja mialam skrzynke zapchana i moje wyslane pw tez nie moglo sie wyslac. Juz pisze na pw.

Ja zakładam, ze rozmawiamy powaznie z powaznymi ludźmi. czyli jesli ktos się zdeklaruje, to nie zrezygnuje.

Pinokio, możesz napisac cos więcej o lawendzie (te zmiany na pyszczku, o to mi chodzi)
Obrazek

mgj

Post » Pt sty 13, 2012 15:33 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Pinokio, ja również poproszę Twój nr konta, chciałabym przelać te 50 zł na diagnostykę Krecika.

Mi się wydaje, że 250 zł to sporo jak za miesiąc hotelowania. Suche (royal) mojego kota kosztuje mnie ok. 40 zł mieś. Czyli 210 zł za utrzymanie. To sporo.
Obrazek

gaota

Post » Pt sty 13, 2012 15:34 Re: 22koty-grozi im śmierc-ludzie w szpitalu-zdj.w 2-gim poście

Patmol: czy otrzymałaś już zdjęcia od dziewczyn, bo potrzebuję na cito do Allegro cegiłkowego; pilisssss

Poniżej instrukcja wstawiania zdjęć na ImageShack:

1. wchodzimy na stronkę: http://imageshack.us/
2. Po prawej stronie klikamy na "Browse"
3. Po kliknieciu otwiera się dostęp do plików zapisanych na komputerze
4. Zaznaczamy zdjęcia, które chcemy przesłać
5. W opcji "zmiana rozmiaru obrazu" możemy zmienić rozmiar (najlepiej zostawić taki jaki jest czyli: 640x480)
6. W opcji "Label thumb" zaznaczyć "nie" (na zdjęciu nie pojawi się napis z rozmiarem zdjęcia)
7. Nacisnąć niebieski przycisk "Prześlij teraz"
8. Poczekać na przesłanie zdjeć (może to trochę zająć)
9. Pojawi się nowa stronka z przesłanym plikiem wybranych zdjęć
10. Po prawej stronie pod napisem "Links to Share this Album" wybieramy link z opcji "Direct Link" i wrzucamy go, gdzie nam sie podoba. Do postu, maila, na FB etc.... Każdemu, kto kliknie w ten link powinna otworzyć się strona ze zdjęciami :mrgreen:
Powodzenia.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

[poprzednia][następna]